reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@ankamaz ja używam od x lat już serię ziołową płynów do higieny intymnej z Ziaji! Polecam bardzo. Tam są przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze itd. Odkąd je stosuję to żadne świństwa tfu tfu mi się nie przypałętały. Naturalny produkt, tani i naprawdę godny polecenia, bo przetestowałam wielokrotnie.

reklama
Hej dziewczyny długo mnie nie bylo bo nie szło was nadrobić :)
Tak dużo piszecie a ja w pracy cały dzien to nie miałam kiedy napisac nawet :)

Co do witamin ja mam Prenatal Duo + kwas foliowy ..
Co do badan piersi to ja miałam na 2 pierwszych wizytach badane przez moja ginekolog.
Zatoki tez mnie atakują cały czas .. wgl takie migreny mam że nie moge wytrzymac i dziennie na lekach przeciwbólowych jestem .

Gratulacje wszystkich udanych wizyt :** Super że z dzieciątkami wszystko dobrze jest :) Obyśmy już zostały w komplecie :)

Co do kosmetyków ja niesttety sie nie wypowiem nic bo nie mam pojecia :) Ale zaczynam juz podczytywac jakie by były najlepsze :) Ale zobaczymy bo ja jestem strasznym alergikiem na każdy krem i kązdy proszek itd wiec zobaczymy czy dzieciątko tego po mnie nie odziedziczy

Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :***

Mi się dzisiaj sniło badanie usg :) I mójj tekst o siusiak będę miała syna :D hahah może już za tydzień sie dowiem i może sobie to wysnie :)

@ankamaz ja polecam biały jeleń płyn do higieny intymnej. Ginekolog mi go poleciła jak miałam zapalenie i od kiedy go stosuje to nic sie nie przypałętało ( nie chcę zapeszyć:) ). W ogóle jak ktoś ma problem ze skórą to polecam, szczególnie mydło, bez chemi bez zapachu bez sztuczności.

Ja od jakiegos czasu uzywam aptecznego plynu antyalergicznego Anida medisoft. Bardzo go polecam, gdyz jest bezzapachowy i bardzo delikatny, a cena tez przyzwoita

A ja polecam plyn do higieny intymnej Provag lub Biały Jeleń z prebiotykiem.
Ja tez dzis mam usg w szpitalu dziewczyny z powodu silnych bóli brzucha i jakby kłucia w pochwie, tylko obawiam się czy tak czeste usg nie zaszkodzi dzidzi bo mialam ostatnio w ndz i dzis znow...

Elu usg nie jest szkodliwe. Nie martw sie wiec.

Ja uzywam Ziaji albo Bialego Jelenia wlasnie z prebiotykiem.

Kiki sny masz cudne. Mi sie dzis snil kokega z bylej pracy ktorego nie lubie, ze przyszedl i oznajmil ze kocha mojego meza, a moj maz mu kazal spadac. Normalnie sen godny 13latki...

Marlenabte bole glowy to moga nie byc migrenowe ale wlasnie od zatokowe. Ja sie z tym borykam od 15 lat juz. Ledwo zlapie katar a juz mam histerie ze zaraz beda zajete zatoki, pekajacy leb, wymioty (tak tak tez hylam zaskoczona) i 3 tygodnie masakry.

Dziewczyny powodzenia na dzisiejszych wizytach ;) trzymam kciuki :*
A ja nie mogłam zasnąć do 1 w nocy :/ każda pozycja była nie wygodna a dzisiaj wszystko mnie boli. Ja nie wiem co to będzie w ostatnich miesiącach ciąży skoro teraz tak narzekam :p
Ja też polecam płyn do higieny intymnej z biełego jelenia, dobry jest też żel do mycia ciała :)

Nie musisz sie obawiac, co do Usg... W USA podgladaja dzidzusia na kazdym badaniu kontrolnym i poki co zadne badania nie wykazaly, ze to ma jakis szkodliwy wplyw na maluszka, takze nie obawiaj sie. Z reszts u nas tez coraz czesciej sie to praktykuje... Moze powinnas pobrac sobie przez jakis czas no spe i magnez... To na pewno Ci nie zaszkodzi, a wrecz moze pomoc, no i na pewno oszczedzac sie... Zycze duzo spokoju i zdrowka

reklama
Dziękuję Shaer, bardzo się martwię o mojego maluszka. W szpitalu powiedzieli ze te bóle brzucha raczej normalne bo dzidzius robi sobie miejsce ale na wszelki wypadek lepiej to sprawdzic.

Do góry