reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Dobrze, że piszecie takie rzeczy bo ja jako początkująca mama nakupiłabym tych kosmetyków jak szalona :)

Przedwczoraj narzekałam ze sikam co sekundę od wczoraj sikam mniej i zastanawiam sie czemu:) ja to wariatka jestem jakaś... Tak źle i tak nie dobrze.
Ask25 trzymam kciuki za wizytę.
Miłego dnia

reklama
Ja zatoki leczyłam sinulanem albo sinupretem to jedno i to samo w składzie. Miałam też taką butelkę do płukania zatok z roztworem. Jest to trochę obrzydliwe bo wlewasz sobie wodę w zatoki i wypływa to nosem ( i trzeba uważać zeby sobie ucha nie "popsuć" bo jak tam wleci woda to boli cholernie), ale mi to przynosiło ulgę i czyściło zapchane zatoki. Spróbuj sobie tego może. A jak bedziesz brała antybiotyk pamietaj o osłonowym, moze zmniejszy te twoje objawy po antybiotykowe. Ja też zawsze po antybiotyku brzuch doprowadzam do normalności przez tydzień.

Happy baby mama lepiej kupić mniej na początku niż wyrzucać. Apteki są na każdym kroku wiec jak nagle coś będzie potrzebne to 5 min i możesz to kupić
Wy mądrze się tu a przy pierwszym synku tyle na kupiłam ze do dziś mi wystarczyło i się przeterminowalo ;))

Aniay może masz w domu inhalator, wdychanie letniej wody z solą kuchenna, czy rumianku lub mięty bardzo pomaga. W zeszłym roku miałam nawracające zapalenie zatok i to przynosiło ulgę, niestety finalnie skończyło się antybiotykiem :-(.

W poprzednich ciążach, a później już na dzieciakach stosowałam kosmetyki firmy mustella - byłam bardzo zadowolona.

Synka wysłaliśmy do żlobka około pierwszego roku życia. Pięknie się zaaklimatyzował ale zaczęły się ciągle zapalenia oskrzeli. Tydzień chodził, dwa tygodnie siedział w domu. W końcu nie wytrzymaliśmy i został wypisany. W trzecim r.ż. poszedł do przedszkola i już chodził jak żołnierz. Córkę wysłaliśmy od razu do przedszkola i też obeszło się bez chorób.

Na 12 dzisiaj idę na usg i pobranie krwi. Cała się trzęsę.

Dobrego dnia dziewczyny

Kremik z oleju kokosowego z soda. Miesza sie razem. Naklada na buzie i po kikku minutach zmywa albo woda mineralna albo tonikiem. Nie trzeba uzywac kremu pozniej. Ladnie nawilza i ladnie oczyszcza
Kiedys robilam tez peeling z kawyi szarego mydla.
Ogolnie sama robie pasty np do mycia kuchni czy lazienki glownie na bazie sody oczyszczonej. Pozniej poszukam linkow do przepisow jak byscie byly zainteresowane.

Ja w ogole duzo rzeczy robie sama. Zarcie, kosmetyke, zabawki.Teraz robie owieczke dla dzidziusia. A przed porodem jak bede znala plec zamotam mu lalke, zeby sie zdrowo dziecie urodzilo i chowalo.

Dzień dobry :)
Gratuluję wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze:)
Tak teraz myślę że dobrze że do Was dołączyłam bo ja w niczym nie mam doświadczenia i większość co tu piszecie to nowość która wiem,że któregoś dnia na pewno mi się przyda:D Także dzięki wielkie:)
pozdrowionka i miłego dnia

Czesc dziewczyny Ciesze sie, ze sie ochlodzilo, bo zle znosilam te upaly, ale mogloby chociaz nie padac. Hehe, i tak zle i tak niedobrze...Chyba jestem egoistka, bo w koncu sa wakacje i tyle ludzi czeka na piekna pogode
Aniay- ja tez zdecydowanie polecam Sinupret, ktory u nas w domu jest stalym bywalcem. Wyprobowalam go zarowno na sobie, jak i na swoich dzieciach i jest naprawde niezastapiony.
Dołączam do mam, ktore bola glowy, od wczoraj caly czas mnie cmi, mam nadzieje, ze to tylko na zmiane pogody. Dzisiaj nie moglam w ogole spac, poraz pierwszy od kilku miesiecy zarwalam noc A co do kosmetykow j&j to tez mam z nimi zle doswiadczenia. Jak chlopcy byli mali to uzywalismy kosmetyki Oilatum mydelko do kapieli z ciekla parafina- swietne, bo nie wysusza skory i balneum, oraz zwykly linomag, a w razie czerwonej pupy-bepanten... Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace ...

To może polecicie jakiś konkretny płyn do higieny intymnej ?

@aniay podziwiam Cię, ciągle cię coś łapie a ty do pracy jeszcze, ja jak mam problem z żołądkiem to nie umiem kompletnie funkcjonować ;/ tyle na ile się tutaj poznałyśmy, myślę, że twarda babka z Ciebie ! :)

Nr tel. nie polecam podawać, maila jakiegoś 'smieciowgo' , ten termofor fajna sprawa, nie wiem jak w praktyce, ale w teorii naprawdę wiele zastosowań w czasie ciąży, po porodzie i dla dzidziusia :) albo do zamrażalki trzeba (np. na obrzęki) albo do mikrofalówki na chwilę :)
Ja synkowi na bóle brzuszka kładłam ciepłą pieluszką, albo suszarką delikatnie - wtedy dźwięk też uspokajał ,pewnie do tematu kolek wróci setkę razy i będzie setka sposobów :D

Za tydzień wizyta ! aaa nie mogę się doczekać ! a za 1,5 tygodnia wypad nad morze , obiecałam sobie, że jak na wizycie będzie dobrze, to przestanę się martwić i spędzę super wakacje i nawet pogoda mi tego nie zepsuje! :)

reklama
Hejka.

Też mogę powiedzieć, że J&J to najgorsze świństwo. Nie stosuję nawet u mojego 6 latka teraz. Tak samo jak dziewczyny dla bobasa do kapieli wlewałam jakiś emolient i dziecię było i umyte i nawilżone, tylko do główki jeszcze jakiś szampon delikatny raz na kilka dni - ja miałam Hipp. Sudocrem lub Bephanten też używałam tylko miejscowo w razie wysuszonej albo odparzonej skóry. Co któryś raz oliwka też z Hippa do pupy i tyle ;)
Kurczę będę musiała to wszystko odświeżyć sobie na nowo :) Ale wydaje mi się, że sporo pamiętam :)

Wczoraj tak rozmawiałyśmy o snach, to dziś erotyk o dziwo mi się nie przyśnił, tylko Usg genetyczne, które mam już za kilka dni w poniedziałek. Na usg w śnie wyszło, że wszystko ok, a pani dr (normalnie mam ginekologa faceta, ale co tam, sen to sen heheh) powiedziała, że raczej dziewczynka i dodała…tak na 39 procent hahha Śmiałam się mega po obudzeniu :)

Do góry