reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Chyba macie rację, że po prostu za szybko wstaję. Bo najczęściej się to dzieje gdy wstane nagle do mojego łobuza. A ciśnienie mam książkowe więc to nie od tego.
Co do toxo to ja wychowywałam sie na wsi, zawsze mieliśmy koty i psy, często jako dziecko jadałam owoce prosto z drzewa a toxo nie przechodziłam. Mam nadzieję, że przeszłam to pomiędzy ciążami bo trochę boję się :/
Poznamy wszystkie płeć maluchów na 100% to będziemy szalały z wyprawkami ;)

reklama
Bybbles pracuje z 3 facetami [emoji16] takze niestety ale nikt nie był w podobnej sytuacji, mój bossi nie ma nawet szkolenia na swoje stanowisko bo dostał je przypadkiem, sierota ledwie mowi po angielsku a mi szefuje [emoji85]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Aniay super bąbel,oby same dobre wieści aż do stycznia.
Bubbles pogoniłam towarzystwo do pisania i od rana ruch na forum;)także nie ma marudzenia tylko pisać bo tyle mamy tematów do obgadania ze nie wiem czy zdążymy do stycznia;)
Ile tu fanek Chorwacji,a ja właśnie jadę tam po raz pierwszy w piątek i bardzo się cieszę:)Mam nadzieje ze w aucie wytrzymam bez pawia,ale wyjścia nie ma.
Co do zawrotów głowy to u mnie na porządku dziennym,czasem musze usiąść bo inaczej mam wrażenie ze legne na podłogę.

Truskaweczka2017 wydaje mi się ze mnie to tylko nieznajomość płci hamuje :) codziennie przeglądam wózki na olx i próbuje wychaczyc cos fajnego. na razie w oko wpadły mi bebetto holand i adamex. Ja po moich córkach nic nie mam, musze kupic cala wyprawke. zresztą będzie trzeba mieszkanie wyremontować. sypialnie przerobić na pokoj dziecięcy a do salonu wstawić cos z funkcja spania. Ale na to jeszcze czas :)

Truskaweczka mozemy sobie przybic piatke z zakuhopolizmem:-D ale ja poki Maz nie marudzi to kupuje:D mi sie moze z dwa razy tak zrobilam jak za szybko wstalam z kucania, a Ty tak masz po wstaniu z lozka? Moze za szybko sie zrywasz? Polez chwile przed wstaniem.

Kolorowa to trzymam kciuki, zeby byl obrazony dalej, moze wtedy Ci nie zapewni stanowiska i bedziesz mogla siedziec w domu za normalna pensje, bo chyba tak jest, ze jak nie spelnia odpowiednich dla Ciebie warunkow to musza placic?

HappyBabyMama no tak Trogir piekny, my bylismy na Ciovo, ale ja zdecydowanie wole Riviere Makarska, zwlaszcza Baska Voda, moglabym tam jezdzic co roku, a Cro jest tak piekne, ze kazdy znajdzie jakies miejsce idealne dla siebie:-)

Askl25 jak zwierzaczki domowe to toxo Ci nie grozi, a moze juz przechodzilas:-) no i chyba latwiej zlapac z niedomytych warzyw czy z miesa..

Aniay sliczna dzidzia:))

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom
Bo właśnie dokładnie na ciovo jedziemy:) na makarskiej dla nas za duży tłok :) my to najlepiej na dzikie plaże jeździmy gdzie nie ma żadnych ludzi :) ale faktycznie jest w czym wybierać dla każdego sie znajdzie dogodne miejsce :)

Ja już po, wszystko wyglada dobrze. Dzidzia 57,3mm 12+2 tyg czyli dokładnie jak z owu.
Maluszek podskakiwal I chyba mial czkawke.
Dziekuje za wszystkie kciuki.
Oczywiście stres zladowal mnie w toalecie po przyjsciu do pracy.
Jeszcze jedna wizyta dzis po 15, ale to w zwiazku z moim nadcisnieniem.
Gratuluję wizyty:-D A juz cos wspominal lekarz o plci?

Truskaweczka2017 tez tak mam z zawrotami. Kilka razy dziennie jak wstaje z łóżka czy kanapy to mam ciemno przed oczami i zawroty, musze sie złapać ściany i spuścić głowę w dol i wraca wszystko do normy...takze chyba to normalne w ciazy.

Kolorowa współczuje ze tak naprawde jestes zmuszona do powrotu do pracy. Obyś sie tylko dobrze czuła!

Aniay super wieści! Gratulacje :)

Cześć laski,

My po weekendzie w Krakowie. Powiem Wam że mi brzuch urósł przez ten weekend! Na wieczór normalnie wygladam już na ciężarówę :D

Gratuluję udanych wizyt. Ja dziś byłam oddać krew do badań bo po jutrze mam wizytę, już się nie mogę doczekać :)

BubblesGirl, przybijam piątkę - my też kupujemy działkę i budujemy, więc wakacje w tym roku pewnie odpuszczamy.

Truskaweczka, HappyBabyMama, niekoniecznie, bo u mnie 4 koty i tokso nie przechodziłam, więc w tej ciąży też mam badania. Ale BubblesGirl ma rajcę, od zwierząt domowych ponoć trudno złapać, prędzej z niedogotowanego mięsa.

Co do wyprawki, to Adasiowi kupowałam dość uniwersalne rzeczy, więc dużo mi się przyda. Ale jak tylko okaże się dziewczynka to nie powstrzymam się przes sukieneczkami :D a tu link do trochę gadżeciarskiej ale fajnej wyprawki dla malucha. Link do: Wyprawka dla noworodka - poradnik i lista do druku

reklama
W uk w ogóle nie ma zwolnienia w ciazy ja zeby miec zwolnienie płace co drugi tydz 120£ u polskiego lekarza a płaca mi 84£ na tydz :/ takze byle do macierzyńskiego wytrwać.

Mój pracodawca jest tak obrażony, ze mie odbiera i nie odpisuje :)

Ale nie ma prawa Cię zwolnić ? Kosmiczna suma za wizytę !! i marne pieniądze na zwolnieniu ..

@aniay gratuluję wizyty!! Super zdjęcie ! Powodzenia na kolejnej wizycie ;)

mam nadzieję, że w końcu dzisiaj umowi mnie na wizytę !! dzisiaj w nocy spałam z synkiem i przez sen kopnął mnie,a raczej spadla mu jak sie przewracał nóżka na brzuch mój,tak się wystraszyłam, że później ponad 2 godz spać nie mogłam, mąż pocieszał, że przeciez na usg też naciskają ,że to lekka nóżka, ja chyba po prostu spałam i dlatego tak mocno się wystraszyłam

Do góry