reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Hej dziewczyny:)
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i piszcie zaraz po:happy:
Witam nowe mamusie.
Kamila ja mam toxo, biorę 3x1 rovamecyne i wszystko jest ok. Tez jak czytałam to załamka wiec dałam sobie spokój i jestem dobrej myśli.
Miłego dnia:D

reklama
Hej dziewuszki! Mi weekend minął spokojnie. Tez zaliczyłam wizytę u teściów i dobre jedzonko z tym, ze nie pojadłam za bardzo bo nadal z apetytem ciezko u mnie.

W sobote natomiast byłam z stnkiem na urodzinach kinderparty i było chyba z 20 dzieci! Istny sajgon ale najgorsze, ze na następny dzien koleżanka napisała ze jedno dziecko z tej imprezki dostało choroby bostońskiej i zeby obserwować dzieci bo jest duże prawdopodobieństwo ze któreś jeszcze podłapało :( wiec nie dość, ze sie stresuje bo dziecko moze mi zachorować to jeszcze martwię sie o siebie :( któraś zna jakies przypadki tej choroby? Nie wiem tez jak sie to ewentualnie w ciazy przechodzi itd.
Staram sie nie panikować, bo moze nas to ominie ale informacja zdecydowanie niefajna :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Trzymam kciuki za wizytujace dziś,piszcie jak poszło chociaż wiadomo ze będzie dobrze:)
Nutka nie dość że masz takie mądre córki to jeszcze jakie ładne:)
Kiki córka mojej koleżanki przechodziła przez Bostonkę i w sumie to była leczona jak przy zwykłej infekcji chociaż brzmiało groźnie.Mój syn mial kontakt z ta dziewczynka chwile przed chorobą i nic nie zlapal wiec moze i u was bedzie ok.Natomiast nie mam pojęcia jak w ciąży to wygląda.
Ja dziś źle spałam i wiercil am się tak ze mnie ciągnie cały bok.Dzis idę do dentysty i mam nadzieje ze mi zaleczy zęba bo mi się dwie dziury odezwały od kiedy w ciąży jestem.

U nas imprezowy weekend, ale juz poniedzialek wiec pora wrocic do rzeczywistosci:-)

Moi Mezczyzni jeszcze spia to mam chwilke nadrobic co u was:)

Umowilam sie na prenatalne i mam na 18.07, wczesniej jeszcze13.07 normalna wizyta u mojej gin, juz sie doczekac nie moge:-) dobrze, ze przy rozrabiajacym prawie dwulatku czas szybciej leci:D

Brzusio powodzenia na wizycie i czekamy na same dobre wiesci:)

Marlena ja tez z tych spiacych na brzuchu i pod koniec pierwszej ciazy to byl dla mnie koszmar jak sobie miejsca w lozku nie moglam znalezc:/ teraz tez korzystam ile sie da, bo niedlugo sie to skonczy:p wspolczuje problemu z plesniawkami, nie pomoge, bo nigdy nie mialam:(

Shear witaj:-)

Nutka ale sliczne te Twoje dziewczyny:))

Aniay powodzenia na USG!

Kolorowa strasznie tam u was z tym L4:-( a pracodawca zapewni Ci w koncu warunki takie jakie powinien czy jeszcze nic nie wiesz? Korzystaj i spedzaj czas z mama, nacieszcie sie soba.

Olivka a mi sie tak chce pierogow z jagodami:p a nastepnym razem do zbierania to zatrudniaj sobie ludzi, bo takie schylanie to jednak duzy wysilek:-)

HappyBabyMama jak dobrze wiedziec, ze nie jestem jedyna fanka Chorwacji, no uwielbiam ten klimat, kulture, widoki ahh:-) my w tym roku odpuszczamy, mielismy jechac sierpien/wrzesien, ale wyszlo, ze kupilismy dzialke i bedziemy sie budowac, wiec kaska bedzie bardziej potrzebna tam, ale w przyszlym roku sobie odbijemy w czworeczke:D ojj ja sobie tez mojego nie wyobrazam, zeby mi paznokcie robil:D

Lista ktora wrzocilyscie calkiem fajna, ale jak wiadomo kazda trzeba dostosowac do swoich potrzeb:-)

BabyWow super pazurki:) ja sobie robie sama hybrydki, ale ostatnio jakos tak lenistwo mnie dopadlo i chyba sie zaczne do kogos zapisywac, a co nam tez sie nalezy chwila przyjemnosci i zeby ktos sie nami zajal, a nie zawsze wszystko same:p

Bridget ja niestety tez ze sklonnoscia do cellulitu:( jeszcze tak nie widac, dobrze, ze koncowke mamy w zimie to nie bedzie trzeba nog odslaniac. Nie no ja ledwo za wami nadarzam w tym tempie co piszecie teraz, a Ty kazesz jeszcze zwiekszyc produkcje?:D mi sie tez dziurka w zebie zrobila i czekam do II trym. z wizyta, niech mi to zalepi:/

Truskaweczka kompletowanie wyprawki to super sprawa, troche dlatego licze jednak na corke, wtedy bede mogla poszalec, bo po synku tez wiekszosc mam:-)

Kamag witaj i sluchaj lekarza, jestes pod kontrola, wiec bedzie wszystko dobrze, a w internecie nie ma co czytac, bo tylko idzie zeswirowac:-)

No to tyle, bo mamowy alarm z drugiego pokoju:-) milego dnia:tak:

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja już po, wszystko wyglada dobrze. Dzidzia 57,3mm 12+2 tyg czyli dokładnie jak z owu.
Maluszek podskakiwal I chyba mial czkawke.
Dziekuje za wszystkie kciuki.
Oczywiście stres zladowal mnie w toalecie po przyjsciu do pracy.
Jeszcze jedna wizyta dzis po 15, ale to w zwiazku z moim nadcisnieniem.

A mówił ktorej z was lekarz żeby ograniczyć kontaktu z dziećmi cudzymi? Bo mi tak powiedziała ze małe dzieci mają inne wirusy i bakterie i żeby trzymać sie od nich z daleka :)
Nie mam pojęcia o tej chorobie bostońskiej, ale mam nadzieje ze ani Ty ani twoje dziecko się nie zaraziliście.
Marlena - tak to taka specjalna poducha - taki wąż długi. Bardzo fajnie mi sie dzis spało bo mnie asekurował i nie przewracałam sie na brzuch, ale tez sprawiał wygodę jak na brzuszku.
Właśnie bym fiknęła w kuchni bo w momencie mi sie słabo zrobiło:) ale zdarzylam usiąść, uff.
Bubblegirl tak Chorwacja jest piękna i cudowna to fakt, ale na działce tez fajnie posiedzieć:) więc kończ dzialecZke a Chorwacja nie ucieknie ;)
Jak się dzis czujecie?

Ja już po, wszystko wyglada dobrze. Dzidzia 57,3mm 12+2 tyg czyli dokładnie jak z owu.
Maluszek podskakiwal I chyba mial czkawke.
Dziekuje za wszystkie kciuki.
Oczywiście stres zladowal mnie w toalecie po przyjsciu do pracy.
Jeszcze jedna wizyta dzis po 15, ale to w zwiazku z moim nadcisnieniem.
Super! Cieszę się bardzo. Takie wiadomości uwielbiam od rana:)

Aniay super wieści :)
Shear witaj :)
Brzusio trzymam kciuki za wizytę :)
Marlena a na pleśniawki to tak jak któraś z dziewczyn pisała, zapytaj w aptece o coś dla niemowląt :)
Ja też polecam rogala do spania :) nie wyobrarzam sobie bez niego spania, zwłaszcza ostatnich miesięcy ciąży. Dobrze, że mi o nim przypomniałyście, muszę go poszukać bo nie wiem gdzie go wcisnęłam :p
Mi dzisiaj synek dał pospać do 7, ale i tak jestem zmęczona. W dodatku strasznie bolą mnie plecy :/ nie wiem co to będzie później.
Bubbles my mamy dużo rzeczy uniwersalnych więc nawet jak będzie dziewczynka to bardzo nie poszaleję. Chociaż znając życie to bez względu na płeć i tak dostanę hopla na punkcie ubranek :) jestem maniaczką dziecięcych ubranek dlatego póki co mijam dziecięce działy z daleka :p

reklama
Aniay super, ze dobre wiesci, ale nie moglo byc inaczej:-) teraz duzo, duzo spokoju:tak:

HappyBabyMama o pierwsze slysze o takim zaleceniu od lekarza, u nas by to nie przeszlo, bo majac male dziecko ma sie kontakt z innymi:) to dzialka budowlana, wiec jeszcze troche minie zanim tam postawimy wymarzony dom i bedziemy sie wylegiwac w ogrodzie, ale mysle, ze i tak warto odpuscic jedne wakacje:-) a wy w jakie rejony sie wybieracie? Ojj to uwazaj na siebie!

U mnie samopoczucie dobre, pogoda przyjemna, wiec mozna funkcjonowac:-)

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry