reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Hej dziewczyny:)
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i piszcie zaraz po:happy:
Witam nowe mamusie.
Kamila ja mam toxo, biorę 3x1 rovamecyne i wszystko jest ok. Tez jak czytałam to załamka wiec dałam sobie spokój i jestem dobrej myśli.
Miłego dnia:D

reklama
Hej dziewuszki! Mi weekend minął spokojnie. Tez zaliczyłam wizytę u teściów i dobre jedzonko z tym, ze nie pojadłam za bardzo bo nadal z apetytem ciezko u mnie.

W sobote natomiast byłam z stnkiem na urodzinach kinderparty i było chyba z 20 dzieci! Istny sajgon ale najgorsze, ze na następny dzien koleżanka napisała ze jedno dziecko z tej imprezki dostało choroby bostońskiej i zeby obserwować dzieci bo jest duże prawdopodobieństwo ze któreś jeszcze podłapało :( wiec nie dość, ze sie stresuje bo dziecko moze mi zachorować to jeszcze martwię sie o siebie :( któraś zna jakies przypadki tej choroby? Nie wiem tez jak sie to ewentualnie w ciazy przechodzi itd.
Staram sie nie panikować, bo moze nas to ominie ale informacja zdecydowanie niefajna :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Trzymam kciuki za wizytujace dziś,piszcie jak poszło chociaż wiadomo ze będzie dobrze:)
Nutka nie dość że masz takie mądre córki to jeszcze jakie ładne:)
Kiki córka mojej koleżanki przechodziła przez Bostonkę i w sumie to była leczona jak przy zwykłej infekcji chociaż brzmiało groźnie.Mój syn mial kontakt z ta dziewczynka chwile przed chorobą i nic nie zlapal wiec moze i u was bedzie ok.Natomiast nie mam pojęcia jak w ciąży to wygląda.
Ja dziś źle spałam i wiercil am się tak ze mnie ciągnie cały bok.Dzis idę do dentysty i mam nadzieje ze mi zaleczy zęba bo mi się dwie dziury odezwały od kiedy w ciąży jestem.

U nas imprezowy weekend, ale juz poniedzialek wiec pora wrocic do rzeczywistosci:-)

Moi Mezczyzni jeszcze spia to mam chwilke nadrobic co u was:)

Umowilam sie na prenatalne i mam na 18.07, wczesniej jeszcze13.07 normalna wizyta u mojej gin, juz sie doczekac nie moge:-) dobrze, ze przy rozrabiajacym prawie dwulatku czas szybciej leci:D

Brzusio powodzenia na wizycie i czekamy na same dobre wiesci:)

Marlena ja tez z tych spiacych na brzuchu i pod koniec pierwszej ciazy to byl dla mnie koszmar jak sobie miejsca w lozku nie moglam znalezc:/ teraz tez korzystam ile sie da, bo niedlugo sie to skonczy:p wspolczuje problemu z plesniawkami, nie pomoge, bo nigdy nie mialam:(

Shear witaj:-)

Nutka ale sliczne te Twoje dziewczyny:))

Aniay powodzenia na USG!

Kolorowa strasznie tam u was z tym L4:-( a pracodawca zapewni Ci w koncu warunki takie jakie powinien czy jeszcze nic nie wiesz? Korzystaj i spedzaj czas z mama, nacieszcie sie soba.

Olivka a mi sie tak chce pierogow z jagodami:p a nastepnym razem do zbierania to zatrudniaj sobie ludzi, bo takie schylanie to jednak duzy wysilek:-)

HappyBabyMama jak dobrze wiedziec, ze nie jestem jedyna fanka Chorwacji, no uwielbiam ten klimat, kulture, widoki ahh:-) my w tym roku odpuszczamy, mielismy jechac sierpien/wrzesien, ale wyszlo, ze kupilismy dzialke i bedziemy sie budowac, wiec kaska bedzie bardziej potrzebna tam, ale w przyszlym roku sobie odbijemy w czworeczke:D ojj ja sobie tez mojego nie wyobrazam, zeby mi paznokcie robil:D

Lista ktora wrzocilyscie calkiem fajna, ale jak wiadomo kazda trzeba dostosowac do swoich potrzeb:-)

BabyWow super pazurki:) ja sobie robie sama hybrydki, ale ostatnio jakos tak lenistwo mnie dopadlo i chyba sie zaczne do kogos zapisywac, a co nam tez sie nalezy chwila przyjemnosci i zeby ktos sie nami zajal, a nie zawsze wszystko same:p

Bridget ja niestety tez ze sklonnoscia do cellulitu:( jeszcze tak nie widac, dobrze, ze koncowke mamy w zimie to nie bedzie trzeba nog odslaniac. Nie no ja ledwo za wami nadarzam w tym tempie co piszecie teraz, a Ty kazesz jeszcze zwiekszyc produkcje?:D mi sie tez dziurka w zebie zrobila i czekam do II trym. z wizyta, niech mi to zalepi:/

Truskaweczka kompletowanie wyprawki to super sprawa, troche dlatego licze jednak na corke, wtedy bede mogla poszalec, bo po synku tez wiekszosc mam:-)

Kamag witaj i sluchaj lekarza, jestes pod kontrola, wiec bedzie wszystko dobrze, a w internecie nie ma co czytac, bo tylko idzie zeswirowac:-)

No to tyle, bo mamowy alarm z drugiego pokoju:-) milego dnia:tak:

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja już po, wszystko wyglada dobrze. Dzidzia 57,3mm 12+2 tyg czyli dokładnie jak z owu.
Maluszek podskakiwal I chyba mial czkawke.
Dziekuje za wszystkie kciuki.
Oczywiście stres zladowal mnie w toalecie po przyjsciu do pracy.
Jeszcze jedna wizyta dzis po 15, ale to w zwiazku z moim nadcisnieniem.

A mówił ktorej z was lekarz żeby ograniczyć kontaktu z dziećmi cudzymi? Bo mi tak powiedziała ze małe dzieci mają inne wirusy i bakterie i żeby trzymać sie od nich z daleka :)
Nie mam pojęcia o tej chorobie bostońskiej, ale mam nadzieje ze ani Ty ani twoje dziecko się nie zaraziliście.
Marlena - tak to taka specjalna poducha - taki wąż długi. Bardzo fajnie mi sie dzis spało bo mnie asekurował i nie przewracałam sie na brzuch, ale tez sprawiał wygodę jak na brzuszku.
Właśnie bym fiknęła w kuchni bo w momencie mi sie słabo zrobiło:) ale zdarzylam usiąść, uff.
Bubblegirl tak Chorwacja jest piękna i cudowna to fakt, ale na działce tez fajnie posiedzieć:) więc kończ dzialecZke a Chorwacja nie ucieknie ;)
Jak się dzis czujecie?

Ja już po, wszystko wyglada dobrze. Dzidzia 57,3mm 12+2 tyg czyli dokładnie jak z owu.
Maluszek podskakiwal I chyba mial czkawke.
Dziekuje za wszystkie kciuki.
Oczywiście stres zladowal mnie w toalecie po przyjsciu do pracy.
Jeszcze jedna wizyta dzis po 15, ale to w zwiazku z moim nadcisnieniem.
Super! Cieszę się bardzo. Takie wiadomości uwielbiam od rana:)

Aniay super wieści :)
Shear witaj :)
Brzusio trzymam kciuki za wizytę :)
Marlena a na pleśniawki to tak jak któraś z dziewczyn pisała, zapytaj w aptece o coś dla niemowląt :)
Ja też polecam rogala do spania :) nie wyobrarzam sobie bez niego spania, zwłaszcza ostatnich miesięcy ciąży. Dobrze, że mi o nim przypomniałyście, muszę go poszukać bo nie wiem gdzie go wcisnęłam :p
Mi dzisiaj synek dał pospać do 7, ale i tak jestem zmęczona. W dodatku strasznie bolą mnie plecy :/ nie wiem co to będzie później.
Bubbles my mamy dużo rzeczy uniwersalnych więc nawet jak będzie dziewczynka to bardzo nie poszaleję. Chociaż znając życie to bez względu na płeć i tak dostanę hopla na punkcie ubranek :) jestem maniaczką dziecięcych ubranek dlatego póki co mijam dziecięce działy z daleka :p

reklama
Aniay super, ze dobre wiesci, ale nie moglo byc inaczej:-) teraz duzo, duzo spokoju:tak:

HappyBabyMama o pierwsze slysze o takim zaleceniu od lekarza, u nas by to nie przeszlo, bo majac male dziecko ma sie kontakt z innymi:) to dzialka budowlana, wiec jeszcze troche minie zanim tam postawimy wymarzony dom i bedziemy sie wylegiwac w ogrodzie, ale mysle, ze i tak warto odpuscic jedne wakacje:-) a wy w jakie rejony sie wybieracie? Ojj to uwazaj na siebie!

U mnie samopoczucie dobre, pogoda przyjemna, wiec mozna funkcjonowac:-)

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry