reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

marlenka pewnie jeszcze na wizycie bo pamietam ze jakos wieczorem miala miec

tyle czekanie i sie okazuje ze to juz jutro rano mam prenatalne.. byle przespac noc z tych nerwow..

reklama
Rany jaką produkcja postów :)
Ja wizytę miałam mieć 30 ale ze względu na prace mojego męża pójdę 29 bo chce by był przy mnie.
Ju nie mogę się doczekac, ale też troszkę ogarnia mnie strach:szok:

Happy3 gratulacje :) cudowne potrójne szczęście <3

Zazdroszczę dziewczynom bez dolegliwości. Ja Cieszyłam się ze ich nie mam, a teraz niestety jest różnie. raz mam super dzień, innym razem umieram ze zmęczenia i mdłości. Mam nadzieję ze to się niedługo skończy.

Co do brzucha u mnie już jest widoczny. Jestem mniej więcej w 11tc.
Ale w pracy nic nie wiedzą I boję się tej rozmowy ;( mam umowę do końca listopada i nie wiem jak zareagują.:no2: Nie chciałabym zostać z niczym..

Idealka, bardzo fajną wizytę miałaś :) a punkt widzenia mężczyzn faktycznie nie raz potrafi pomóc ;)

Ela, wspaniałe wieści!

Aha, dzięki że przypomniałyście, że 13 tc to już drugi trymestr! To już za parę dni. Wow jak ten czas leci ! :eek:

U nas wózek Jedo Fyn, uważam że jest super. Wielka gondola, pompowane koła, wygodna spacerówka, duży kosz na zakupy. No i cena, że tak powiem normalna, można też na olx znaleźć całkiem niezłe używki. Jedo Fyn ma skrętne koła, jest też wersja na paskach - Jedo Bartatina.

W ogóle proponuję założyć wątek wózków i osobny wątek wyprawki - na pewno się przydadzą :)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny jestem już po !

Wszystko jest w porządku czyli to był alarm tylko przez moją gine poprostu zły sprzęt i nie było dokładnie widac co to jest.
Na szczescie moje dzieciatko bardzo dobrze sie czuje ale na badaniu chyba sie obraziło bo sie dupka odworcilo do nas.. jeszcze lekarz do niego nosz co za pieron sie dupa odwrocil i tak zaczelam sie smiac ze reszta badania poszla juz dobrze ...

Mam bardzo mały procent ze dzidzia bedzie chora czy cos ... na razie jest okazem zdrowia :)
Jak na 13 tydzien dzidzia ma 7 cm :) jest kochana i pierwszy raz usłyszalam dzisiaj serduszko az mi lezka w oku stanela :*

Rany jaką produkcja postów :)
Ja wizytę miałam mieć 30 ale ze względu na prace mojego męża pójdę 29 bo chce by był przy mnie.
Ju nie mogę się doczekac, ale też troszkę ogarnia mnie strach:szok:

Happy3 gratulacje :) cudowne potrójne szczęście <3

Zazdroszczę dziewczynom bez dolegliwości. Ja Cieszyłam się ze ich nie mam, a teraz niestety jest różnie. raz mam super dzień, innym razem umieram ze zmęczenia i mdłości. Mam nadzieję ze to się niedługo skończy.

Co do brzucha u mnie już jest widoczny. Jestem mniej więcej w 11tc.
Ale w pracy nic nie wiedzą I boję się tej rozmowy ;( mam umowę do końca listopada i nie wiem jak zareagują.:no2: Nie chciałabym zostać z niczym..
Muszą ci przedłużyć do porodu nawet jak się kończy w listopadzie

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Rewelacyjne wieści @marlena:) !!! Ale swoją drogą Ci lekarze to też czasami dobrze, żeby się w język ugryźli, a nie od razu dziewczynę straszy :(

@idealka mam tak samo z gotowaniem. Nie ugotowałam nic poza jajkami na twardo od jakiś 3 tygodni i na razie się nie zapowiada na wielkie pichcenie…Też podziwiam dziewczyny, które potrafią cały dzień stać w garach.

@Czoperka też jestem zdania, że takie osobne wątki o wózkach i wyprawce się przydadzą i trzeba je założyć. I też przy 1. dziecku miałam wózek Jedo Fyn i sprawdził mi się bardzo dobrze, natomiast teraz jak mam możliwość to po prostu chciałabym inny ;) Dla radochy hihi

Muszą ci przedłużyć do porodu nawet jak się kończy w listopadzie

Nie bardzo się na tym znam. Słyszałam tylko ze jak mam do końca listopada i pójdę w listopadzie na l4 to do kończą umowy płaci mi pracodawca a później przejmuje ZUS I przez rok placu mi macierzyński. Ale czy tak jest nie mam pojęcia i o dla mnie dodatkowy stres ;(
Moze jeszcze którąś z mam miała podobną sytuacje?

marlena ciesze sie ze wszystko ok! czyli zadne z 3 podejrzen Twojej lekarki sie nie potwierdzilo?
super ze masz juz to za soba

reklama
Nie znam się zbyt dobrze ale napewno muszą Ci przedłużyć umowę do porodu czyli do stycznia a potem nie wiem wydaje mi się ze kończy się umowa i dupa...ale jeszcze z urzędu pracy po porodzie 1000 zł msc się dostaje jak się jest bezrobotnym przez 12 msc

Do góry