reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Oo znalazłam moje stare konto wiec będę pisała z tego loginu ;) Truskaweczka2017 wiec widzę ze nie jestem osamotniony w takiej sytuacji ;)

reklama
Aniay najlepiej żebyś poszła do sklepu i zobaczyła na żywo albo chociaż na jakims filmiku do jakich rozmiarów się składa ten wózek. Dość konkretny się wydaje rozmiarowo. Ja mam kółka piankowe w wózku po synku i jak dla mnie są ok ale dużo mam woli pompowane bo niby lepsza amortyzacja,w każdym razie o tym zawsze są dyskusje wiec warto na żywo zobaczyć jakie koła Ci odpowiadają.
Widziałam go na żywo, koła pompowane, składa się pięknie ale nie mam doświadczenia z takimi uniwersalnymi wózkami.

Aniay co do tego wózka to tylko bym się zastanowiła jeśli chodzi o siedzenie. Z tego co widać na zdjęciu to nawet jak odchylisz to wciąż maluch jest w tej samej pozycji. To może być niewygodne i trochę obciążające dla kręgosłupa dziecka. A tak to wózek ładny :)
Tyle że ja szukalam jak najmniejszego żeby się wszędzie zmieścił i był lekki żebym mogła się z nim wszędzie wladowac
Ważne gdzie i jak głównie będziesz używała wózka, no każdy potrzebuje czegoś innego

Dziewczyny, zazdroszczę Wam takich szybkich porodów. Ja rodziłam 20 godzin, a i tak skończyło się u mnie cesarką, bo mojemu maluchowi niebezpiecznie spadło tętno i lekarze bali się o dziecku. Bez chwili zastanowienia zgodziliśmy się z mężem na cesarke i 30 minut później był maluszek na świecie. A urodził się w dzień w którym beatyfikowali Jana Pawła II :) Teraz po cichu liczę na poród naturalny.

KolorowaMama jak sie czujesz? Przeszly bole?
Powiem Tobie ze mnie dzis tez podbrzusze meczylo...juz zastawialam sie w ktorym momencie jechac na IP...

Aniay ja mam bzika na quinny mood[emoji4] bardzo chcialabym.byc posiadaczka tego modelu[emoji4]

Co do porodu, to byl brak postepu przy cieknacych wodach plodowych i po 24 h postanowili zrobic cesarke...zadnych powaznych skurczy nie doswiadczylam bo oksy na mnie wogole nie dzialalo...po CC dochodzenie do siebie to byl koszmar! Niewiem jak w tej ciazy bedzie ....

Aniay co do tego wózka to tylko bym się zastanowiła jeśli chodzi o siedzenie. Z tego co widać na zdjęciu to nawet jak odchylisz to wciąż maluch jest w tej samej pozycji. To może być niewygodne i trochę obciążające dla kręgosłupa dziecka. A tak to wózek ładny :)
Tyle że ja szukalam jak najmniejszego żeby się wszędzie zmieścił i był lekki żebym mogła się z nim wszędzie wladowac
Ważne gdzie i jak głównie będziesz używała wózka, no każdy potrzebuje czegoś innego
Do wózka jest składana gondolka którą na początku można używać. Wózek jest ciężki, fakt ale w większość miejsc będe targała go samochodem.

Co do porodów to ja miałam 4:58 minut od pierwszego skurczu. z czego cztery godziny to 2cm do 4cm rozwarcia a potem w 58 minut 4-10 i urodziłam. Jak ja bym chciała taki szybki poród znowu.

jeeeej mam tak plecy spalone! nie wiem jak zasnę ! Siedzialam z koleżanką nad stawem, chłodniej bylo i nawet nie czulam kiedy tak mnie zjarało! Byłam w sukience z szerokimi ramiączkami i tak kiczowato na dodatek się opaliłam

A słyszałyście coś po jakim czasie po cc można rodzić naturalnie? Czy w ogóle coś takiego jest. Bo mi koleżanka coś mówi, że żeby po cc móc rodzić naturalnie to musi minąć 2 -3 lata, wcześniej koniecznie druga cesarka

jeeeej mam tak plecy spalone! nie wiem jak zasnę ! Siedzialam z koleżanką nad stawem, chłodniej bylo i nawet nie czulam kiedy tak mnie zjarało! Byłam w sukience z szerokimi ramiączkami i tak kiczowato na dodatek się opaliłam

A słyszałyście coś po jakim czasie po cc można rodzić naturalnie? Czy w ogóle coś takiego jest. Bo mi koleżanka coś mówi, że żeby po cc móc rodzić naturalnie to musi minąć 2 -3 lata, wcześniej koniecznie druga cesarka

Ja jestem dwa lata od cesarki i mi lekarz powiedział, że po takim czasie nie mam przeciwwskazań do rodzenia naturalnie pod warunkiem że blizna na macicy ładnie się zagoiła.

reklama
Do góry