reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Ja też polecam Lupilu z lidla, świetna jakość w przystępnek cenie :) no i lumpeksy też :) kupuje tam większość ubranek dla synka, czasami można trafić na na prawdę świetne rzeczy. A na te pierwsze miesiące to na prawdę jest bardzo dużo ubranek, prawie jak nowe :)

Czoperka juz poruszałysmy wcześniej ten temat.. każdy ma swoje zdanie, tyle tylko że nie do końca wiadomość o wadzie jakiejś w 12 to nic nie zmienia, często można pomóc dziecku jeszcze zanim się urodzi

Ja rzeczy z lidla bardzo lubię, jedyny minus ze u mojego synka w przedszkolu połowa grupy ma te same koszulki czy spodnie i trzeba podpisywać ubrania bo panie sie gubią;)

Jeśli chodzi o usg między 11 a 14 tygodniem to myślałam że każdy lekarz robi czy się chce czy nie przy okazji wizyty.Nie wiem czemu myślałam że jest obowiązkowe,z tego co piszecie wygląda na to ze nie trzeba robić.
Dużo dziewczyn na innych miesiącach na forum pisało ze lekarze podczas tego badania mówią czasem jaka płeć,dość wcześnie.nam lekarz powiedział ze dziewczynka a na kolejnym usg ze chłopak jednak,mi nie musiał mówić bo i tak wiedziałam że to syn.tym razem czuje ze będzie córka,ciekawe czy się sprawdzi;)

ufffff...przeczytałam wszystko :laugh2: a było trochę tego....
Witam wszystkie nowe stycznióweczki...i widzę przewagę mam o imieniu Asia :-) :)

starłam się was podczytywać i wczoraj miałam wam napisać jak u mnie po wizycie...ale jak przeczytałam posta Paraplu to zwaliło mnie z nog i nawet nie potrafiłam dalej czytać :szok: :sad:
Paraplu kochana, miałam dokładnie to samo w pierwszej ciąży i dokładnie w tym samym czasie co Ty...płód obumarł czyli poronienie zatrzymane...płacz, przeżyj to na swój sposób...czas, czas i jeszcze raz czas.

A jeśli chodzi o moja wizytę u gina to wszystko ok, dzidziuś rośnie ładnie, nawet pomachał rączkami do tatusia :laugh2: w moczu był ślad białka i bakterie w polu widzenia, ale dzisiaj powtórzyłam badanie i wszystko dobrze...
usg prenatalne mam 4 lipca i pan doktor powiedziała, że jak dobrze pójdzie to może dowiemy się kto tam mieszka :-p

Jeśli chodzi o usg między 11 a 14 tygodniem to myślałam że każdy lekarz robi czy się chce czy nie przy okazji wizyty.Nie wiem czemu myślałam że jest obowiązkowe,z tego co piszecie wygląda na to ze nie trzeba robić.
Dużo dziewczyn na innych miesiącach na forum pisało ze lekarze podczas tego badania mówią czasem jaka płeć,dość wcześnie.nam lekarz powiedział ze dziewczynka a na kolejnym usg ze chłopak jednak,mi nie musiał mówić bo i tak wiedziałam że to syn.tym razem czuje ze będzie córka,ciekawe czy się sprawdzi;)
Dokładnie tak samo myślałam, że to wizyta,jak np. po 6 sprawdza się czy bije serduszko tak po 11. co innego

jeśli chodzi o wyprawkę to ja już dostałam pierwsze rzeczy od mojej przyjaciółki jak jeszcze byłam przed pierwszą wizytą u gina. :-p ale to dlatego, że wyjezdzała, w tym czasie do Irlandii i prędko nie wróci...z początku nawet nie zajrzałam do tej torby..ale potem stwierdziłam, że przecież to nieczego ne zmieni i nie ma wpływu na ciąże :happy2:

Witam

Jutro dziewczynom ktore wizytuja zaciskam kciuki za dobre wiesci! Ja tez mam jutro wizyte.

Paraplu kurde kochana, wiadomosc sciela mnie z nog i przywolala wspomnienia oraz strach:(
Tulam w tym ciezkich dla ciebie momencie. Mam nadzieje ze kolejna ciaza bedzie z szczesliwym zakonczeniem.
Ja mialam 2 razy ciaze obumarla;(

Dziewczyny ktore przyniosly dobre wiesci gratuluje oby tak dalej;)

Co do badan genetycznych, to ile jest osob tyle jest opini;)
Kazdy ma prawo decydowac o swoim losie wiec te kwestie zostawmy otwarta;)
Przewaznie ginekolog zaprasza w tych tygodniach na badania, i gdy widzi cos niepokojacego wysyla na specjalistyczne badania usg, + test z krwi.

reklama
Do góry