reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Może opowiem troszkę co i jak u mnie , jestem już mamą prawie 19 msc Mai , ostatnią @ miałam 16 marca , cykle co 38 dni , kolejną miałam dostać 24 kwietnia , 25 robiłam test była druga delikatna kreseczka , wizytę miałam umówioną na 29 kwietnia , poszłam do obcego mi gina ( nie miałam jeszcze swojego bo niedawno przeprowadziłam się do nowej miejscowości ) , robi usg i mówi że przez moje długie cykle ciąża jest za wczesna żeby było cokolwiek widać , założył że jestem w ciąży na podstawie testu kazał przyjść za 2-3 tyg na kolejną wizytę i co jakiś czas robić test czy kreseczka jest mocniejsza, zrobiłam tak jak kazał i kreska ciemniała , 16 maja miałam iść na wizytę, ale 13 (w piątek ) pojechałam do szpitala z plamieniami ( w pierwszej ciąży też miałam) , lekarz który mnie przyjmował powiedział że jest zarodek , ale nie słychać serduszka i kosmówka się odkleja ciąża ok 6 tyg. W pon 16 maja miałam kolejne szpitalne usg i serduszko już biło , kosmówka ok , powiedzieli że za 2-3 dni powtórzą badanie , no więc leżałam , plamienia w pon ustały , w czwartek kolejne usg i nadzieją że idę do domu , ale okazało się że mam krwiaka na macicy zagrażającego ciąży 2 cm x 1,3 cm zostajemy i leżymy dalej , w pon kolejne usg krwiak dalej jest była tylko jedna lekarka no to zostajemy dalej , we wtorek przyszedł ordynator i stwierdził że to nie krwiak tylko drugi tylko że pusty pęcherzyk ciążowy nie zagrażający ciąży , no ale trzeba czekać na powtórzenie badania w piątek po dwóch tyg wypuścili mnie do domu nawet nie robiąc usg żeby sprawdzić czy już jest wszystko ok , 10 czerwca byłam na wizycie u gina , zrobił mi badanie i usg wszystko jest dobrze dzidzia ładnie rośnie , żadnych krwiaków bądź pustych pęcherzyków , kolejna wizyta 11 lipca :) . Mdłości mam straszne , wymiotuje po kilka razy dziennie nie zawsze ale zazwyczaj , piersi mnie bolą , brzuszek rośnie , apetyt dopisuje , zachcianki są okropnee np. . dziś musiałam śmietanę z czosnkiem i smażonym boczkiem do tego kakao :p
Witaj. Fajnie że się pojawiłaś:) Kurczę ale juz przeszłaś stresu na wstępie. Wspolczuje. Ale grunt ze wszystko dobrze juz teraz:) cieszę sie bardzo i trzymam kciuki żeby dalej tak było:) Mi moja ginekolog opowiadała historie że jej pacjentka zaczęła krwawić ale nie widziała żadnej przyczyny i kazała leżeć i czekać. W tym czasie gin pojechała na kilka dni urlopu. Dziewczyna poszła do innego lekarza który po badaniu uznał ze poroniła i kazał wracać do domu. Dziewczyna wróciła ale kolejnego dnia pojechała do szpitala na łyżeczkowanie. W szpitalu badali ja jeszcze raz stwierdzili ze trzeba łużeczkiwać ale nie mieli lekarza wiec jej nic nie zrobili tylko położyli na dwa dni. Po dwóch dniach nic nie robienia wypisała sie na własne życzenie i ponieważ jej gin juz wróciła to poszła do niej na łyżeczkowanie. Pani doktor wczesniej oczywiscie zrobiła dla pewności usg. Okazalo sie ze z zarodkiem wszystko w porządku zyje i sie rozwija prawidłowo :) dziewczyna urodziła zdrową córeczkę bez komplikacji do końca ciąży. Tak więc czasem są takie przypadki że napędzają ogrom stresu i strachu ale potem już wszystko jest w jaknajlepszym porządku i co najważniejsze dzieciaczki są całe i zdrowe :)

reklama
Z córką leżałam 6 razy w szpitalu na podtrzymaniu , na zatrzymaniu przed wczesnych skurczy w 32 tyg , szyjka mi się skracała , plamienia , bóle brzucha , dostawałam sterydy , kroplówki , i zaczęło się tak samo w 6 tyg plamienia , mam nadzieję że teraz tak nie będzie :)

Dziewczyny dziękuję za odpowiedz[emoji4] ja kupiłam opaski Sea Bands i chyba minimalnie pomagają na mdłosci

Mamarazydwa teraz juz bedzie z górki [emoji8]

Paraplu, aniay czy w Uk tez pije sie glukozę ? Bo jakos nie obiło mi sie o uszy to badanie?

Bede w pl to chce porobić te których tu nie zrobią

Elu mnie te opaski nie pomogły niestety :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Mamarazydwa witamy! :happy: każda ciąża jest inna więc teraz życzę ci spokojnej i nudnej bez stresów :laugh2:
Odebralam wyniki badań. Według norm wszystko jest ok. Teraz czekam z niecierpliwością na wizytę u gina 20.06.
Inni kupują dzisiaj piwo i chipsy na mecz a ja kupiłam sobie na przekąski fasole szparagowa i bob :biggrin2:. Tak ostatnio pisałyście o tym bobie że musiałam się skusić :p tylko zobaczymy czy zjem... Bo oczami to bym jadła ale gorzej w praktyce...

Mamarazydwa teraz juz bedzie z górki [emoji8]

Paraplu, aniay czy w Uk tez pije sie glukozę ? Bo jakos nie obiło mi sie o uszy to badanie?

Bede w pl to chce porobić te których tu nie zrobią

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Z tego Co mi powiedzieli to przy cukrzycy minimum trzy razy na poczatku ciazy I drugi raz ok 16-20 tygodnia I okolo 30tego przy nadwadze lub innych wskazaniach ja bede miala to 16-20 tydzien I 30Ty tydzien, zaraz podesle zdjecie z info ma temat badan uk

Mamarazydwa witaj na styczniowkach,oby sprawdziło się u Ciebie ze każda ciąża inna i szpital dopiero w styczniu na poród:)
Mi się dzisiaj jeść nie chce nawet macdonalda:unsure:otwieram lodówkę i jak czuje zapachy to mnie na pawia bierze.mam nadzieje ze nie rozkręca się to co miałam w pierwszej ciąży czyli non stop mdłości i wymioty.
Dziś mecz i wszędzie o tym trąbia także chyba wiadomo co wszyscy będą robić wieczorem.Fanem piłki aż takim nie jestem ale mecz Polska Niemcy chętnie oglądne.
Co do zamkniętego wątku to popieram ale może za jakis czas,pewnie jeszcze kilka dziewczyn dołączy.czytałam ze na niektórych miesiącach dziewczyny mają zamknięty tylko po to żeby właśnie jakieś zdjęcie pokazać albo jakieś bardziej prywatne wyznanie wrzucić ;-) ;)ale piszą na głównym,może i u nas można tak zrobić.

Taka rozpiske mam w ksiaxeczce ciazy.

Załączniki

• DSC_0885~2.JPG
    DSC_0885~2.JPG
    919,3 KB · Wyświetleń: 93
reklama
Do góry