reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Apropo pracodawców... Napewno mnie zlinczujecie za to co napiszę :p ale jestem akurat po tej drugiej stronie... I wierzcie mi, że to nie pracodawca was okrada tylko państwo... Koszty pracownika są tak koszmarne że dużo pracodawców ( chociaż wiem że też są tacy którzy wykorzystują ) dają właśnie śmieciowe umowy. Podaje przykład od umowy o pracę 3 tys brutto : pracownik dostaje pensję 2150 gdzie pracodawca do zusu i skarbowki oddaje 1500. To jest chore. Ale prawdziwe

reklama
Cześć dziewczyny!

Zanim zdecydowałam się napisać, to przeczytałam (autentycznie!) wszystkie 196 stron postów hihi
Gratuluję Wam wszystkim i trzymam kciuki za wspaniale rozwijające się i bezproblemowe ciąże.

Ja obecnie jestem w 7 tyg ciąży potwierdzonej przez lekarza i z tętniącym serduszkiem zarodkiem :) Mam już w domu 6latka ;) Staraliśmy się z mężem długo o drugie dziecko, w międzyczasie miałam 2 laparoskopie i wykrytą niedrożność jednego jajowodu, ale…udało się i będę chuchać i dmuchać, żeby ciąża zakończyła się sukcesem i zdrową dzidzią :) Termin mam na 30go stycznia ;)

Jeśli chodzi o moją ciążę to niestety jestem na Duphastonie ponieważ ok 4 tygodnia (czyli the facto w dniu gdzie przypadała kolejna miesiączka) plamiłam krwią i brązowym śluzem - pomyliłam to z okresem…No i dlatego właśnie mam tabletki zapobiegawczo na podtrzymanie. Od tamtej pory na szczęście nic się nie dzieje :)
Z dolegliwości…męczą mnie niestety uporczywe mdłości, ale takie, że nie jestem w stanie funkcjonować…Całe dnie leżę (jestem na zwolnieniu), jest mi słabo, niedobrze, nie mogę patrzeć na jedzenie, a jak nie jem to oczywiście jest jeszcze gorzej. Jestem 3 kg na minusie póki co :/ Mam nadzieję, że niedługo będzie odrobinę lepiej…
Wiem, że i Wy się męczycie, więc przynajmniej nie jestem z tym sama…

Pozdrawiam Was ze Szczecina :)

Witaj Kiki [emoji4] ja sobie wzięłam dziś do serca i poodpoczywałam trochę. Zobaczymy czy nadal będą dreszcze wieczorem.
Brzuszek mi zaokrągliło. Wygląda jakbym chodziła z mega wzdęciem [emoji23] wczoraj zjadłam wieczorem koteczka śledzie i zagryzlam chałką z masłem... Po dwóch godzinach kiepsko to odczulam [emoji12]

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

HappyBabyMama no wlaśnie i jak się czujesz? Mi lekarz sam powiedział, że Duphaston może nasilać dolegliwości…Ja się czuję fatalnie, w 1. ciąży byłam na Luteinie i czułam się lepiej. Też miałam mdłości, ale nie czułam się aż tak źle i pracowałam nawet…
23go czerwca mam wizytę i chcę zasugerować lekarzowi już może odstawienie leku o ile nie będzie incydentów albo zmianę na Luteinę.

Ja od kilku dni czuje się rewelacyjnie i nie mam żadnych objawów. Wcześniej byłam bardzo słaba ale teraz nawet to przeszło. Biorę duphaston dwa razy dziennie i nie mam absolutnie żadnych dolegliwości . Ale ja mam 7 t5d więc może jeszcze:)

reklama
Do góry