reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

U mnie dreszcze wieczorem i w ciągu dnia często sie zdarzają ,wizyte mam 20 czerwca wyniki spoko oswoiłam sie z myslą że jestem w ciąży i już teraz sie cieszę ale było trudno.I czas wakacji nastał planowaliśmy wypad pod namiot wie teraz to niewiem czy moge spytam sie na wizycie czy jakies przeciwskazania jak nie to na całe 2 tygoldnie wyruszamy .Na Mazury i nad Morze ,dziewczyny moje niemogąsie doczekać.

reklama
Dziewczyny, trzymajcie kciuki zeby bylo ok bo właśnie znalazlam brazowe niteczki w sluzie I panikuje.
Czy to możliwe z to z niedzielnych przytulanek?
Dobrze ze dzis w pracy tylko do 15.

Marlena olej szefa mój dostaje białej gorączki, ze jestem na zwolnieniu a ja zamierzam odwinąć numer i przedłużać je co 2 tyg zeby gnojka wykończyć nerwowo [emoji23]

U mnie dreszcze pojawiają sie od czasu do czasu ale najcześciej towarzysza im mdłości.

Dzis męczą mnie na potegę [emoji24] leżę cały dzien w łożku mój B biega obok mnie, na szczęście ma wolne dzis bo nie zrobione byłoby w domu nic a nic [emoji58]

We wtorek lecimy na tydzien do Polski i powiem wam, ze zaczynam zastanawiać sie nas powrotem do ojczyzny.

Aniay trzymam kciuki, bedzie dobrze, brązowe podobno nie groźne. Martwić powinna żywo czerwona krew.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Czesc dziewczyny :-) do tych z Warszawy : w Premium medical przy rondzie wiatraczna 2 lipca zapraszaja na bezplatne usg prenatalne mamy miedzy 11a 14 tc czyli dla nas :-) na Facebook jest ogloszenie I kontakt . Jest to w ramach szkolen dla lekarzy, ostatnio wygladalo to tak ze usg robi prof I pokazuje co I jak I jesli wyrazam zgode robia stazysci.
O rany a ja mieszkam niedaleko wiatracznej to juz sie zapisuje

Edit.
Juz miejsc nie ma spoznilam sie:crazy:

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, trzymajcie kciuki zeby bylo ok bo właśnie znalazlam brazowe niteczki w sluzie I panikuje.

Myślę że każde plamienia powinnaś zgłosić do lekarza. Ale jak znalazłaś tego tylko odrobinę to myślę że nie masz co panikować :)

Zycze Ci zeby okazało sie ze to tylko gazy albo co innego bezpiecznego, bo z twojego opisu tak mi sie kojarzy.
Mnie jak gazy dopadna to sie zwijam z bulu ale walcze z nimi od lat.
Ja mialam tak w niedzielę, nie mogłam 'odgazować', taki skurcz żołądka, nie mogłam nic zjeść, jak niezjem to mnie mdli, 2 godz umierałam po prostu ..

Nie panikuj kochana, brązowe to na pewno nic złego:)

HappyBabeMama raczej nie moge wczesniej niz w pazdzierniku bo mam kilka projektow ktore musze skonczyc do tego czasu. nie chciala bym mimo wszystko innych zostawiac z tym na lodzie bo do tej pory zachowywali sie naprawde w porzadku wobec mnie. szef tez. tyle ze to taki chlop ktory nie ma pojecia o ciazy I z czym sie to je ;-) Dlatego mowie ze I tak bedzie rozczarowany jak pojde od pazdziernika na zwolnienie bo on sobie wyobraza ze kobieta w ciazy przeciez moze pracowac do dnia porodu... :)
Lui to chyba mimo wszystko sie cieszysz z tych nudnosci, po tych wszystkich watpliwosciach masz dowod jak ta lala ze jestes w ciazy : -)

Hej,

Wczoraj widziałam maluszka. Ma 2,2 cm - wielkość odpowiada etapowi ciąży. Była to druga wizyta u lekarza. Mam też założoną kartę ciąży. Termin na 18 stycznia.

Ja też ostatnio mam dreszcze wieczorem.

Nadal czuję się osłabiona. Lekarka zapytała się czy nie chcę l4. Ale nie mam zamiaru brać zwolnienia jeszcze. Nie wymiotuję, raczej nie mdli, więc nie jest źle. JesZcze chwila i drugi trymestr.

Usg genetyczne robi się między 11 a 13 tygodniem. Najlepiej ok 12 tyg. Dodatkowo lepiej nie za późno, bo jak jest wcześnie to zawsze można wrócić za kilka dni w ramach tej samej wizyty (przynajmniej u mnie). Taką informację dostałam wczoraj.
Ja mam zaplanowane badanie 1 lipca, a następna wizyta 11 lipca.

Doczytam Was poźniej.

reklama
Hej dziewczyny!
Rozmawiałyśmy ostatnio o badaniach... Zrobiłam w końcu w prywatnym laboratorium i co ciekawe wyszło taniej niż w szpitalu... W sumie zapłaciłam 325zł.
Aniay ja myślę że to nic takiego, ale dla samej siebie, dla własnego spokoju możesz to skonsultować z lekarzem. U mnie w sobotę po seksie wystąpiło małe plamienie pod prysznicem ale później ok.

Do góry