reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Hej,

Gratki wizyt i serduszek. No i końca mdłości.
Kolorowamama- powodzenia z przygotowaniami. Planowanie drugiego pójdzie z górki (o ile dobrze pamietam to planujesz w przyszłym roku) ;-)

Wczoraj znowu leczyłam ból żołądka (chyba przez kalafior na kolację poprzedniego dnia) McDonaldem i pomogło ;-)

Wiecie co, ja w pierwszej ciąży nosiłam staniki sportowe po domu. Niby fajnie, ale mam wrażenie, że po zdjęciu, moje sutki były spłaszczone. Jak urodziłam dziecko to przy pierwszym przystawieniu, położna powiedziała, że dziecku ciężko będzie złapać i lepiej kupić nakładki silikonowe. Na szczęście w domu jakoś rozkręciliśmy kp. Bo w szpitalu mi się nie udało karmić (ale byłam po cc, więc to było kolejne wyzwanie z karmieniem). Nie wiem czy te staniki sportowe miały wpływ, ale tym razem raczej kupie sobie dobry stanik bez usztywnień. Inna sprawa, że pewnie po moim cycoholiku, drugie łatwiej będzie przystawiać ;-)

A i w czasie usg na tym etapie lekarz może nie dać Wam usłyszeć serduszka. Moja gin powiedziała, że za wcześnie na użycie dopplera, bo może powodować wzrost temp i zwiększa ryzyko.

Miłego dnia

reklama
Ach. I ja bym się nie przejmowała uwagami o 500+ I nie zakładała złych intencji. To jest gorący temat na czasie. Sami śmieliśmy się do znajomych z trzecim dzieckiem, czy już dostali tysiaka. I nie było to nic złośliwego.
Inna sprawa, że uważam ten program za wielką porażkę bo nie adresuje pomocy do osób potrzebujacych. Często rodziny z 1 dzieckiem nie dostaną tych 500 zł, a dla nich nie będzie motywacją 500 na drugie jeśli z pierwszym są na granicy wypłacalności. Kolega mi ostatnio mówił, że zna rodzinę z problemami alkoholowymi i z mopsu plus 500+ dostają 6000 zł teraz. Szóste dziecko w drodze a tatuś przerzucił się z najtańszego alkoholu na whisky i stawia kolegom we wsi....
Czy nie może być darmowych żłobków, przedszkoli, obiadów, książek w szkole? Taka pomoc dotarłaby do każdego dziecka.

Ach. I ja bym się nie przejmowała uwagami o 500+ I nie zakładała złych intencji. To jest gorący temat na czasie. Sami śmieliśmy się do znajomych z trzecim dzieckiem, czy już dostali tysiaka. I nie było to nic złośliwego.
Inna sprawa, że uważam ten program za wielką porażkę bo nie adresuje pomocy do osób potrzebujacych. Często rodziny z 1 dzieckiem nie dostaną tych 500 zł, a dla nich nie będzie motywacją 500 na drugie jeśli z pierwszym są na granicy wypłacalności. Kolega mi ostatnio mówił, że zna rodzinę z problemami alkoholowymi i z mopsu plus 500+ dostają 6000 zł teraz. Szóste dziecko w drodze a tatuś przerzucił się z najtańszego alkoholu na whisky i stawia kolegom we wsi....
Czy nie może być darmowych żłobków, przedszkoli, obiadów, książek w szkole? Taka pomoc dotarłaby do każdego dziecka.
zdecydpwanie popieram1darmowe przedszkola,mundurki do szkoły(w większości teraz obowiązują) itd.
Ok,jeśli mówione to w żarcie, ale nie którzy tak poważnie - po prostu mierzą wszystkich swoją miarą :)

@kolorowaMama 30 osób to nie tak mało! :) porządna widownia hehe będzie dobrze :) ja to żałuję, że przed swoim ślubem setki nie wypiłam na odluzowanie ;p hehe

MiMeMi po tym cyrku jaki jest teraz to nie wiem czy chce drugi [emoji23]

Ja mam usg 12 lipca planowe ale chyba jak bede w pl to przejdę sie prywatniej z nadzieja usłyszenia serduszka ;)

Ankamaz nic nie mow, ja wiem ze nie moge walnąc setki [emoji23] a mój B chodzi i sie cieszy, ale Cie urządziłem trzeźwe wakacje i jeszcze ślub bez %. A ja sobie myśle kij z tymi % ale cos na odstresowanie sie należy [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie powiedziała to samo. Ze powinno sie tego podsłuchiwacza (doplera) używać jak jest większe dziecko bo tak małemu moze to zaszkodzić.

Pomyślicie, ze jestem świrnięta, ale od dwóch dni zero wymiotów, minimalne mdłości
Tylko zmęczenie dopada, przespałam sie po 18 i pózniej znów w nocy problem ze spaniem
Boje sie ze cos nie tak sie dzieje, ech nie uspokoję sie [emoji27]dopóki nie usłyszę serduszka

Pomyślicie, ze jestem świrnięta, ale od dwóch dni zero wymiotów, minimalne mdłości
Tylko zmęczenie dopada, przespałam sie po 18 i pózniej znów w nocy problem ze spaniem
Boje sie ze cos nie tak sie dzieje, ech nie uspokoję sie [emoji27]dopóki nie usłyszę serduszka

kochana, takie już jesteśmy nie ma wymiotów źle,są też źle;p co by się nie działo będziemy się martwić :)

U mnie powiedziała to samo. Ze powinno sie tego podsłuchiwacza (doplera) używać jak jest większe dziecko bo tak małemu moze to zaszkodzić.

Tak, mi też powiedziała ze nie będzie dopplera włączać na razie. Bo widać ze serduszko bije. A nie będziemy "GO" na razie męczyć :-p czyli coś jest na rzeczy :biggrin2:

reklama

Nie martw się ja tez tak mam jak jest lepszy dzień to sie boje ze cos nie tak.ale teraz to jyz bym chciała żeby opuscily mnie te mdlosci bo jyz nie mam sily.U Ciebie przyszedl pewnie ten czas ze mdłości przeszly i tylko sie ciesz kochana:)

Do góry