reklama
maryqska
Fanka BB :)
nie nie dostalam, tutaj u nas to ledwo w pierwszej ciazy wysepilam po pierwszym usg gdzie mialam robione w 7t4d ech.....A dostałaś zdjęcie usg?
ankamaz
@maryqska no mnie zabolało i trochę przyćmiło te szczęście które widzialam na usg,ale pewnie dlatego, że wiem, że ma rację ale dzisiaj już wstałam szczęśliwa i napisałam koleżankom o ciąży
Mój lekarz ogółem ma specyficzny charakter,np. na to, żedługo się staraliśmy o dziecko mówi: się stara o to by nie mieć dzieci, wy zaczęliśce się normalnie bzykać
Mój lekarz ogółem ma specyficzny charakter,np. na to, żedługo się staraliśmy o dziecko mówi: się stara o to by nie mieć dzieci, wy zaczęliśce się normalnie bzykać
ankamaz
Ja w poprzedniej ciąży chodziłam państwowo, jeździłam 30 km do miejscowości obok i stałam 3-4 godz. w kolejce .. koszmar to był, szczególnie w późniejszej ciąży, teraz chodzę prywatnie , dostalam taka rozpiskę co i kiedy trzeba zrobić, oczywiście jak wszystko jest ok, wyszło 9 wizyt i w jakim terminie musi być i co będzie, jakie badanie itd. No i np. badanie krwi to dał mi nr gdzie za darmo robią badanie na hiv,
aniay
Mamy styczniowe 2007 fulltime mum Moderatorka
ja już po wizycie ! Nie słyszałam serduszka,ale widziałam fasolek ma 20mm i to jest według usg 8t4d Zlecił badania i teraz dopiero za miesiąc jeśli nic się nie wydarzy ogółem wizyta dziwna, lekarz był bardzo zmęczony, godzina opóźnienia, no i jak usłyszał,że ważę 74 kg na 162 wzrostu to kazał mężowi zakneblować mnie, żebym nie jadła,jakoś tak niemiło mi się zrobiło, chociaż to było powiedziane w formie żartu ,pewnie przez ciążę się przejęłam tym
szliśmy na tą wizytę i mówię do męża,że nie mam objawów, siedzimy w poczekalni i tak mi bylo duszne,w końcu poszlam do łazienki i zwymiotowałam i jakoś tak spokojniej czekało mi się na tą wizytę
Super wiadomosc!
W razmach pocieszenia ja Aktualnie jestem 88 kilo przy 163cm wzrostu. Tyle ze tutaj w UK nie robia z tego az takiego problemu bo dziewczyny I koło 100kg zachodza w ciaze. Jakby kazali angielkom chudnac to mogli by stracic prace.
Mi sie udało 2 kg zrzucic zaraz przed ciaza i narazie sie trzymam na szczescie, a wierz mi ze chcialam schudnac. Z powodu wagi dostalam tylko konska dawke kwasu foliowego bo 5mg no i badania ma cukezyce ciazowa w drugim trymestrze.
nie nie dostalam, tutaj u nas to ledwo w pierwszej ciazy wysepilam po pierwszym usg gdzie mialam robione w 7t4d ech.....
Ja dostaje zdjęcie usg za każdym razem ciekawe jak będzie na 3 wizycie ale ostatnio mi dała bo powiedziała ze a ma Pani na pamiątke może zacznie się Pani sluchać moich rad Nawet nie wiedziałam ze można nie dostać takich zdjęć za każdym razem ale to moze tez zalezy od lekarza ..
Ja chodze na NFZ do lekarki ale jest mega fajna Na każdej wizycie ten sam tekst "Ja Panią udzuszę normalnie" haha gada tak nawet jak sie pyta co jem a ja jej McDonald
Więc fajnie mi się trafiło ale też jest bardzo młodziutka bo chyba dopiero co po 30 więc się dobrze dogadujemy
reklama