reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Ankamaz cudne wiesci, wszystko musi byc dobrze, ja zaciskam kciukacy, a szczerze mowiac to jak zareagowal na Twoja wage to szok zatkalo mnie, powinien Cie przeprosic wrrrrr

reklama
@maryqska no mnie zabolało i trochę przyćmiło te szczęście które widzialam na usg,ale pewnie dlatego, że wiem, że ma rację :) ale dzisiaj już wstałam szczęśliwa i napisałam koleżankom o ciąży :)
Mój lekarz ogółem ma specyficzny charakter,np. na to, żedługo się staraliśmy o dziecko mówi: się stara o to by nie mieć dzieci, wy zaczęliśce się normalnie bzykać ;)

Ankamaz
ja tez mialam specyficznego lekarza wrrr, rozwalalam mnie czasem tekstami, ale byl dobry i czasami tez mial opoznienia ponad godzinne, co teraz na to sobie pozwolic nie moge,

Ja w poprzedniej ciąży chodziłam państwowo, jeździłam 30 km do miejscowości obok i stałam 3-4 godz. w kolejce .. koszmar to był, szczególnie w późniejszej ciąży, teraz chodzę prywatnie , dostalam taka rozpiskę co i kiedy trzeba zrobić, oczywiście jak wszystko jest ok, wyszło 9 wizyt i w jakim terminie musi być i co będzie, jakie badanie itd. No i np. badanie krwi to dał mi nr gdzie za darmo robią badanie na hiv,

ja już po wizycie ! Nie słyszałam serduszka,ale widziałam:) fasolek ma 20mm i to jest według usg 8t4d :) Zlecił badania i teraz dopiero za miesiąc jeśli nic się nie wydarzy ;) ogółem wizyta dziwna, lekarz był bardzo zmęczony, godzina opóźnienia, no i jak usłyszał,że ważę 74 kg na 162 wzrostu to kazał mężowi zakneblować mnie, żebym nie jadła,jakoś tak niemiło mi się zrobiło, chociaż to było powiedziane w formie żartu ,pewnie przez ciążę się przejęłam tym
szliśmy na tą wizytę i mówię do męża,że nie mam objawów, siedzimy w poczekalni i tak mi bylo duszne,w końcu poszlam do łazienki i zwymiotowałam i jakoś tak spokojniej czekało mi się na tą wizytę;)

Super wiadomosc!
W razmach pocieszenia ja Aktualnie jestem 88 kilo przy 163cm wzrostu. Tyle ze tutaj w UK nie robia z tego az takiego problemu bo dziewczyny I koło 100kg zachodza w ciaze. Jakby kazali angielkom chudnac to mogli by stracic prace.
Mi sie udało 2 kg zrzucic zaraz przed ciaza i narazie sie trzymam na szczescie, a wierz mi ze chcialam schudnac. Z powodu wagi dostalam tylko konska dawke kwasu foliowego bo 5mg no i badania ma cukezyce ciazowa w drugim trymestrze.

Kurcze a ja 162cm i juz 65kg a startowalam z 63kg. Musze jakos sie ogarnac z jedzeniem bo w takim tempie to przytyje ze 30kg :/

8tc [emoji7]

Aaaaa wlasnie zajrzalam w kalendarz i patrza a tutaj 9 tydzien dzisiaj sie zaczal!!! [emoji33][emoji7]

8tc [emoji7]

nie nie dostalam, tutaj u nas to ledwo w pierwszej ciazy wysepilam po pierwszym usg gdzie mialam robione w 7t4d ech.....

Ja dostaje zdjęcie usg za każdym razem ciekawe jak będzie na 3 wizycie :) ale ostatnio mi dała bo powiedziała ze a ma Pani na pamiątke może zacznie się Pani sluchać moich rad :D Nawet nie wiedziałam ze można nie dostać takich zdjęć za każdym razem ale to moze tez zalezy od lekarza ..

Ja chodze na NFZ do lekarki ale jest mega fajna :) Na każdej wizycie ten sam tekst "Ja Panią udzuszę normalnie" haha gada tak nawet jak sie pyta co jem a ja jej McDonald :)
Więc fajnie mi się trafiło ale też jest bardzo młodziutka bo chyba dopiero co po 30 więc się dobrze dogadujemy :)

reklama
Ja zaczełam z waga 50 kg przy 164 :)
A teraz 47 kg. Ale juz nie wymiotuję więc pewnie mi sie przybierze ale zaczął mi odstawać już brzuszek a zawsze miałam taki płaski a to już 10t i 1d :)

Do góry