reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Mój mąż w 1 ciąży chodził praktycznie zawsze ze mną w drugiej tylko na te co były w wyższej ciąży czyli tak od 5 msc a w tej na pierwszej wizycie jak w każdej ciąży był ze mną bo wyszedł z tego założenia że jak będzie coś nie tak to będzie obok i będzie mi raźniej

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Większość kremów na rozstępy jest od 3 miesiąca to po pierwsze :)
Ja mam skłonności do rozstępów, bo mam na pośladkach i udach, ale w pierwszej ciąży używałam Musteli rano i wieczorem, i brzuch i piersi bez rozstępów. Polecam w 100%
U mnie nadal mdłości level hard i ciągłe zmęczenie, ale jeszcze tylko trochę...

Ankamaz, kciuki za wizytę i maluszka.

Moj m chodził ze mną do gin zawsze. Dla niego też było to duże przeżycie zobaczyć dziecko na usg. A jak razem pierwszy raz zobaczyliśmy serduszko naszego pierworodnego to oboje mieliśmy łzy w oczach.

Marlena, w pierwszym trymestrze nie smaruje się brzucha, chyba ze względu na masowanie, które może się źle skończyć.
Ja w pierwszej ciąży od 2 trym stosowałam raz dziennie Mustelę. Ale głownie ze względu na nawilżenie bo skóra swędziała jednak jak się rozciągała. Od czasu do czasu oliwkę pod prysznicem.
Rozstępów nie miałam, ale moja mama też nie miała a urodziła duże dziecko i miała wielki brzuch. Moja bratowa nie miała dużego brzucha a rozstępy jej wyszły. Także jak się ma skłonności to nic pewnie nie pomoże. Nie ma co się oszukiwać. Ale nawilżać warto. Ja teraz używam zwykłego balsamu, ale delikatnie, bez intensywnego masowania.
Pewnie poźniej kupię Mustelę. Mam też Biooil, ale teraz nakładam (bez masowania) na bliznę po cc. W sumie tylko jej się teraz boję, bo jest twarda i pewnie będzie mi dokuczać poźniej.

Umówiliśmy się też w końcu na badania prenatalne, bo akurat terminy wypadają w wakacje. 12 lipca poznamy dokładnie naszą kropkę :)
Jak któraś z okolic Katowic to mogę polecić dobrą klinikę.

W pierwszej ciąży mąż był niemal na każdej wizycie a już na pewno na każdym usg. I fajnie. Wkoncu to nasza wspólna 'sprawa';)
Teraz przy drugim jest to trochę bardziej skomplikowane bo na wszystko jest mniej czasu ale na najbliższe usg genetyczne 28 czerwca idziemy razem :)

Ankamaz trzymamy kciuki za wizytę i czekamy na wieści co I jak

Danutka24 ja 3 ciaze bez objawów cera super ani jednego wypryski wręcz promienna o same dziewczynki wiec z to ze one odbierają urodę to nie wierzę

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
No ja w poprzedniej ciąży miałam zupełnie odwrotnie niż teraz, miałam zero nudności, włos piękny i zero wyprysków. No o był syn. Teraz jest zupełnie inaczej, stąd śmieje się,że dziewczynka [emoji6]

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja w pierwszej ciazy smarowalam sie prawie od poczatku, ale nie pamietam czym. Teraz tez sie smaruje balsam babydream z rossmana. Na razie jest ok szybko sie wchlania i dobrze, bo wtedy ciagle tlusty brzuch i piersi mialam i to mnie strasznie wkurzalo, a teraz jest fajnie i chyba przy nim zostane.

Musze sie podzielic z Wami co mi sie dzisiaj przydarzylo. Bylam z synem na placu zabaw, w kolo na lawkach siedzialy matki, dzieciaki lataly. W ktoryms momencie jakis gnojek takiego malca 2.5 lub 3 lata zepchnal z histawki i ten maluch lezal na kamyczkach (zwirku) i nie mogl wstac, strasznie sie darl. Spadl gowa do tylu, lezal na plecach. Nikt nie podbiegal, kazdy tylko sie gapil. Wreszcie wstalam podnioslam to drace sie dziecko i zaczelam niesc za ogrodzenie tego placyku, gdzie rodzice z reguly pala fajki, wyszla mi na przeciw cyganka, tego sie nie spodziewalam, bo dzieciak na cyganskie raczej nie wygladal, ale mniejsza z tym dzieciak to dzieciak. Jak jej oddawalam go zobaczylam ze mam reke cala we krwi, bo on o ten zwirek glowe rozcial. I teraz umieram ze strachu, bo ja mialam lekko rozciety palec od paru dni i skorke przy paznokciu troche zdarta. Powiedzcie mi czy ja moglam zlapac hiv albo inne gowno? Jutro ide do internisty niech mi da skierowanie na krew. W piatek mam gina, a jak na zlosc wczoraj robilam sobie testy.
Mezowi powiedzialam przez tel. Tak sie zaczal drzec na mnie, ze nie powinnam podchodzic, ze to, ze tamto. Ja wiem, ze jest ogolnie znieczulica i sama sobie jestem winna. Pocieszcie mnie troche bo chyba do rana nie zasne. Nie chce chodzic po innych forach i szukac info o chorobach itp, bo nie chce sie nakrecac.

Do góry