reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Hej kochane podczytuje was dzis ale mam dzien zakręcony no dzis mój całkiem super trzeźwy wieczor panieński a za tydzien koniec wolności [emoji23] straszą córka juz u babci ja pojechałam na pyszny obiadek z moim B a teraz odpoczywam i za 2h bede sie zbierac.
Kupiłam dzis bransoletki przeciw mdloscia ale nie czuje żadnej zmiany :/ takze chyba kolejny kicz ;/
Udanej soboty [emoji8]

mam nadzieje, ze wieczor panienski sie udal :)))
mdlosci, wymioty przejda, ja ostatnio wiecej wieczorami wymiotuje, i sie smieje, ze cos nie przytyje w tej ciazy :)

reklama
ja w pierwszej ciazy po pierwszych 3 ciezkich miesiacach wymiotowania, to pozniej czulam sie antastycznie, moglam gory przenosic, wiec jak bedzie teraz tak to bede chciala popracowac moze do konca roku? ale to plany, widomo, nie da sie wszystkiego przewidziec

Hej mi tez bardziej wieczorem jest niedobrze niz rano.A ja mam pytanko mi pani doktor nie zabroniła jazdy na rowerze oczywiście rekreacyjnie a jak tam u was mogłyście jezdzić czy nie?

Ja nawet nie jestem w stanie się domyślać co Wy przechodzicie z tymi wymiotami i mdłościami. Mi nic nie jest. Totalnie nic! :) Ciąża bezobjawowa. Zresztą jak sobie przypomnę pierwsza ciążę to miałam dokładnie tak samo.

Jedynie to mi po południu brzuch wypycha i już mam taki leciutko zaokrąglony.

A między moimi dzieciakami będzie 3 lata różnicy.

Hej mi tez bardziej wieczorem jest niedobrze niz rano.A ja mam pytanko mi pani doktor nie zabroniła jazdy na rowerze oczywiście rekreacyjnie a jak tam u was mogłyście jezdzić czy nie?

Ja Ci nie pomogę, bo ja na rowerze nie jeżdżę. Ale czy to bezpieczne? Trochę bym się chyba bała że coś się stanie jakbym się np. Wywaliła

Hej dziewczynki:)

Maryquska mnie jak juz lapia mdlosci to wlasnie popoludniu. Na szczescie jak stosuje pare zasad (porzdne sniadanie, nron borze zielony doprowadzic do glodu, nie jesc slodkiego i miesa) to mdlosci nie mam :)

Nie farbuje wlosow takze sprawa "Farbowac czy nie farbowac? Oto jeste pytanie" ;) na szczescie mnie nie dotyczy.

Ogolnie dla mnie zmuszanie ciezarnej do pracyto jest paranoja i sadyzm tego systemu!!! Tylko kasa sie liczy a nie czlowiek a w tym wypadku nie jeden czlowiek a przeciez dwoje!!!
Jesli kobieta czuje sie dobrze i chce pracowac to okej ale jesli zle znosi ciaze to powinna miec wolnosc wyboru a nie, ze musi. Kur*wa to mi niewolnictwo przypomina!!! Az mnie nerwy wziely :/
Ja na szczescie mam wlasna firme to bede mogla przestac pracowac kiedy uznam to za potrzebne. A prace mam dosc ciezka i nie wyobrazam sobie byc na nogach i pracowac calymi dniami kiedy brzuszek bede juz sporawy. Niestety, tutaj maciezynskie platne jest od 8mc a jak wczesniej przestane pracowac to do 8ms dostane wiele ZERO no chyba ze dostane chorobowe ale to ciezko z tym w Holandii :( [emoji35]

8tc [emoji7]

Nutka w Holandii o ile ciaza jest niezagrozona to kazda ciezarna jezdzi rowerem tak dlugo az jej brzuszek na to pozwala po wzdlegem rozmiaru.
Nie mam pojecia czemu w Polsce panuje taki strach przed rowerem w ciazy. To bardzo bezpieczny sport rekreacyjny. W zdrowej ciazy jest taka zasada, ze mona robic to co wczesniej sie robilo. Jezdzilas na rowerze to mozesz dalej jezdzic. Plywalas to plywaj dalej. Chodzilas na taniec to tancz. Organizm jest przyzwyczajony do tej formy wysilku. Oczywiscie trzeba pamietac, ze czasem trzeba zwolnic tempo i troszke zluzowac.
Ja plywalam wiele lat i nie mam zamiaru z tego rezygnowac poki ciaza przebiega ksiazkowo :)

8tc [emoji7]

Nutka w Holandii o ile ciaza jest niezagrozona to kazda ciezarna jezdzi rowerem tak dlugo az jej brzuszek na to pozwala po wzdlegem rozmiaru.
Nie mam pojecia czemu w Polsce panuje taki strach przed rowerem w ciazy. To bardzo bezpieczny sport rekreacyjny. W zdrowej ciazy jest taka zasada, ze mona robic to co wczesniej sie robilo. Jezdzilas na rowerze to mozesz dalej jezdzic. Plywalas to plywaj dalej. Chodzilas na taniec to tancz. Organizm jest przyzwyczajony do tej formy wysilku. Oczywiscie trzeba pamietac, ze czasem trzeba zwolnic tempo i troszke zluzowac.
Ja plywalam wiele lat i nie mam zamiaru z tego rezygnowac poki ciaza przebiega ksiazkowo :)

8tc [emoji7]
Tak jestem tego samego zdania ze poprostu robić co sie robiło tylko wiadomo ze uważać zeby np sie nie spadło z roweru ale to ogólnie trzeba uważać na schodach na spacerze itp. Lekarz powiedziała ze jesli ktos chodzi na siłownie i duzo ćwiczy to powinien przestać w pierwszym trymestrze a potem normalnie mozna tylko z głowa oczywiscie. Także wsiadamy na rowery dziewczyny/) brzuchy do przodu :)

reklama
Jasne ze wsiadamy trzeba sie ruszać super pogoda dobry rower i jazda (nie tak dawno wciągałam brzuch a tera nie musze)A co do upadku to moge przewrócić się przecież pieszo i tez może być groznie.

Do góry