reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Co do farbowania, czytałam trochę jak byłam w pierwszej ciąży i podobno ok.
Starałam się nie wdychać, okno było otwarte. Ale jak byłam w zaawansowanej ciąży to zmieniłam zakład fryzjerski, na taki żeby miał lepsza wentylację.

Maryqska, nie denerwuj się na wyrost. Poczekaj kilka dni.
Jak planowałam 1 ciąże, to moja lekarka powiedziała, żeby przyjść tydzień po spóźniającej się @. Po czym poszłam tak w klinice i lekarka zanim mnie zbadała, powiedziała, że pewnie nic nie będzie jeszcze widać, może pęcherzyk. I był rzeczywiście. Ale powiedziała to w taki sposób, że wiedziałam, że trzeba czekać jeszcze. Teraz planowałam pójść dopiero conajmniej w połowie 7, może nawet 8 tyg żeby mieć pewność zobaczenia serduszka. Niestety moja gin miała mieć wolne i byłby to już 9 tydzień. I stchórzyłam, więc poszłam jakoś 5t6d.

aniay, ja tam się nie dziwię, że ktoś długo pracuje w ciąży. Jak się dobrze czuje i ma dobre warunki w pracy. Ja pracowałam do 30 tyg i pewnie pociągnęłabym jeszcze z 2-3 tygodnie, ale poszłam na l4 troszkę z rozsądku. Bo po przyjściu z biura wieczorami nie miałam siły. I dopiero na l4 zaczęłam szykować torbę do szpitala i wyprawkę, w sumie robiąc zakupy głównie w Internecie.

Miłej soboty

Ostatnia edycja:
hej. pisałyście , że nie możecie się doczekać usłyszeć serduszek. ja wczoraj pierwszy raz znalazłam serduszko dyrektorem tętna. kupiłam go w 2 ciąży i często używałam. Na instrukcji jest napisane, że łapie dopiero od 12 tc a ja mam dopiero 7. Bajer wcale nie taki drogi, bo 4 lata temu dałam za niego ok 120 zł. co do farbowanie włosów - bzdura totalna. zabobon z lat 80-tych podobnie jak zakaz przechodzenia pod drabiną, bo się dziecko pempowiną okręci.

Napisane na SM-J100H w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Witam

Malami ja tydzien temu zrobilam sobie wlosy...tez w to niewierze[emoji4]
Serio zlapalas serduszko? Kurde musze sie rozejrzec i tez sobie kupic!!!!!

Dziewczynom gratuluje udanych wizyt.
Te ktore sie martwia, trzymajcie sie i wierzcie[emoji4]

No ja jestem po wizycie wszystko ok plamienia w ogóle nie związane z ciążą tylko moją nadzerka... dzidzia zdrowa bije serduszko termin na 25.01.

Z om wychodzi ze jestem 6+3 a z usg dzidziuś ma 5+6

I dostałam l4 bo mam małego krwiaka ja w każdej ciazy..czyli wolne juz mam do stycznia 2018 [emoji6]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

No ja jestem po wizycie wszystko ok plamienia w ogóle nie związane z ciążą tylko moją nadzerka... dzidzia zdrowa bije serduszko termin na 25.01.

Z om wychodzi ze jestem 6+3 a z usg dzidziuś ma 5+6

I dostałam l4 bo mam małego krwiaka ja w każdej ciazy..czyli wolne juz mam do stycznia 2018 [emoji6]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Mówiłam ze wszystko będzie dobrze;)super ze wszystko dobrze:)

Witam

Malami ja tydzien temu zrobilam sobie wlosy...tez w to niewierze[emoji4]
Serio zlapalas serduszko? Kurde musze sie rozejrzec i tez sobie kupic!!!!!

Dziewczynom gratuluje udanych wizyt.
Te ktore sie martwia, trzymajcie sie i wierzcie[emoji4]
Ja tez nie wierze z tym farbowaniem.w pierwszej ciąży to sie tym przejmowalam i nie farbowalam w pierwszym trymetrze i wyglądałam jak zoombi z siwymi:)

reklama
Ja tez będę włosy farbować w następnym tygodniu i frys zmienić do kosmetyczki idę muszę sobie jakoś humor poprawić .Dziś wziełam się za porządki i pomyłam okna posprzątałam ale mam pomoc moje córy jedna ma 13 a druga 8 to mi pomagają dobrze mieć córeczki.Teraz tatusiowi synek by sie przydał bo z nim do garażu niema kto chodzić.Ja od środy jem zdrowo zero słodyczy zero smażonego piję tylko wodę i czuję się wspaniale mdłości nie mam momentami to zapomnę że w ciąży jestem
.

Do góry