reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Tyle wiem, ze jest za małe zeby cos powiedzieć, wyniki dzis bedzie miał mój lekarz
Nic mi wiecej nie powiedziała
Nic
A mój lekarz dzis nie pracuje wiec bede moze cos wiedzieć w poniedziałek
Dzis jest 6 tydzien 2 dzien

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ann, Lui, kciuki za serduszka.

Weronika, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze

Ann, po dwóch cc pozwolą ci na poród sn?

Kolorowa mama, współczuję mdłości i problemów z l4 i pracą.

Siedzę sobie u fryzjera, bo odrost masakryczny już był.

Miłego dnia

właśnie nie boicie się farbować włosów w ciąży? też mam masakryczny odrost...;d

Tutaj w UK sugeruja zeby poczekac z farbowaniem do drugiego trymestru, I ja tego sie bede trzymac. Siwiutka jestem ale czego to sie dla dzieci nie zrobi.

Hej Dziewczyny.
Dołączam do styczniowek :D

To moja 2 ciąża. Mam syna 9l. Zaszlam przypadkiem po 10 latach majac endometrioze. Szok. Ale pozytywny.

Bylam wczoraj u ginki. Dostalam luteine i nospe. Mowi ze wszystko cacy ale martwi mnie rozowy sluz, ktory mam od 6 dni co drugi dzien. Jak myslicie zmienic lekarza? Czy jej zaufac? Niby dobry lekarz...
Witam, u mnie też bedzie 10 lat różnicy.

Tyle wiem, ze jest za małe zeby cos powiedzieć, wyniki dzis bedzie miał mój lekarz
Nic mi wiecej nie powiedziała
Nic
A mój lekarz dzis nie pracuje wiec bede moze cos wiedzieć w poniedziałek
Dzis jest 6 tydzien 2 dzien

Dziewczyno ty się nie martw masz jeszcze wczesna ciąże wiec zarodek jest malutki jak maja kiepski sprzęt to moze nie widać. Mój ma 0,18 mm wiesz jak to malutko to jest kropeczka na monitorze. Na pewno wszystko bedzie dobrE lekarz powinien cie wesprzeć na duchu a nie straszyć. Zobaczysz wszystko bedIe dobrze poczekaj kilka dni aż mały urośnie i idz do dobrego lekarza z dobrym sprzętem. Mojemu bobasowi nie widać jeszcze serduszka ale pewnie dlatego ze jest jesCE mały tez sie nie łamie tylko cZekam. Głowa do gory.

Aniay a dlaczego niby nie mozna sie farbować? To chyba jakaś głupota jest. Wystarczy wywietrzyć pomieszczenie zeby nie siedzieć w zapachu a poza tym to czemu nie mozna? Bo ja pierwsze slysze?

Co do farbowania włosów to w 1 ciazy malowalam raz w 2 i raz w 3 trymestrze. Ogolnie nie malowalam paznokci, wlosow, nie dotykalam detergentow gola skórą. Wtedy mowili ze wszystko przenika do dziecka.

Teraz mówią ze niby wlos jest martwy i farbowanie za bardzo nie zaszkodzi. Ale 1 trymestr jest decydujacy dla dziecka... Ja tez poczekam z farbowaniem.

A co do usg to u mnie powinien to byc 10tc a jest na usg 6tc (ale chyba od zaplodnienia ten 6 tydzien mi wyliczyla-po wielkosci). Teoretycznie tez moge sie zamartwiac ze ciaza sie nie rozwija (tfu tfu). Ale to wcale nie pomoze a ja juz nie mam sily sie martwic. Za to jestem glodna ;)

Aniay dokładnie ja tez trzymam sie z dala od rozjaśniacza teraz na ślub zeby nie tykać za bardzo moich wlosow kupiłam doczepki i na nich mam zrobione ombre :) a odrost pokryje mi jakaś farba bez amoniaku tylko na 15 minut

Ja znowu słyszałam ze w ciązy jak się pofarbuje włosy to i tak może farba nie chycic na taki kolor jak bysmy chcieli :) ale ile wtym prawdy nie wiem

Aniay a dlaczego niby nie mozna sie farbować? To chyba jakaś głupota jest. Wystarczy wywietrzyć pomieszczenie zeby nie siedzieć w zapachu a poza tym to czemu nie mozna? Bo ja pierwsze slysze?
To nie chodzi o to co wdychamy ale o chemikalia które wgruzaja sie w skore, uczulenia w końcu nie dostajesz od farby na wlosach ale na skorze glowy.
Tutaj bardziej chodzi o to ze nie ma żadnych badan które by udowodnily ze to nie szkodzi dziecku wiec dmuchaja na zimne.

Ja znowu słyszałam ze w ciązy jak się pofarbuje włosy to i tak może farba nie chycic na taki kolor jak bysmy chcieli :) ale ile wtym prawdy nie wiem
Ja tak miałam jak farbowalam w okres, farba nie lapala wcale.
Wiec pewnie hormony costam do rzeczy maja.

wiem, ze moze za wczesnie, bardziej martwi mnie ta nie wiedza, tu tak jest, ze musza zinterpretowac wynik, ktory pozniej idzie do lekarza, coz wiem, ze nie mam juz wiekszego wplywu, ale jakos czlowiek sie martwi

reklama
co do farbowania, to w pierwszej ciazy w pierwszym trymestrze tez nie farbowalam, teraz mialam isc w czerwcu do fryzjera, ale chyba sama sobie zafarbuje w domu farba bez amoniaku, znalazlam jakas weganska

Do góry