reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Przez taką pogodę to człowiekowi nic się nie chce. Ja siedze w pracy i tylko licze godziny do konca taka smętna pogoda.
Podobno na weekend ma się zmienić oby tak było.
Deszczu uciekaj bo nam niszczysz humory :p

reklama
u nas wszystko ok 7 tydzień termin na 20 stycznia serduszko bije tylko ja nie umiem sie z tego cieszyć całymi dniami becze ,i jeszcze ta moja waga mnie przerosła niechce przytyc wiecej ni 6 kilo mam nadzieje ze mi sie uda zreszta pani doktor powiedziała ze raczej wiecej niepowinnam Masakra zaszyła bym sie gdzies na odludziu i wyszła dopiero gdy bym ważyła z 80kg .Jedyna zacz która mnie pociesza to to ze pan doktor powiedziała ze bedzie napewno 3 ciecie cesarskie.

u nas wszystko ok 7 tydzień termin na 20 stycznia serduszko bije tylko ja nie umiem sie z tego cieszyć całymi dniami becze ,i jeszcze ta moja waga mnie przerosła niechce przytyc wiecej ni 6 kilo mam nadzieje ze mi sie uda zreszta pani doktor powiedziała ze raczej wiecej niepowinnam Masakra zaszyła bym sie gdzies na odludziu i wyszła dopiero gdy bym ważyła z 80kg .Jedyna zacz która mnie pociesza to to ze pan doktor powiedziała ze bedzie napewno 3 ciecie cesarskie.
Czemu się nie cieszysz? No co Ty? A kto by się wagą przejmował w ciąży przestań.

Czesc dziewczynki.
Ja troche pomarudze o sobie a pozniej Was nadrobie :(

Moj K wzial przez przypadek moje klucze do auta i do domu. Utknelam i nie mam jak pojechac do klientki. Od razu ja poinformowalam, ze nie mam jak przyjechac ale jutro mam wolny dzien (jeden jedyny wolny dzien w tygodniu) i ze moge do niej przyjechac. Ta walnela focha i powiedziala, ze ze mnie rezygnuje! No wyobrazacie sobie?! Jeszcze zeby to faktycznie robilo jej roznice jakas duza kiedy przyjde a to stara baba na emeryturze, siedzi calymi dniami w domu i nic nie robi. Wkurzylam sie i mi smutno jednoczesnie bo chcialam poswiecic swoj wolny dzien aby zrekompensowac jej dzisiejszy dzien a ta , ze juz mnie wiecej nie chce skoro odwalilam taki numer dzisiaj. Grrrr.
Nie wiem czy ona myslala, ze w 20 min. przejde z buta 20km?!

8tc [emoji7]

Paraplu nie przejmuj się takimi osobami. Masz klientke jedna mniej co będzie rekompensata za to dla Twojego maluszka, bo przynajmniej sobie odpoczniesz. A taka klientka to tak naprawdę żadna klientka... No ludzie szanujmy się! Wiem coś na ten temat, bo jestem kosmetyczka. Naszczescie moje klientki są wyrozumiale, choć o ciąży jeszcze nie wiedzą. Ale jak bym miała taką klientke, co by robiła problemy to bym sama jej podziękowała za współpracę , bo inaczej się nie da. Bądźmy ludźmi...

Dziewczyn jak ja wam zazdroszczę, ze jesteście w pl, w poniedziałek kończy mi sie zwolnienie za ktore sporo zapłacił u polskiego lekarza dzis poszłam do swojego GP zeby przedłużyć je i usłyszałam, ze mam jesc herbatniki jak mnie mdli [emoji23] a do pracy dzwonić codziennie, ze nie przyjdę [emoji15] i tłumacze babie ze za takie co mi nie zapłacą, a ona ze nie da mi zwolnienia ze w 28tc mam przejść na macierzyńskie [emoji30] no i nic jutro znowu zaboli kieszeń bo bede musiała isc do polskiego lekarza i zapłacić za zwolnienie

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mam takiego lenia musze sie zmuszac do robienia swoich obowiazkow. W tamtej ciazy bylo dobrze jak nic sie nie chcialo to caly dzien lezalam, a teraz niestety synem trzeba sie zajac, jakis obiad ugotowac. Dobrze ze chodzi do przedszkola to chociaz do tej 15 mozna jakos przezyc. Wspolczuje tym z Was, które pracuja.
30.06 mam wizyte u okulisty, ma zadecydowac czy porod sn bedzie bezpieczny dla mnie ( kiedys mialam 3 operacje ), a teraz nawet okularow nie nosze. Z jednej strony chcialabym, zeby napisal mi, ze tylko cc wchodzi w gre a z drugiej strony sama nie wiem, ktory porod wolabym. Juz raz mialam cc nie bylo tak zle, najgorsze byly 2 pierwsze dni, ale ponoc po sn szybciej sie dochodzi do siebie.

Ja dziś dostałam plamienie jeszcze był pożar u nas w firmie i roboty kupę dzisiaj musze iść na 19 do lekarza bo coś czuje ze nie będzie za fajnie odezwę się wieczorem trzymajcie kciuki żebym nie miała tak samo jak z pierwszą czyli obumarła... w 2 i 3 ciazy miałam krwiaka ale nie plamilam a teraz plamienia mam chociaż jest termin na msc wiec to może to zobaczymy

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny mam wyik dzisiejszej bety 9533,57 mIU/ml
I jeszcze lekarz dał na skierowaniu takie:
ROMA (Ca125+HE4+ROMA) HE4 15,8 pmol/

aniay dziękuję za te słowa :**** Doszukałam się starych usg z ciąży z synkiem sprzed ponad 3lat i tam a usg byłam 18dni po spodziewanym terminie @ i też nie było widać zarodka. I kilka dni później już pięknie biło serducho. To mnie jakoś pociesza trochę ;)

Weronika 3mam kciuki za fasolkę i żeby te palmienie nie bylo groźne. Co do tego pożaru to jak to się stało? Nie uciepriał nikt?

Olivka zazdroszczę ci tego że twój maluch chodzi do przedszkola. Mój w domu i chyba tak zostanie bo nigdzie sie nie dostał od września :/ i masakra w domu. Niestety też już powoli rezygnuje z drzemki w ciąu dnia więc ani chwili wytchnienia czasem :)
Co do porodu ja jestem po 2cc i teraz jeśli będzie mi dane to chciałabym spróbować sn. Cięcia nie wspominam jakos bardzo źle. Wiadomo przez kilka dni jest ból. Przez dwie pierwsze doby masakryczny, ale potem powoli dochodzi się do siebie. Mnie najbardziej brakowało braku uczucia tej więzi jak wyjeli mojego synka z brzucha. To tak jak bym stała obok i atrzyła na obcą osobę a nie osobiście to przeżywała. Mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi :)

Kolorowa mama nie zazroszczę sytuacji. Wkurza mnie tam u was podejście do kobiety w ciąży. Wogole podejscie służby zdrowia do pacjenta :/ . Mogę tylko ci życzyc zeby mdlości szybko odpuściły...

Parpalu kij w oko tej kobiecie i niech ją myszy zjedzą ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny mam wyik dzisiejszej bety 9533,57 mIU/ml
I jeszcze lekarz dał na skierowaniu takie:
ROMA (Ca125+HE4+ROMA) HE4 15,8 pmol/

Weronika 3mam kciuki za fasolkę i żeby te palmienie nie bylo groźne. Co do tego pożaru to jak to się stało? Nie uciepriał nikt?
Olivka zazdroszczę ci tego że twój maluch chodzi do przedszkola. Mój w domu i chyba tak zostanie bo nigdzie sie nie dostał od września :/ i masakra w domu. Niestety też już powoli rezygnuje z drzemki w ciąu dnia więc ani chwili wytchnienia czasem :)
Co do porodu ja jestem po 2cc i teraz jeśli będzie mi dane to chciałabym spróbować sn. Cięcia nie wspominam jakos bardzo źle. Wiadomo przez kilka dni jest ból. Przez dwie pierwsze doby masakryczny, ale potem powoli dochodzi się do siebie. Mnie najbardziej brakowało braku uczucia tej więzi jak wyjeli mojego synka z brzucha. To tak jak bym stała obok i atrzyła na obcą osobę a nie osobiście to przeżywała. Mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi :)

A który masz tydzień ciąży?

Do góry