reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Święte słowa. Ktoś kto nazwał ją "stanem błogosławionym" musiał być mężczyzną. Ja mojemu też tłumaczę, bo on nie wiedział że na początku to jest się zmęczonym, i wszystko boli, i w sumie to 3 miesiące PMS, o tym że poranne mdłości mogą trwać dłużej i być więcej niż mdłościami też jakoś nie zajarzył.
Ale i tak jeszcze wiele rzeczy mu muszę tłumaczyć.

Ja się najadłam a żołądek ssie jakby nic w nim nie było.
haha dobre z tym mężczyzną;p no mój myśli, że jak nie wymiotuję to jest w porządku, a że mdli mnie coraz częściej to nie ważne, bo on nie widzi tego
ostatnio usłyszałam, że faceci rozwijają się do 5 roku życia, a później tylko rosną hahaha

reklama
Hej kochane ;) ja dzis dzien palen dzieci i ruchu, u córki nocowała koleżanka, pozniej dodatkowo cała rodzina u nas na obiedzie z moja kochana babunia bo przyleciała z polski, pozniej grill u znajomych i teraz wróciliśmy a ja padłam i mam mdłości jak stad do wieczności.

Ściskam was mocno i życzę spokojnej nocy i czekam na same dobre wieści od Was jutro [emoji8]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny :)
Mam pytanie, bo tak czytam o waszych dolegliwościach i jak patrze na siebie to... coś zaczynam się martwić bo okej nie ma miesiączki i testy pokazały ciaze ale poza tym ze bolały mnie piersi parę dni i są nabrzmiale to nic mi innego nie jest... żadnych mdłości, nic takiego. Nie wiem, może to za wcześnie ? ( koniec 5 tygodnia) a może test się pomylił ? A może pierwsza ciąża jest 'lagodna' ?
Co o tym myślicie. .. ?
Każda ciąża inna :) ja w tej do 5 tyg też nie miałam objawów,a teraz(6 tydz) pomału się rozkręcają, myślę,że nie masz się czym martwić :) Obyś całą ciążę tak się czuła:D

Mam pytanie, bo tak czytam o waszych dolegliwościach i jak patrze na siebie to... coś zaczynam się martwić bo okej nie ma miesiączki i testy pokazały ciaze ale poza tym ze bolały mnie piersi parę dni i są nabrzmiale to nic mi innego nie jest... żadnych mdłości, nic takiego. Nie wiem, może to za wcześnie ? ( koniec 5 tygodnia) a może test się pomylił ? A może pierwsza ciąża jest 'lagodna' ?
Co o tym myślicie. .. ?
Nie martw się ją też nie mam może raz miałam mdłości w poniedziałek tez mam 5 tydzien nawet chyba początek i oprócz tkliwych sutkow bo nawet piersi mnie nie bolą to żadnych innych objawów nie mam. Wiec gdyby nie test i brak msc to w życiu bym nie powiedziała ze jestem w ciazy [emoji23]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

ankamaz i aniay tak to juz jest z tymi facetami oni nigdy nie zrozumieją nas kobietoni umierają gdy mają katar a co dopiero jakby mieli takie dolegliwości jak my mnie tez tekst "ciąża to nie choroba"podnosi ciśnienie

Nie martw się ją też nie mam może raz miałam mdłości w poniedziałek tez mam 5 tydzien nawet chyba początek i oprócz tkliwych sutkow bo nawet piersi mnie nie bolą to żadnych innych objawów nie mam. Wiec gdyby nie test i brak msc to w życiu bym nie powiedziała ze jestem w ciazy [emoji23]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też nie mam nudności, w pierwszej ciąży też nie miałam. Pobolewa czasem brzuch ( dziś wogole, co mnie zastanawia...). Za to czasem robi mi się słabo i duszno...

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Mam pytanie, bo tak czytam o waszych dolegliwościach i jak patrze na siebie to... coś zaczynam się martwić bo okej nie ma miesiączki i testy pokazały ciaze ale poza tym ze bolały mnie piersi parę dni i są nabrzmiale to nic mi innego nie jest... żadnych mdłości, nic takiego. Nie wiem, może to za wcześnie ? ( koniec 5 tygodnia) a może test się pomylił ? A może pierwsza ciąża jest inna ?
Co o tym myślicie. .. ?
Dokladnie tak jak piszą dziewczyny kazda ciąża inna.mdłości i wymioty na ponoć 50%kobiet w ciąży.wiec ty może jesteś w tej drugiej 50.możesz wcale nie mieć mdłości i lajtowo przechodzić ciaże,czego oczywiście Ci zycze

Co o tym myślicie. .. ?

Ja też się martwiłam że nie mam dolegliwości, i od wczoraj zaczynają się mdłości. Poczekaj, przyjdzie, a jak nie przyjdzie to się ciesz :p
Czytałam kilka artykułów ostatnio i wszędzie jest napisane jak nie krwawisz i nie masz mocnych miesiączkowych skurczów to nie ma sensu zamartwiać się na zapas.

ankamaz i aniay tak to juz jest z tymi facetami oni nigdy nie zrozumieją nas kobietoni umierają gdy mają katar a co dopiero jakby mieli takie dolegliwości jak my mnie tez tekst "ciąża to nie choroba"podnosi ciśnienie

No mój, dopiero jak ma gorączke 40 stopni i nie ma siły się podnieść to da się zostawić w łóżku. (Albo jak mu oczy spuchną tak że nic nie widzi, przez alergię) to dopiero daje sobie powiedzieć że jest chory.(Co nie zdarza się często) Leki i lekarze to nie dla niego. On nie potrzebuje.
Ja za to na odwrót. Mam 33 lata a chorobami bym ze dwie 60-ciolatki obdzieliła.

Co o tym myślicie. .. ?

Kochana ja w pierwszej ciazy nie miałam żadnych dolegliwości dowiedziałam sie ze jestem w 13tc [emoji2] cała ciaze czułam sie swietnie a teraz wchodzą na mnie wszystkie książkowe dolegliwości takze ciesz sie każda chwila dobrego samopoczucia [emoji8]

Co do facetów to mój tez zdarzył mnie nazwać histeryczka dopiero wczoraj lekarz go uświadomił u wielu sprawach [emoji108]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja też się martwiłam że nie mam dolegliwości, i od wczoraj zaczynają się mdłości. Poczekaj, przyjdzie, a jak nie przyjdzie to się ciesz :p
Czytałam kilka artykułów ostatnio i wszędzie jest napisane jak nie krwawisz i nie masz mocnych miesiączkowych skurczów to nie ma sensu zamartwiać się na zapas.

No mój, dopiero jak ma gorączke 40 stopni i nie ma siły się podnieść to da się zostawić w łóżku. (Albo jak mu oczy spuchną tak że nic nie widzi, przez alergię) to dopiero daje sobie powiedzieć że jest chory.(Co nie zdarza się często) Leki i lekarze to nie dla niego. On nie potrzebuje.
Ja za to na odwrót. Mam 33 lata a chorobami bym ze dwie 60-ciolatki obdzieliła.
No to faktycznie wyjątek

Do góry