reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Ja wlasnie mam spokojny poranek
Ogólnie kazdy mięsień mnie boli
Wogole juz 20 tydzien
A ja czuje sie tak zmeczona, co dopiero bedzie przy końcu????

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@aniay miałam to samo, ja kupiłam tribiotic (teściowa mi wysłała) i przemywałam jej rumiankiem, szybko zeszło. W czerwcu w pl kupiłam jej złote kolczyki i problem zniknął. Nigdy wiecej nie kupie w tym sklepie kolczyków

oliwka miala już i srebrne I zlote ale albo pogubila albo zepsula wiec musialam jej kupić nowe.
Wrrrr, poprosze mame zeby mi podeslala jakieś male zlote kolczyki I tutaj poszukam w porzadnych jubilerskich sklepach.

Dzieki dziewczyny za rady :)

@askl, trzymaj sie tam w szpitalu i daj znac co i jak!

@idealna, to może zwolnij póki z lekarzem nie skonsultujesz sie.

@Ketrinna, jest wątek brzuszkowy:) mozesz tam podglądać brzuszki i wrzucać swoje fotki :)

Ja dzis po pracy, powoli szykujemy sie do urlopu, bo w sobotę jedziemy do Berlina do teściów, bo w niedziele mamy lot z rana i juz nie moge sie doczekać [emoji295]️

Dzis pierwszy raz poczułam mocniejszego kopniaka.. Ale super uczucie[emoji7]

@HappyBabyMama u mnie też ruchy z różną intensywnością i częstotliwością. A jak pogoda w Chorwacji? Miłego wypoczynku

@askl25 mam nadzieję, ze wszystko będzie do dobrze i długo trzymać nie będą

@betina79 ja tam po moim synku jakoś parcia na dziewczynkę nie miałam. Chłopcy też są cudowni. Trafiła się dziewczynka to będzie tzw parka. Ale przy drugim nie ważna była dla mnie płeć tylko, żeby zdrowe było.

Dziewczyny od porodu tej kobietki w naszej rodzinie myśle cały czas o nacięciu krocza i mnie to przeraża. Znalałam duzo pozytywnych opinii na temat ćwiczeń z aniball, podsyłam wam link i liczę na refleksje ;) ja chyba zamówię i bede próbowała tych ćwiczeń, mozna 4tyg przed porodem

Link do: Ćwiczenia przed porodem - Aniball

Podobno można robić masaż własnoręcznie z użyciem oliwki dla niemowląt, właśnie żeby uelastycznić wszystko i uniknąć nacięcia lub popękania. muszę znaleźć artykuł gdzie to wyczytałam.

@idealka nie mam pojęcia. Ja swojej szyjki nie badam choć chyba jednak powinna wyżej być? Najlepiej skonsultować z lekarzem.

@askl25 oj widzę, że kłuli Ciebie 3 razy. Ja poprzednio miałam przed glukozą i chyba 2 godziny po. Moja gin powiedziała, żeby dodać pół cytryny. Ale pamiętam, że niektórzy lekarze lub przychodnie nie pozwalają. W sumie to aż tak źle nie było ostatnim razem w moim przypadku.

@katem86 hmm, pieczenie? Może to jakieś nerwobóle?

@idealka znalazłaś jogę późnym popołudniem?
Bo ja dzisiaj szukałam u siebie (duże miasto) i jak narazie wszystkie zajęcia dla kobiet w ciąży są rano ok 9-10. Czyli żeby iść na fitness trzeba być na l4 ... I jeszcze wymagają braku przeciwskazań od lekarza. Kurna, nie mam pretensji do kobiet na l4, nie zrozumcie mnie źlee. Ale jestem zła. Bo po całym dniu w biurze zaczynam czuć kręgosłup i dla relaksu i rozluźnienia miałam ochotę się wybrać na zajęcia wieczorkiem. I d.pa. aaaaa. Musiałam się wyżalić.

reklama
@aniay może córcia ma uczulenie na srebro (lub może srebro słabej próby). Załóż jej złote kolczyki. Jak byłam mała po przebiciu uszu nie mogłam srebra zakładać. Złote były ok. Dopiero teraz zakładam i nic się nie dzieje.

Do góry