MamusiaToJa
Fanka BB :)
No Dziewczyny gratulacje!
Super maluszki,wszystkie zdrowe,pełne szczęście ❤
Super maluszki,wszystkie zdrowe,pełne szczęście ❤
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bedzie dobrzenie martw sie mi tez ostatnio często twardnieje brzuch i do tego doszly jeszcze straszne zaparcia po prostu masakra jakaś.ale nic damy rade i wszystko bedzie dobrze.Czesc poniedzialkowo, ja tez po wizycie u lekarza, chociaz nie spodziewalam sie cudow.
Od czwartku twardnieje mi brzuch (jakos sie to zbiegło ze stresem w pracy) lekarka powiedziała że dziecko zdrowe, macica miękka, i że skurcze przepowiadające mogą zacząć się nawet w 18 tygodniu.
Mam się nie martwic o ile nie zacznę krwawić.
Wiem że z oliwią przenosiłam praktycznie ciąże z rozwarciem szyjki 2cm przez ostatnie dwa miesiące, ale kurcze sprawdziłam sobie szyjkę sama i jest miękka, szeroka i otwarta. No ale mam powiedziane żeby samemu nie sprawdzać. Może panikuje, wogóle ostatnie kilka dni chodzę zdołowana ale 10 będzie 11 lat odkąd straciłam swoje pierwsze maleństwo i w połączeniu ze stresem w pracy jakoś tak nie mam siły psychicznej.
Słyszałam serduszko, czuję ruchy więc jestem spokojniejsza ale jak się podejscie w pracy nie zmieni to wezmę wolne. stracę kasę ale może trochę się psychicznie ogarnę. Następną wizytę u położnej mam na konice września, potem dwa tygodnie i glukoza i lekarz, kolejne dwa i USG.
Gratuluje zdrowych dzieciaczków wszystkim które już wizytowały. Super wiadomości. wciąż trzymam kciuki za pozostałe wizytki.
Dziewczyny czy czujecie czasami ruchy dzidziusia tak nisko bardzo?