reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
a czy któraś z was idzie na glukoze ? ja mam srode

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam iśc w październiku jakoś,czyli ok 26-28 tygdzień

A mogłyście wychodzić po wypiciu glukozy ? Bo moja koleżanka oddała krew, wypiła glukozę i mogła iść i wrócić za godzinę czy dwie, a mi kazali usiąść i nigdzie nie chodzić przez 2 godz.

Wieczór, trochę spokoju, zdążyłam nadrobić:)

U mnie dzisiaj od rana stres. Na 10. 20 miałam jechać na połówkowe. Zawiozłam dzieci do szkoły, wybrałam się, wsiadam do samochodu, biorę telefon do ręki i okazuje się, że mam odwołaną wizytę. Pani poinformowała mnie, że pan dr musiał pilnie wyjsć i będzie o 11.40. O 12 musiałam być w pracy, więc przełożyłam wizytę na 19. W pracy dowiedziałam się, że mój gin w czasie zaplanowanego mojego usg, siedział w studio dzień dobry TVN i wypowiadał się na temat polek decydujących się urodzić dziecko. Trochę mnie to wkurzyło muszę powiedzieć, ale cóż.
Na połówkowych wszystko ok. Leon, to już pewne- fiutek imponujący, wszystkie wymiary zgodne z wiekiem ciąży, narządy na miejscu, pracują wporządku. @Anula0000 , mój synek wazy dokładnie tyle co Twój Wojtuś 442g, no i jesteśmy w tym samym dniu ciąży;). Mały cały czas się ruszał, położenie jest główkowe i gin mówił o tym, że chłopak już odwrócił się do porodu. Ja mam niewielką anemię, dostałam receptę na żelazo. Z ciekawostek, lekarz zaczął mówić o odstawieniu Clexane po 30 tygodniu. Muszę powiedzieć, że z lekka mnie to przeraziło.
No i dzisiaj mamy rocznicę 8 ślubu, tyle, że mój M jeszcze nie wrócił z pracy:(

Gratuluję licznie wizytującym dzisiaj, ślicznych i zdrowych bobasów:-D

Ja tak na szybko. Po usg połówkowym wszystko ok i ksiazkowo :happy: będzie równowaga w domu... Będzie Syn :-D tym razem intuicja mnie zawiodła bo myślałam że druga córa :p maluch ma 468g z wymiarów
Gratulacje wszystkim dzisiejszym wizytującym mamom! Najważniejsze że dzidzie pięknie rosną!

reklama
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt, zdrowych dzieciaczków :) super wieści [emoji171][emoji171]

Kiki i Marcje piękne zdjęcia. Juz widac twarzyczki tak wyraźnie [emoji4] świetne ujęcia i zbliżenia

Anula najważniejsze ze zdiagnozowana ta szyjka. Nie martw się kochana, bo to nic nie pomoże. Pomysl, jak zorganizować wszytko żebyś mogła bardziej się oszczędzać !

BitterSweet ja wstrzymałbym sie z porównaniami rozmiarów, bo na tym etapie różnice miedzy dzidziami mogą byc naprawdę duże. Tak lekarz mi mówił. Porównywalne jest wszystko w pierwszym trymestrze a pózniej rosną rozbieżności. Kiedy bedziesz miała wizytę zeby skontrolować ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry