reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Pytanie do mam w kolejnych ciazach, czy wy tez macie wrażenie ze wam dziecko zaraz "wypadnie" Jak idziecie do toalety?
Normalnie dzis przez stres dostałam pierwszych skurczy I do tego to wrażenie za każdym razem I troche panikuje.

reklama
Zaliczylam wypad na miasto od 11 do teraz, padam na twarz, ale musiałam kupić Majce kilka rzeczy do szkoły oraz kurtkę, wyszłam juz papiery na macierzyński i o zgodę na porod w PL. No i zahaczyłam o Tesco takze mamuśką z uk polecam sprawdzić jak u was bo u mnie mnóstwo wyprzedaży takze wieczorem pojadę raz jeszcze bo dopiero wyciągali ale zdobycze wrzuciłam na wątek wyprawki :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Pytanie do mam w kolejnych ciazach, czy wy tez macie wrażenie ze wam dziecko zaraz "wypadnie" Jak idziecie do toalety?
Normalnie dzis przez stres dostałam pierwszych skurczy I do tego to wrażenie za każdym razem I troche panikuje.
Ja tak nie mam... Ale nie stresuj się. Może masz takie wrażenie , bo więzadła się rozciągają?

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Mam nadzieję,że szybko minie przystosowanie się do trybu przedszkolnego, i mojemu synkowi i mnie [emoji6]

Jak tam,wizytujące? [emoji4]

Ja juz polowkowym. Polazilam sobie po miescie.
W brzuszku u mnie mieszka kolejny synus (mialqm cicha nadzieje, ze jednak dziewczyna) pokazal co mial i nie bylo watpliwosci. Chlopak i to "dobrze wyposazony" jak ujal pan doktor. Jest duzy, 550 gram.
Wszystkie parametry sa w porzadku,ma tylko poszerzone przewody moczowe, ale lekarz mowi zeto czeste i zeby sie nie martwic, bo samo powinno zniknac. Do obserwacji.
Poza tym reszta w idealnym porzadku.
Troche zmeczona jestem bo 3h spaceru mnie nieco zmeczyly i spuchly mi ciut stopy.

Powodzenia dla innych wizytujacych

Moj synek w pkolu wyl ze mna za kazdym razem. Jak szedl z tatusiem to nie plakal. Po miesiacu juz bylo w porzadku. Musial sie po prostu przyzwyczaic do rozlaki z mamusia

Ja juz polowkowym. Polazilam sobie po miescie.
W brzuszku u mnie mieszka kolejny synus (mialqm cicha nadzieje, ze jednak dziewczyna) pokazal co mial i nie bylo watpliwosci. Chlopak i to "dobrze wyposazony" jak ujal pan doktor. Jest duzy, 550 gram.
Wszystkie parametry sa w porzadku,ma tylko poszerzone przewody moczowe, ale lekarz mowi zeto czeste i zeby sie nie martwic, bo samo powinno zniknac. Do obserwacji.
Poza tym reszta w idealnym porzadku.
Troche zmeczona jestem bo 3h spaceru mnie nieco zmeczyly i spuchly mi ciut stopy.

Powodzenia dla innych wizytujacych
o kurcze faktycznie duży :)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

@Shaer gratulacje wizyty,waga rzeczywiście imponująca,ale "dobre wyposażenie"musi swoje ważyć :-pna samo słowo synek juz mi serce szybciej puka,mam nadzieję ja z kolei oswoje się z faktem że u nas będzie dziewczynka.Gratuluję w każdym razie synusia drugiego.

Dziewczyny... wlasnie "zalatwilam" moj samochodzik.
Tzn jezdzi ale mu farbe z drzwi i nadkola "zdjełam" wjeżdżając we własną bramkę.
Nie ma co, dzień cholernie udany.Siedzę i ryczę.

@kolorowaMama dzięki za cynk, chociaż ja tylko małe tesco mam obok więc dziecięcych rzeczy brak.
Za to polecam Matalana, piękne ciuszki.

reklama
No coz... Poprzedni wazyl 4020 gram to i tym razem pewnie kloca urodze. Ale w sumie juzwiem, gdzie sie te 4 kilo czesciowo zapodzialo.
Troszke mnie te nerki martwia... Ktoras z Was tez tak miala?
Moja mama mnie oswiecila ze w styczniu 13nastego przypada w piatek. Ciekawe czy nie utrafie :D

Do góry