reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@olivka85 pokaźna kolekcja :) Kurczę też chciałabym przeczytać chociaż tą serie "Najszczęśliwsze…."

@Lindia no to nieźle Twój mąż się poobijał! Dobrze, że "tylko" tak się to skończyło, bo mogło być dużo gorzej. Oby nie było żadnych powikłań i szybko wrócił do zdrowia.

@Ketrinna ja miałam białe fronty na szafkach w kuchni i wypowiem się nie tyle o utrzymaniu w czystości, bo w sumie nie było tak źle, ale po 6 latach użytkowania biel zrobiła się…żółta od oparów, tłuszczu, ogólnie gotowania, a miałam meble na wymiar i materiał nie najgorszy, także nie wiem czy polecać. Teraz zmieniałam właśnie te fronty na szare z połyskiem i jest git. Powiem szczerze, że taka wymiana po kilku latach sprawiła, że czuję, że mam nową kuchnię ;) Natomiast moim zdaniem nie powinny fronty zmieniać koloru od użytkowania…

Ja dziewczyny ten tydzień mam taki mega zalatany, że szok. Właśnie usiadłam na trochę, ale załatwiania sporo, bo a to coś z pracy, a to wyprawka dla młodego, a to jakieś papiery do szkoły jeszcze, zakupy i tak nawet nie wiem kiedy zleciał ten tydzień. Jutro z kolei organizujemy na ogrodzie grilla na koniec lata dla znajomych z dzieciakami, więc też mnie czeka szykowanie…Eh, może w niedzielę zrobię sobie dzień nicnierobienia ;)

Trzymam kciuki za wizyty! Dawajcie znać :)

reklama
Moje córy już wróciły ze szkoły. Starsza załamana planem lekcji. A młodsza ma mnóstwo zadań domowych z matematyki, zaczelo się...

Cześć!

Ja od wczoraj na pełnych obrotach,tyle sobie zadań powrzucałam,ze ledwo żyje... Jeszcze mnie głowa boli znowu codziennie :(

Plecy mnie zaczynaja bolec, tez macie juz ten problem ?

@marlena,Martyna, trzymam kciuki za Wasze wizyty.

@Lindia, to przeszliście wczoraj...mam nadzieje,ze żadnych powikłań nie bedzie i wszytsko zakończy sie dobrze:)

@Andziulkag81, ja dostałam taka fajna gazetkę od lekarza, gdzie jest lista wyprawkowy. W internecie znajdziesz tez pewnie duzo tego:)

Moge wrzucić zdjęcie tego co mam:
1472819840-x5upam.jpeg

1472819868-t1jtui.jpeg

1472819885-s2mjgu.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

aj tyle napisalam zeby kazdej z Was odp I mi skasowalo posta : /

no nic, pochwale sie tylko ze u nas juz synek po pierwszym dniu w przedszkolu. obylo sie bez placzu I nawet mu sie chyba podobalo ;-)
Jezu, mojemu wczoraj się podobało,nawet nie chciał wracać. A dziś... Masakra jakaś... Przedszkolanka mówi mi,że synek płacze od 40 minut. Jak mnie zobaczył, rzucił się na szyję i wył.... No nie wiem jak to będzie od poniedziałku... Mam go odbierać wcześniej, może coś to da. Ehh... Czuję się paskudnie i mam doła,hormony mi burzą logikę i czuję się jak wyrodna matka porzucająca tam swoje dziecko... [emoji30]

Jezu, mojemu wczoraj się podobało,nawet nie chciał wracać. A dziś... Masakra jakaś... Przedszkolanka mówi mi,że synek płacze od 40 minut. Jak mnie zobaczył, rzucił się na szyję i wył.... No nie wiem jak to będzie od poniedziałku... Mam go odbierać wcześniej, może coś to da. Ehh... Czuję się paskudnie i mam doła,hormony mi burzą logikę i czuję się jak wyrodna matka porzucająca tam swoje dziecko... [emoji30]

Znam to.Starszy nam też tak zrobił.Pierwszy dzień super,drugi też ok,a od trzeciego zaczął się regularny cyrk,który trwał koło tygodnia.Nie raz stałam pod drzwiami,słuchałam jak płacze i walczyłam ze sobą żeby to nie zabrać do domu...Ale dobra wiadomość jest taka,ze to w końcu mija :happy:
Młodszy wczoraj i dzisiaj zadowolony,dzisiaj został godz dłużej niż wczoraj i się nawet drzemnal:)
Postanowił,że on chce też spać w przedszkolu więc od pon będzie miał kocyk i podusie i będzie zostawał do 14;)

Cześć!

Ja od wczoraj na pełnych obrotach,tyle sobie zadań powrzucałam,ze ledwo żyje... Jeszcze mnie głowa boli znowu codziennie :(

@Lindia, to przeszliście wczoraj...mam nadzieje,ze żadnych powikłań nie bedzie i wszytsko zakończy sie dobrze:)

@Andziulkag81, ja dostałam taka fajna gazetkę od lekarza, gdzie jest lista wyprawkowy. W internecie znajdziesz tez pewnie duzo tego:)

1472819840-x5upam.jpeg

1472819868-t1jtui.jpeg

1472819885-s2mjgu.jpeg

Dziękuję

Bez nerwow. Po wakacjach wszystkie dzieci musza sie w rytm wdrozyc, sporo placzacych jest. Musza sie przyzwyczaic.

Moje córy już wróciły ze szkoły. Starsza załamana planem lekcji. A młodsza ma mnóstwo zadań domowych z matematyki, zaczelo się...
Niezla szkola, juz pierwszego dnia prace domowe na weekend.
U nas w przedszkolu wywiesili juz ze zebranie w czwartek. Trzeba trzymac sie za kieszen.
Cześć!

1472819840-x5upam.jpeg

1472819868-t1jtui.jpeg

1472819885-s2mjgu.jpeg

Mam ta sama ksiazeczke od poloznej :)

reklama

Moja przez tydzien do zlobka bez problemu chodziła a potem przez tudzien był dramat. Przezylam I ona też potem juz bylo bezproblemowo.

Do góry