reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

No to jak już padło o szczepieniach to 'stare' mamusie, jak szczepiłyście, a 'nowe' jak planujecie już coś ?

My pierwszego syna tylko podstawowymi darmowymi , tak jak my byliśmy, ale że urodził się malutki i zdecydowanie za wcześnie dostał darmową na pneumokoki i jakoś tak naturalnie i tą na pneumokoki.
Syn nie miał antybiotyku ani razu, a kaszel łapał go często, zawsze osłuchowo czysty, no i mąż stwierdził, że to dzięki tej szczepionce na pneumokoki, a wszystkie dzieci dookoła zapalenie oskrzeli, płuc itd. i teraz jedyne co dokupimy to tą właśnie szczepionkę.
Z drugiej strony rota wirus też nigdy nie miał, a nie był szczepiony dodatkowo. Na pewno odpadają szczepionki 3w 1, 5 w 1 czy uj wie ile w jednym.
Ja szczepiłam 5 w 1, plus meningokoki.
Teraz chyba też 5 w 1, u nas się sprawdziło nie było jakiś historii po szczepieniach, najwyżej jakiś stan podgoraczkowy. No ale co dziecko to inne,zobaczymy ;-)

reklama
Hej.
Wróciłam nie dawno do domu.Teraz leżę bo wycieczka w ciąży,z dwójką dzieci 35 km w jedną stronę autobusem to jest hardcor...

Jak ja się dzisiaj strachu najadlam...idę do położnej przed wizytą,ona mi wpisuje wyniki badań do karty i mówi do mnie:o TOKSOPLAZMOZA bardzo wysoka.
Ja się na nia patrzę i pytam to co teraz,co to znaczy a ona stwierdziła,ze zobaczymy co doktor powie i żebym poszła do poczekalni.
No więc wyszłam,już bliską zawału i oczywiście wujek Google w ruch.No i sobie przeczytałam,ze moje dziecko może się urodzić ślepe,zanurzone,z zapaleniem płuc,z wodoglowiem,bezmózgowiem...masakra.myślałam,ze tam zejde.
A jak weszłam do lekarza,to się okazało że to najprawdopodobniej toksoplazmoza zdaję się nabytą,czyli która zarazilam się przed ciąża a w takim wypadku dziecko jest chronione i nie ma szans na zakażenie.
Wiecie jak ja się na tą kobietę wkurw....nosz Kuźwa, jak nie wie co czyta to niech się nie odzywa w ogóle! Ja tam ryczalam prawie na tym korytarzu.
Kazał zrobić jeszcze jedno badanie żeby mieć 100% pewności ze to zakażenie było przed ciąża,ale stwierdził,ze według niego nie ma żadnego zagrożenia.

A tak poza tym,to termin mam na 30 stycznia,dzidzia za mała żeby stwierdzić płeć,powiedział tylko że narazie chłopca nie widzi.Wszystko w porządku,następna wizyta za 4 tyg,wtedy zrobi połówkowe.Wedlug usg 18 tc i kawałek jak doktor stwierdził :-p
Ja liczę jako 19

Uff...

A ja na leb upadlam.... ostatnio mialam za duzo czasu i czytalam i czytalam.... i zdecydowalam ze sprobuje karmic piersia. Nie dla przyjemnosci ale z koniecznosci i z lenistwa.... jak juz sie powiecam temu dziecku to i to moge zrobic a przymanjmniej w nocy bede miala z bani wycieczki po mleko.... jak sie nie uda to nic na sile ale moze dam rade.... no i chudnie sie podobmo szybciej wiec.... mam nadzieje ze dziecko nie wyczuje bardzo ze robie to z obowiazku.... Bez kitu... nie sadzilam ze kiedykolwiek to powiem....

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

Cóż mogę napisać zaskoczyłaś mnie
Nastaw sie, ze czase bedzie cieżko
Ale powodzenia i cieszę sie z Twojej decyzji
Ja karmiłam ponad dwa lata, miałam rezygnować tysiąc razy
Ale teraz wiem jak to wyglada mysle, mam nadzieje, ze bedzie łatwiej

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja aż tak duzo coli nie żłopie, czasem mnie nachodziła chęć
Wczoraj w zamian poprosiłam Męża o sprita [emoji23][emoji23]
Wyjazd Meza sienprxeshnal o tydzien jestem wściekła bo moze sie nie wyrobić przed wyjazdem Teścia i bede musiała kombinować co z praca [emoji36]
Wogole cały czas upławy, cholernie żółte
A wczoraj miałam taka akcje, ze myslalam, ze zejdę
Stwierdziła ze podejdę znów do czopków na hemoroidy i wzięłam dwa razy a na drugi dzien ledwo sie wypróżnilam a jak wyłam z bólu szok

U nas o drugie staraliśmy sie dwa lata
Maz w miedzy czasie miał wypadek, uszkodzone nerwy
Nie miał wzwodu, wiec przy staraniach duuuuuzo pracy, koszmar i w ostatnim cyklu, miesiac przed wizyta w klinice, próbujemy w jeden dzien nie wyszło
Maz mówi spróbuje u jutro, znów próba, cieżko mowię mu odpuśćmy przecież za chwile mamy klinikę, myslalam o inseminacji juz, i udało sie
Jakie było moje zdziwienie jak dzien przed okresem miałam rano zgagę, której nigdy nie mam
Poleciałam od razu zrobic test i pozytywny, aż mi sie ręce trzęsły, Maz w szoku
W ten sam dzien do lekarza
I stres obawy (ten sam czas rok temu poroniłam), a pózniej szpital, ze chyba poronienie m a s a k r a

Za 4 h wizyta
Boje sie tzn., cieszę ale płakać mi sie chce
Ale jestem płaczliwa w tej ciazy
Zreszta całe życie płacze
Moja Mama mi mówiła, ze mogłabym na pogrzebach zarabiać [emoji33][emoji33][emoji33]

Katem pamietam co pisałaś o karmieniu piersią i jestem w szoku ze zmieniłaś zdanie. :) musisz kochać tego swojego bobasa na maksa ze zmienilas zdanie. Super. Mam nadzieje ze ci sie uda :)
Maryqska ale przeszliście !

Ostatnia edycja:
Cholera...patrzę teraz na te moje wyniki.
I jest tak IGG 38,3 czyli dodatni a to znaczy że byłam kiedyś zarazona.
IGM 1,5 czyli też dodatni(<0,5 ujemny,0,5-0,6 watpliwy,>0,6 dodatni) a to teoretycznie oznacza że jestem TERAZ zakazona!
Cholera ja już nic nie rozumiem.

@MamusiaToJa lekarz CIe uspokoil to teraz sama sie nie nakrecaj. poczekaj na kolejne badanie. bedzie dobrze
@katem86 mysle ze warto sprobowac z karmieniem, jak bedzie Cie to przerastac to odpuscisz ale chociaz bedziesz wiedziala ze sprobowalas

ostatnio mam smaka na placuszki jablkowe i tak od dwoch dni juz zajadam..
a dzis na kolacje rybka
kolega spi dzisiaj u mojego pierworodnego. mam nadzieje ze szybko polegną ;)
a w weekend mlody z tata i jeszcze kilkoma chlopakami jada na meski wypad na pierwszy w zyciu biwak ;)
ja bede miec relaks z samotnosci bo jakos spanie pod namiotem i to w polowie ciazy mnie nie kreci ;)

reklama
Do góry