reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Cześć dziewczynki :) Gratuluję wizyt wczorajszych oraz słodkich dziewczynek w brzuchach :)

Mnie dziś wzięło od rana i zrobiłam fit muffinki owsiane do kawki, ale bez grama cukru! :) Właśnie zajadam się już drugą :p
U mnie spokój, dziś zostałam w domu, a wczoraj na wieczór mój M miał szczęście i pierwszy raz w tej ciąży poczuł 2 kopniaczki :) Strasznie czekał na ten moment! Miłego dnia kobietki a Tobie @Marcje życzę miłego weekendu w babskim gronie :)

Cześć dziewczynki :) Gratuluję wizyt wczorajszych oraz słodkich dziewczynek w brzuchach :)

Mnie dziś wzięło od rana i zrobiłam fit muffinki owsiane do kawki, ale bez grama cukru! :) Właśnie zajadam się już drugą[emoji14]U mnie spokój, dziś zostałam w domu, a wczoraj na wieczór mój M miał szczęście i pierwszy raz w tej ciąży poczuł 2 kopniaczki :) Strasznie czekał na ten moment! Miłego dnia kobietki a Tobie @Marcje życzę miłego weekendu w babskim gronie :)
a podasz przepis ? :)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Olivka85 w koncu zasnelam o 7 heh, a maly budzi sie przewaznie po 5 troszke po kopie i idzie spac[emoji4]

Brzusio mnie na szczescie nic niemeczy jak sie obudze ale usnac niemoge:/

Martyna badanie na przeciwciala? Ja robilam

Marcje ale masz fajnie;)
Mnie koleznaki z pracy namawialy na wyjazd wekeend nad morze ale okazalo sie ze chca jechac w tym terminie co by mielismy z rodzinka jechac a w sumie wyszlo ze lezalam w szpitalu

Brzusio a masz numer do lekarza? Bo jak sa zbyt czesto to troche nie dobrze...moze zaleci jakies dodatkowe leki...
Brzuch twardnieje mi tak srednio 3 razy na dobę tylko to jest jakieś dziwne bo nie ba pare sekund czy minut tylko napnie sie tak na dluzej i później przechodzi a co może sie stać?

Marcje baw się dobrze. Oj mnie tez przydałby sie taki babski wypad - zazdroszczę.
Mój M jest bardzo związany z rodzicami a z mama to juz wogole. Jego mama jest taka osoba oddająca całe serce dziecku. I ja nie zamierzam go zmieniać pod tym względem / zreszta nie udałoby mi sie chyba. Ale mój maz nie ma tak ze stawia ich na pierwszym miejscu tylko my dwoje a teraz juz troje jesteśmy najważniejsi i nikt nam sie ma nie wtrącać. Wiec nie mam powodu do walki z teściowa. Ale ona sie tez nie narzuca nie wtrąca, pomagać tylko często chce ale ja nie potrzebuje i nie chce. Jedyne co mnie wkurza to jak Ona tak lamentuje ze tęskni za synami - to mnie wkurza ale to taki szczególik. Moja mama tez tęskni ale dzwoni porozmawia i nie płacze jak to wszystkie dzieci sie wyprowadziły.
Dziewczyny ja chyba od wczoraj czuje ruchy :) wczoraj wieczorem i dzis rano.
A mój maz juz zaczyna gadac do brzuszka i głaskać i wogole aaaa rozczula mnie to bo to taki facet z krwi i kości wiecie on nie płacze on sie nie wzrusza on jest twardy :) a jak zaczyna do bobaska mowić to paść mozna ze śmiechu i sie rozczulic na maksa.
Ja sie wczoraj tym sokiem z buraka tak załatwiłam ze chyba takiego bólu jeszcze nie czułam na szczescie rano przeszło. My dziś wyjeżdżamy do poznania na weekend :)

Cześć i czołem. Nadrabia was ale z pisaniem gorzej.
U nas już po remoncie urobilam sie chcąc nie chcąc.
Pogoda piękna a wakacje za pasem mój synus idzie w tym roku do szkoły a dopiero co zaczynał przedszkolem ajj ile było wtedy płaczu. Mojego i jego.
Cieszę się że wszystkie wizyty udane i widzę że dziewczynki zaczęły się pokazywał
Ja swoje usg mam 31 sierpnia mam nadzieję że chłopak jest dalej chłopakiem.zdrowym i silnym [emoji4]
Shaer zmartwilo mnie twoje plamienie już wszystko ok?oby mąż się ogarnął.
Nutka baba z lidla to idiotka spalić na stosie [emoji32]brak słów
Dziewczyny co wy z tym stawianiem się brzuchatki nie straszcie mnie -mi się chyba nie zdążyło jedynce twardsze brzuch mzm po całym dniu. Muszę kupić zapobiegawczo magnez i nospe. Mi za to dokucza ból lewego biodra i ciągnie do pośladków. Ból ostatnio tak silny że zapodalam apap. Pojawia się jak dużo chodzę coś dzwigne itp.

Cześć i czołem. Nadrabia was ale z pisaniem gorzej.
U nas już po remoncie urobilam sie chcąc nie chcąc.
Pogoda piękna a wakacje za pasem mój synus idzie w tym roku do szkoły a dopiero co zaczynał przedszkolem ajj ile było wtedy płaczu. Mojego i jego.
Cieszę się że wszystkie wizyty udane i widzę że dziewczynki zaczęły się pokazywał
Ja swoje usg mam 31 sierpnia mam nadzieję że chłopak jest dalej chłopakiem.zdrowym i silnym [emoji4]
Shaer zmartwilo mnie twoje plamienie już wszystko ok?oby mąż się ogarnął.
Nutka baba z lidla to idiotka spalić na stosie [emoji32]brak słów
Dziewczyny co wy z tym stawianiem się brzuchatki nie straszcie mnie -mi się chyba nie zdążyło jedynce twardsze brzuch mzm po całym dniu. Muszę kupić zapobiegawczo magnez i nospe. Mi za to dokucza ból lewego biodra i ciągnie do pośladków. Ból ostatnio tak silny że zapodalam apap. Pojawia się jak dużo chodzę coś dzwigne itp.

Mam identyczny bol jak duzo chodzę albo stoję lewe biodro do pośladka i ja mam jescze bol pleców na dole.

reklama
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt! Wielka radosć jak dowiadujemy się, że dzieciaczki zdrowe :)

@HappyBabyMama no to pewnie pierwsze ruchy :) Super tatuś z Twojego faceta. Mój jest cały czas zdziwiony łamane na przerażony. Zawsze przed snem przykłada rękę żeby "pobyć" z małym chwilkę a potem leży zszokowany. Jestem ciekawa, jak Twój zareaguje na kopniaczki :laugh2:

@MiMeMi kciukasy za wyniki!

@Marcje udanego babskiego weekendu :)

@betina79 a to skurcze czy ukłucia były?

Ja odebrałam wyniki i niestety żelazo wciąż pod kreską.. :( w stosunku do poprzednich badań odrobinkę lepiej ale wciąż daleko do normy.. :crazy:

Do góry