reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
hej.ja się czuję jakby mnie ktoś całą noc kopal po całym ciele do tego zęby mojego syna męczą nas oboje od 5 są jęki i nie śpi. w nocy się rzucał. mój M klnie od rana bo ma dość jego marudzenie a ja nawet nie mam sily z synem wyjść na spacer. mi też się śniły jakieś koszmary i do tego te moje ataki paniki jeśli chodzi o duszności. nie wiem o co chodzi ale jak tylko czuje ze mi duszno zaczynam strasznie panikowac wmawiam sobie ze nie mogę oddychać mimo że tak nie jest i w rezultacie naprawdę ciężko mi złapać oddech.mam tak zawsze przy katarze w małych pomieszczeniach windach namiot auto i dziś w nocy też wybiegalam przed dom bo myślałam że się duszę. ja nie wiem chyba powinnam się leczyć.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

To ja chyba dziewiąta sie melduje:) my dopiero wstaliśmy, nawet mój M pospal do 10 no cud :) Ja jeszcze do konca noe wiem ale chyba mi przeszła choroba, gardło tez ok, zastosowałam miodek i cytrynke wieczorem. Kurde piersi mi rosną, nie jestem przyzwyczajona do takich dużych cycków i nie Lubie mieć takich :) wole małe :) Wczoraj to aż miałam gorące wieczorem - masakra jakaś ;)
Kolorowa na pewno na tym etapie ciazy spanie na plecach jest ok a pozniej pewnie dzidzius da ci szturchańca jak nie bedzie mu to odpowiadało z jakiegos powodu:)
Shaer motherhood dziewczyny polecają jako firmę do rogali. Ja mam innego ale na razie sprawuje sie super mimo ze bardzo go mocno tulę ;)
Jestem w czestochowie i jest tu milion pielgrzymek, dzis przychodzi warszawska. Wszystkie zbierają sie zeby do jutra dojść bo jest święto. Ciekawe jak nasza czoperka :)

Miłej i spokojnej niedzieli

Dzień dobry albo i nie. Ja wstałam z bólem głowy, w sumie gdybym wczoraj Piła, to bym nie narzekała, ale przecież jestem abstynentką.
Dziwne cicho w domu bez dziecka i tak pusto. Zaraz się zbieramy i jedziemy po małego do dziadków.
Miłego

Ja mam lenia. Siedze w gaciacn i koszulce i nic mi sie nie chce. Mlode sie bawi. Psy spia i ich widok mnie rozleniwia do reszty. Pogoda do dupy. Wypilam kawe i zjadlam grzanke na sile. Maluch w brzuchu fika. W nocy zaczelam sie budzic na siku :(

A jak zaczęliście temat to opowiem wam historie mojej drugiej kreski.
Ponieważ mega nie mogłam sie doczekać zeby sie dowiedzieć czy jestem w ciazy, a maz był za granica i siedziałam sama w domu postanowiłam zrobic test mimo iż było chyba tydzień do miesiączki a wszyscy radzą zeby sprawdzać w okolicy miesiączki bo wczesniej moze nie wyjsć nawet jak jest sie w ciazy. Ale nosiło mnie strasznie wiec mowię a najwyżej. Zrobiłam wiec test, doczekałam i ... dupa jedna kreska. Wkurzona wrzuciłam test do kosza i mysle sobie ze dobra to pierwszy miesiąc starania, raptem moze 5 seksow w czasie płodnym było wiec pewnie sie nie udało. Ale wieczór miała juz popsuty. Za godzinę czy półtorej mowię tak głupi ten test i wysunęłam kosz zeby popatrzeć na tego zdrajce a tu ... przyglądam się i jest druga kreska. Wyjęłam go z kosza no i faktycznie jest druga. Zasiało to we mnie cień nadziejo bo wiem ze po czasie test moze przekłamywać i wyniku nie bierze sie jako prawidłowy ale kilka razy w życiu jako młoda dziewczyna robiłam test i nigdy tak sie nie zadziało nawet po czasie. Środek nocy wiec nie mogłam jechac po kolejny test. Weszłam jak ciekawa1245 na jakies forum i pytam dziewczyn czy im sie tak zdarzylo o czy jest cień szansy. Było kilka przypadków ze kreska pojawiła sie po czasie iwszustkie te dziewczyny były w ciazy. Na drugi dzien miałam bardzo busy day i jakos po drodze do domu kupiłam te testy i tak wpadłam do domu szybko tu cos tam robie tu wycieram tutaj ten test mowię bach robimy i dziewczyny mija jakies 10 sekund a tu pojawia sie druga kreska!! Jezu tak zaczęłam krzyczeć ryczeć skakać i sie cieszyć ze ktos kto by to nagrał miałby niezły ubaw. No nigdy nie byłam tak szczęśliwa. Potem powtórzyłam kolejnym i kolejnym i każdy juz pokazywał od razu mojego Rysia:) Mężowi poeiedziala dopiero jak wrócił ale domyślił sie bo jak z nm rozmawiałam przez telefon to słyszał w głosie takie szczescie ze wiedział ze albo jestem w ciazy albo wygrałam w foto lotka 50 mln :)
Ah no to macie lekturę z rana ;) juz nie przynudzam. Ryczę znowu jak sobie to przypomniałam :)buziaki. Dla was

Ale ja wlasnie nie wstawalam raczej i potem nie moge spac i mnie to wkurza....
W ogole jakas taka zirytowana jestem. Wszystko mnie wkurza. Nic mi nie smakuje i jakas taka bez radosci jestem. M zapomnial wyniesc zupe do piwnicy wiec go opieprzylam, ale nic mi nie lepiej.
Jeszcze chce dac dziecku na imie Alex lub Aleksander albo Kamil, a ja chce Nikodem lub Julian ewenrualnie Tobiasz.
A Maks chce Filip albo... Bimber

reklama
Witam się i ja.
My pospaliśmy jakoś do 9.
Shaer, coś mi chyba umknęło. Skąd masz psy?
Ja rogala nie mam. Poduszkę do karmienia mam motherhood i trzyma się.
Ja tez śpię w różnych pozycjach, jak narazie jest ok. Mi waga od tygodnia, może dwóch zatrzymała się, uff. Ale na plusie ok 5 kg. Teraz doszłam prawie do wagi sprzed pierwszej ciąży więc nie jest źle. Spodni ciążowych nie potrzebuję. Mam jeszcze w szafie zwykle jeansy, które na podobnym etapie kupiłam w pierwszej ciąży. Dopiero jak z nich wyrosnę przejdę na ciążowki.
Ale kolejny raz jak zajrzałam do C&A na ciuchy ciążowe to spodnie tylko w rozmiarach 48 i 50. Nawet przed porodem bym się w nich utopiła. Nie wiem o co chodzi w tym sklepie. Dwa lata temu było tak samo.
No i ja też wstaję w nocy na siku regularnie i mega mnie to wkurza no zasnąć nie mogę poźniej :-( od dwóch dni przeciągam wstawanie do 4.40.

Dużo zdrówka i miłej niedzieli

Do góry