reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Dziewczyny gratuluje wizyt;)
Same super wiesci[emoji4]

Aniay dzis robilam kontrole mlodej , w sobote mielismy powtorzyc kuracje i dzis okazalo sie ze kolejne sie wylegly:/
A siedzialam z mama pare godzin i sciagalam jej te jajka z wlosow...jednak cos zostalo...:/
Wiec dzis na szybko kolejna kuracja, pranie poscieli...
Mam tak w tylku wymerdane;)
Za 4 dni zrobie kolejna kuracje..i tak jeszcze... masakra...
A glownego bagazu nie masz?
U nas tez idzie dostac takie grzebyki...ja kiedys kupilam z szamponem na wszy...

Shaer kurde kochana wspolxzuje sytuacji... mam nadzieje ze samo przejdzie ..
Odzywaj sie !

Dzis w labo mialam pobrane 5 fiolek krwi, laborantka sie pytala czy dobrze sie czuje bo mowi tyle krwi upuscilam Pani heh.

Katem a moze tez pogoda? Ja dlugo dlugo mialam spadek formy... choc teraz sie to poprawilo;) ale sa dni ze niemam na nic sily;)
Przyjdzie zobaczysz ta energia;)
Badz cierpliwa i korzystac jesli mozesz wypoczac

reklama
wogole widze, nowe "nicki" dziewczyn na innych naszych watkach, jak i lista mam styczniowych jest dluuuga, a tu raptem odzywa sie moze 1/3 <waw>

dziewczyny mam pytanie, odkad pamietam, kazdy mi mowil, ze nie moge w ciazy jesc miodu nie pasteryzowanego, ale czytam na anglojezycznych stronach i roznie sie wypowaidaja, sama nie wiem co myslec o tym????

Dziewczyny gratuluje wizyt;)
Same super wiesci[emoji4]

Aniay dzis robilam kontrole mlodej , w sobote mielismy powtorzyc kuracje i dzis okazalo sie ze kolejne sie wylegly:/
A siedzialam z mama pare godzin i sciagalam jej te jajka z wlosow...jednak cos zostalo...:/
Wiec dzis na szybko kolejna kuracja, pranie poscieli...
Mam tak w tylku wymerdane;)
Za 4 dni zrobie kolejna kuracje..i tak jeszcze... masakra...
A glownego bagazu nie masz?
U nas tez idzie dostac takie grzebyki...ja kiedys kupilam z szamponem na wszy...

Shaer kurde kochana wspolxzuje sytuacji... mam nadzieje ze samo przejdzie ..
Odzywaj sie !

Dzis w labo mialam pobrane 5 fiolek krwi, laborantka sie pytala czy dobrze sie czuje bo mowi tyle krwi upuscilam Pani heh.

Katem a moze tez pogoda? Ja dlugo dlugo mialam spadek formy... choc teraz sie to poprawilo;) ale sa dni ze niemam na nic sily;)
Przyjdzie zobaczysz ta energia;)
Badz cierpliwa i korzystac jesli mozesz wypoczac

No właśnie wiem ale po co mam wydawać 70zł jak mam grzebyk w domu...

dziewczyny mam pytanie, odkad pamietam, kazdy mi mowil, ze nie moge w ciazy jesc miodu nie pasteryzowanego, ale czytam na anglojezycznych stronach i roznie sie wypowaidaja, sama nie wiem co myslec o tym????

Pierwszę słyszę żeby miód był niewskazany w ciąży. Toć to samo dobro, i jedyna rzecz która niezanieczyszczona się nigdy nie psuje. Kolejna rzecz że jakakolwiek obróbka termiczna sprawia że tracisz mnóstwo składników odżywczych z miodu. Miód sam w sobie ma działanie antybakteryjne w końcu.
Kolejna rzecz że obróbka termiczna miodu jest dokonywany wyłącznie przez duże firmy żeby był płynny. (gdzie wiele naturalnych miodów jest bardziej jak masło)
Jak kupisz miód w dużym sklepie to raczej na pewno będzie pasteryzowany ale już nie będzie miał takich właściwości jak powinien. Ja tam osobiście jestem zwolenniczką miodów kupowanych od pszczelarzy, jeśli tylko mam taką możliwość, Od "Mieszanki miodów z krajów uni eurpoejskiej" Tudzież miodów Chińskich które zdarzają się w marketach trzymam się z daleka.

miodu nie ożna dawac niemowlakom ale kobietom w ciąży nie zaszkodzi na pewn. Ja czytałam duzo na temat miodu jak byłam na poczatku ciązy chora i duzo go jadłam i wyczytałam ze w ciązy mozna miód. Tylko ze ja mma taki prawdziwy miód od pszczółek bez cukru itp. Męża rodzina ma swój miodek i od nich dostaje bo takim sztucznym to szkoda sobie głowe zapszatać, nic w nim nie ma prócz cukru. A to przeciez chodzi o nektar i ślinę pszczół.

ja tez zmeczona jestem, jeszcze gardlo zapchane, do dupy sie czuje, a tez liczylam na przyplyw sil;
i chcialabym juz ruchy poczuc, bo sie martwie
Kochana, nie martw się, to też moja druga ciąża, starsza od Twojej o ponad tydzień, a ruchów też nie czuje jeszcze. A jak widzisz po dzisiejszej wizycie wszystko w porządku ;)

Już wiem o co chodzi z tym pełnym pęcherzem, po cesarce do 14 tygodnia lepiej mieć pełny, bo wypycha dziecko i lepiej widać, a ja dzisiaj też się upiłam i zadowolona,że tyle dałam rady trzymać poszłam, a tu się okazało, że już nie muszę :D:D

Jestesmy w szpitalu. Ginekologicznie jest ok. Skurcze sa ale niegrozne. Problem jest ze strony ukl. pokarmowego. Mam krwawienie z przelyku dosc konkretne. Czekam endoskopie i wyniki. Podejrzewam ze peklo jakies naczynko,bo to juz ktorys raz...

reklama
O boze. Obys z tego szybko wyszla. Przepraszam ze tak powoem ale dobrze ze z dzidziusiem wszystko ok. Ty dasz rade a ona malutkie i zeby tylko nie ucierpialo. Tule cie goraco. Trzymaj sie [emoji11]

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry