reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Shaer lez i bierz magnez, a jak mozesz to poproś sąsiadkę o zakupienie nospy moze by ci podrzuciła. Lez i sie nie martw maluchowi włącz bajki i odpoczywaj. Trzymam kciuki zeby było lepiej!

Kamisia dobrze ze bobasek fika :) a jak słaby sprzęt to nie ma sie co sugerowac. Zobaczysz następnym razem.
Gdzie reszta wizytujących? Czekamy na info.
O i nawet nowa mama sie pojawiła super

reklama
Ja dzis nabiegalam sie po sklepach i teraz sie czuje jak stara babcia:) plecy mnie bolą tu mnie szczyka tu mnie rwie :) Ale zrobiłam przepyszna zupe z buraków i zajadam juz trzeci talerz hi hi
Chorowitki kurujcie sie jak możecie

@Shaer idź do lekarza! Bierzesz coś na rozluźnienie - nospa, potrójna dawka magnezu?

@urszulka202 Witaj, w którym tygodniu jesteś, znasz już płeć?

@aniay powiedz proszę ile witaminy C brać w czasie przeziębienia? Miłego pobytu w Polsce.

@kolorowaMama lepiej z Tobą choć trochę?
Malina ja biore raz albo dwa razy dziennie wir c 1000. Ona sie nie zatrzymuje w organizmie tylko wszystko wysikujesx,ale taka uderzeniowa dawka pibudza organizm do dzialania. Słyszałam to od kilku lekarzy. Mozna też 3 razy po 400 jak sie ma w domu tabletki 200.
Nie słyszałam od lekarza zeby wit C była niebezpieczna w ciazy nawet w duzych dawkach ze wzgledu również na niska przyswajalnosc. Najlepiej sie przyswaja wit C lewoskretna (mozna w aptece dostac z wyciagu z glogu)
Poza tym te uderzeniowe dawki to jest sens brać okolo trzrch pierwszych dni a potem 200 trzy razy dziennie wystarczy.

Shaer, trzymaj się, trzymamy kciuki, byś się już dobrze czuła... Może w końcu magnez zacznie działać...

Ja po wizycie. Dzidziuś rośnie, mamy 12 cm. Wszystko wygląda na to, że ok.
Mam iść na prenatalne ok.21 tygodnia. No i dostałam skierowanie na mocz na posiew... Znowu... Luteinę mam brać nadal. Też miałam poślizg w NFZ, czekałam 1,5 h na wizytę. Ale lekarka jest świetna i wiem, że każdej poświęca tyle czasu ile trzeba.

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tak szybko, u mnie wszystko w porządku :))) słyszałam serduszko ❤ machal rączkami, cudnie normalnie, a wyniki mam tak dobre, że lekarz nie mógł uwierzyć :) ogółem powiedział, że kompletnie nie ma do czego się przyczepić :) za 3 tyg polowkowe :)))) ale jestem szczęśliwa :)

reklama
Do góry