reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Shaer lez i bierz magnez, a jak mozesz to poproś sąsiadkę o zakupienie nospy moze by ci podrzuciła. Lez i sie nie martw maluchowi włącz bajki i odpoczywaj. Trzymam kciuki zeby było lepiej!

Kamisia dobrze ze bobasek fika :) a jak słaby sprzęt to nie ma sie co sugerowac. Zobaczysz następnym razem.
Gdzie reszta wizytujących? Czekamy na info.
O i nawet nowa mama sie pojawiła super

reklama
Ja dzis nabiegalam sie po sklepach i teraz sie czuje jak stara babcia:) plecy mnie bolą tu mnie szczyka tu mnie rwie :) Ale zrobiłam przepyszna zupe z buraków i zajadam juz trzeci talerz hi hi
Chorowitki kurujcie sie jak możecie

@Shaer idź do lekarza! Bierzesz coś na rozluźnienie - nospa, potrójna dawka magnezu?

@urszulka202 Witaj, w którym tygodniu jesteś, znasz już płeć?

@aniay powiedz proszę ile witaminy C brać w czasie przeziębienia? Miłego pobytu w Polsce.

@kolorowaMama lepiej z Tobą choć trochę?
Malina ja biore raz albo dwa razy dziennie wir c 1000. Ona sie nie zatrzymuje w organizmie tylko wszystko wysikujesx,ale taka uderzeniowa dawka pibudza organizm do dzialania. Słyszałam to od kilku lekarzy. Mozna też 3 razy po 400 jak sie ma w domu tabletki 200.
Nie słyszałam od lekarza zeby wit C była niebezpieczna w ciazy nawet w duzych dawkach ze wzgledu również na niska przyswajalnosc. Najlepiej sie przyswaja wit C lewoskretna (mozna w aptece dostac z wyciagu z glogu)
Poza tym te uderzeniowe dawki to jest sens brać okolo trzrch pierwszych dni a potem 200 trzy razy dziennie wystarczy.

Shaer, trzymaj się, trzymamy kciuki, byś się już dobrze czuła... Może w końcu magnez zacznie działać...

Ja po wizycie. Dzidziuś rośnie, mamy 12 cm. Wszystko wygląda na to, że ok.
Mam iść na prenatalne ok.21 tygodnia. No i dostałam skierowanie na mocz na posiew... Znowu... Luteinę mam brać nadal. Też miałam poślizg w NFZ, czekałam 1,5 h na wizytę. Ale lekarka jest świetna i wiem, że każdej poświęca tyle czasu ile trzeba.

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tak szybko, u mnie wszystko w porządku :))) słyszałam serduszko ❤ machal rączkami, cudnie normalnie, a wyniki mam tak dobre, że lekarz nie mógł uwierzyć :) ogółem powiedział, że kompletnie nie ma do czego się przyczepić :) za 3 tyg polowkowe :)))) ale jestem szczęśliwa :)

reklama
Do góry