reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Mnie boli głowa jak jestem niewyspana... Migreny nie miałam.

Mnie za to spadła waga o pół kg,niby nic,ale... Brzuszek mi znikł... :-( a już ladniutki był... I się nakręcam. Ehhh..

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
MiMeMi, wątek już założony :)
Shaer, widocznie zależy od miasta. Ja też w takim mieszkam (23 tys mieszk) i jest idealne do mieszkania. Wszystko co trzeba jest: sklepy, szpital, baseny, lodowisko, piekny park, rzeka. Na zakupy idę na piechotę, mam ulubione sklepy, zalatwiam wszystko raz dwa. 15 min jazdy samochodem i mam góry, jezioro, stoki narciarskie. Miasteczko super, ale nie dla nas... bo nie ma tu pracy i nie ma znajomych. Dlatego wracamy w okolice Krakowa, ale na pewno nie do miasta. Nie wyobrażam sobie mieszkać z dziećmi w tych spalinach, gdzie wszędzie trzeba jechać samochodem a jedyną spacerową opcją jest plac zabaw lub park. Także wyprowadzamy się na wieś i tutaj z kolei nie wiem jeszcze jak się odnajdę, bo na zadupiu nigdy nie mieszkałam :p no ale do Krakowa będzie 25 km więc zawsze można się przejechać. Co do przeprowadzek to też ciągle zmieniamy miejsce, ale mnie już męczy to życie na pudłach. Lubię podróże, ale lubię też mieć swój kąt.
KolorowaMama, to ja jeszcze polecam herbatę z pokrzywy do picia.
Anula, ja tylko kwas foliowy.
MartynaM, mój starszak ma teraz 13,5 miesiąca i nie brałam pod uwagę opcji żłobka. Na pewno zostaje ze mną i noworodkiem w domu. A nie karmię go od jakichś 3 miesięcy.
Co do snów to u mnie bez żadnych rewelacji.

Ja poryte sny mam i bez ciazy. Zawsze mialam :)

Ja biore kwas foliowy i omega. Ale czasem mi sie zapomni. Przed ciaza budzilam sie miedzy 4a5 ta rano a teraz nawet uda mi sie do siodmej spac.

KolorowaMama nie martw sie przeprowadzka. Pomysl, ze czeka Cie nowe i lepsze. Ze wiecej miejsca dla Was i wiecej spokoju. Powoli pakuj np rzdczy zimowe jesienne sezonowe.To czego tu na starym mieszkaniu nie uzyjesz i pojdzie z gorki.

Czoperka moje ma 11 tys i nie ma tu nic. Jeden zaklad pracy wiekszy gdzie pracuja wszyscy na produkcji. zadnych perspektyw. I albo sa ci bogatsi z domkami co pracuja w duzych miastach albo ci biedniejsi - produkcja i zasilki z mopsu. Obiekty typu basen czy kino byly kiedys, teraz niszczeja i staly sie miejscem do picia i demolki dla lokalnych zuli.
Dlatego nie chce tu zostac. Mieszkanie slabe,sasiedztwo dramatyczne i brak perspektyw. A ja odchowam dziecko i chce cos jeszcze w zyciu robic. Poznawac ludzi, pracowac. Cos zobaczyc,sprobowac czegos nowego. A nie tylko czekac jak wiekszosc kobiet tu na zasilek z mopsu zeby isc na zakupy do Biedry.

ja biore kwas foliowy i falvitMama
Jeśli chodzi o sny to nie widze zmian
Tak sobie mysle ze jak się urodzi maluch to ja będę miała naprawdę dobrze. Córy sa duże, pala się do pomocy. pietro nizej mieszkają moi rodzice zyc nie umierać hehehe :)

Dzień dobry wszystkim, witam nowe mamy.
A ja czekam do lekarza, po kiepskim wieczorze obudzilam sie z pqskudnym przeziebieniem. Normalnie jak nie urok to....

Hej dziewczyny,
wpadłam tylko Was nadrobić i życzyć milego dnia i udanych wizyt:)
Chętnie bym tu z wami została,ale muszę lecieć do pracy:(

Jejku ja bym nie dała rady tak się przeprowadzać. Mieszkam w Krakowie i mimo spalin i wielu minusów kocham to miasto i nie wyobrażam sobie mieszkać gdzie indziej. Ale wszystko zależy do czego jest się przyzwyczajonym.
Co do snów to teraz mam mniej intensywne niż na samym początku.W pierwszej ciąży w drugim trymestrze miałam nie kończące się sny erotyczne,aż się zastanawiałam co jest ze mną :laugh2:Okazało się ze większość dziewczyn ma takie pod koniec 2 trymestru także szykujcie się dziewczyny ze po koszmarach przyjdą erotyczne:cool2:
Ja jestem dziś śnieta jakaś,10 godzina dopiero a ja znowu bym spać poszła. No ale na to musze poczekać do wieczora:unsure:

Dzien dobry:-)

Ale produkcja od rana:-D ja korzystam, ze moi jeszcze spia:)

Ja mam super tesciow, ale nie wyobrazam sobie z nimi mieszkac, tak samo jak wrocic do moich rodzicow, na szczescie jestesmy w takiej sytuacji, ze mamy swoje mieszkanko i nam to nie grozi:) takze wspolczuje dziewczynom, ktore musialy przez to przejsc, dzielne babki jestescie:tak:

Shear to z was podroznicy:-) ja sobie nie wyobrazam nie miec rodziny blisko, w koncu czasem trzeba tez komus maluchy podrzucic:-) ciesze sie, ze prenatalne wyszly dobrze:) o matko -12 kg?:O a to nie za duzo? Co na to lekarz? - doczytalam:-) no to wy zyjecie praktycznie na kartonach, niezle:))

Anula0000 ja biore Prenatal Uno.

Monika3 Twoj sen wygral haha:D

Dolaczam do czestosikajacych:p a co to bedzie na koncowce jak maluchy beda uciskac na pecherz?:-D

Olivka85 powodzenia na USG.

Czoperka &&& zacisniete i daj znac po:-)

MiMeMi jak macie na to srodki i ma Cie to uspokoic to robcie:tak: bedziesz miala pewnosc, ze z malenstwem wszystko ok:)

Danutka jeszcze bedziesz narzekac na brzuszek, ze za duzy:-)

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A ja wlasnie sie pakuje, bo zaraz wpada po mnie tesciowa i zabiera mnie do siebie, zeby miec na mnie baczne oko A moi chlopcy od weekendu sa z moja mama nad morzem... Ech, zyc nie umierac

Do góry