reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Hej kochane ja tak na chwile byłam u lekarza, bobas rośnie z usg dzis 10+4 [emoji7] serduszko bije, i rośnie nam mały bokser wiercipięa [emoji5][emoji5][emoji5][emoji5]
1466697249-i4h4ny.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Oliwka, Bridget, ja też się bardzo męczyłam z karmieniem. Miałam wklęsłe brodawki, bardzo mnie to stresowało, ile ja się wyryczałam to masakra... tyle że ja bardzo chciałam karmić i po 2 miesiącach walki w końcu się udało i to byłą jedna z lepszych decyzji mojego życia. Nie wyobrażam sobie nie karmić drugiego dziecka. Ale uważam że każda kobieta powinna mieć prawo do swojej decyzji. Personel w szpitalu powinien oczywiście zachęcać do kp, zwłaszcza pierworódki, ale nic nie narzucać. Niestety jest słabo przeszkolony do tego. Pielęgniarki potrafią skrytykować i obrzucić nieprzyjemnym spojrzeniem zamiast naprawdę pomóc. Zresztą mi dokramianie mm pomogło bardzo na początku a czułam się jak złą matka prosząc w szpitalu o mm. Może warto popytać znajome mamuśki i wybrać szpital, w którym mają inne podejście?

Madziulka, karmienie piersią jest wspaniałe! To moim zdaniem jedna z najpiękniejszych rzeczy we wczesnym macierzyństwie :) Ale bardzo, bardzo trudne na początku. Serio. Czasem po prostu nie warto się tyle stresować i męczyć.

Aniay, święta racja! A mamy i teściowe które krzywo patrzą jak daje się butle, a same dawały od poczaku to KLASYK. Aha - i szczerze? - to ja nie słyszałam jeszcze o kobiecie która by karmiła swoje pierwsze dziecko bez żadnego problemu ;)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja już po badaniu! Wszystko ok!!!! Ufff…

Dzidzia ma 2 cm z haczykiem, widac już rączki i nóżki, machało główką do nas i oczywiście serduszko pięknie pikało :) Następne usg już genetyczne 11.07.2016.

Ale się cieszę!!! A no i jeszcze jedna ważna rzecz, a mianowicie jednak lekarz odstawił mi już Duphaston, więc teraz tylko Pregna Plus i do przodu :)

Buziaki!!!!!

Gratulacje! :) super wieści !

. Dodatkowo miałam płaskie brodawki i potrzebowałam przez pierwszy okres nakładek silikonowych (potencjalnie info na przyszłość polecam Medela, mają cieniutki silikon, Avent to porażka, Babyono - podobne do Medeli ale grubszy silikon). Ominęły mnie zastoje, krwawiące brodawki itd. Więc ja ten czas mile wspominam. Już nie mówiąc, że w ciąży przytyłam 16 kg a straciłam 21. No i te miny malucha i rzut na cycka. Widok bezcenny ;-)

MiMeMi juz teraz zapisalam sobie nazwę tych nakładek. Mega przydatna sprawa. Widziałam poranione sutki u przyjaciółki i stosowała nakładki ale nie były one dopasowane, były sztywne. Mam nadzieję, że to coś innego :)

reklama
Do góry