reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Przerwa w pracy, mam nadzieje ze wsxystkie trzymacie sie dobrze. Ja od rana zasypialam ale kupilam czekolade, poslodzilam herbate I jakoś leci brzuch mnie dzis znowu pobolewa, zwlaszcza jak dlugo siedze albo jak wstaje z krzesla.
Z moim A. Wczoraj zrobilismy wstepna liste duzych rzeczy dla dziecka. Wychodzi tego koło 1000 funtow wydatkow z czego najwiekszy to wozek.
I zanim cos powiecie ze za wcześnie na planowanie to my tak już mamy, moja przeprowadzke do UK planowalismy z prawie trzyletnim wyprzedzeniem.
Ja tam się nie dziwię, bo my już mamy kłótnie o imiona hehe a wózek to ja przy synu kupiłam 3w1 używany i później sprzedałam za tyle samo co kupiłam, a teraz też nie zamierzam nowego kupować :) ale ja to tak mam ;p ubranka dla małego to wiosną kupuję na zimę z wyprzedaży w sieciówkach dużo rzeczy ;p albo po prostu na promocjach ;) też latam czasami po ciuchach i ostatnio były legginsy h&m ciążowe za 1 zł, do latania po domu idealne, no i wzięłam ale po wypraniu szybko schowałam głęboko w szafie- jakbym wielki grzech popełniła ;p

Aniay hehe ja sie nie dziwie :)
My juz od 2 miesiecy mamy imie dla dziewczynki :D
A co do wydatkow to tez juz licze. Chociaz wyprawka to bedzie najmniejszy problem! Musimy mieszkanie dokonczyc bo jest w permentnym remoncie od 3 lat :(
Na to pojda grube tysiace chociaz i tak chce zrobic niezbedne minimum.

Aniay hehe ja sie nie dziwie :)
My juz od 2 miesiecy mamy imie dla dziewczynki :D
A co do wydatkow to tez juz licze. Chociaz wyprawka to bedzie najmniejszy problem! Musimy mieszkanie dokonczyc bo jest w permentnym remoncie od 3 lat :(
Na to pojda grube tysiace chociaz i tak chce zrobic niezbedne minimum.
No my mamy takie uniwersalne: Alex czyli albo Alexandra, Alexander bo musimy takie zeby I po angielsku I po polsku pasowalo. Zeby zadni dziadkowie sobie jezykow nie polamali.
Z doswiadzenie jednak wiem ze imiona sie zmieniaja przed samym porodem czasem.

No my mamy takie uniwersalne: Alex czyli albo Alexandra, Alexander bo musimy takie zeby I po angielsku I po polsku pasowalo. Zeby zadni dziadkowie sobie jezykow nie polamali.
Z doswiadzenie jednak wiem ze imiona sie zmieniaja przed samym porodem czasem.

U mnie to samo. Chcielismy polskie imie ale na tyle proste aby nie sprawialo klopotow w Holandii z pisownia i wymowa. Dlatego dziewczynka bedzie najprawdopodobniej Helena a dla chlopa to nie mam pojecia :)

U mnie to samo. Chcielismy polskie imie ale na tyle proste aby nie sprawialo klopotow w Holandii z pisownia i wymowa. Dlatego dziewczynka bedzie najprawdopodobniej Helena a dla chlopa to nie mam pojecia :)
Moj A. Jest anglikiem. Pal licho reszte ale byloby dziwnie jakby tata nie potrafil imienia dziecka wymowic :p
Wogole dwujezycznosc to bedzie wyzwanie dla mnie.

reklama
Do góry