reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Lui ja na początku robiłam bete kilkakrotnie bo na początku była malutka i lekarz kazał monitorowac.Naczytalam się dużo na ten temat ze stresu i wszędzie pisało ze w późniejszym czasie beta ma wolniejsze przyrosty. Dziewczyny którym się nie udało utrzymać ciąży pisały ze beta stała w miejscu albo stopniowo spadała.Nie wiem jaki miałaś przyrost ale jeśli rośnie to tak czy owak dobry znak.

Do piątego tygodnia ciąży beta hcg robiona co 48h wzrastała mi dwukrotnie, czyli książkowo. Teraz też rośnie tylko, że wolniej.. Ale i lekarz mi mówił i w internecie czytałam masę o tym i wszędzie piszą, że ta beta zwalnia. Dzisiaj według ostatniego usg mam 5t i 6d i betę mam 12 000.

Prawda też jest taka, że na tym etapie na betę średnio się patrzy. Najważniejsze, że rośnie i myślę, że tak jak piszesz.. To jest dobry znak :)

reklama
Dziewczyny co na mdłości? Bo ja juz mam dosc meczy mnie strasznie, probowalam juz chyba wszystkiego co znalazłam w necie, zastanawiają mnie jeszcze opaski na rękę przeciw mdloscia czy któraś z was próbowała?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kum wiem co czujesz, bardzo mi przykro :-( widocznie Twój maluszek stwierdził że jeszcze ma chwile i sobie poczeka na kolejną okazję. Następnym razem na pewno się uda. Trzymaj się! Buziaki :-*

Dziewczyny co na mdłości? Bo ja juz mam dosc meczy mnie strasznie, probowalam juz chyba wszystkiego co znalazłam w necie, zastanawiają mnie jeszcze opaski na rękę przeciw mdloscia czy któraś z was próbowała?

Mi nic nie pomaga teraz. Przez chwile bylo ok jak sie najadalam, teraz nagle mi sie zoladek skurczyl.
Dzisiaj miałam mdlosci i zgage jednoczesnie. A po jedzeniu mam takie paskudne kurcze pod mostkiem ze mi oddech odbieta na kilka sekund.

Jedyne co w miare pomaga od rana to nie ruszac sie z luzka zanim nie zjem krakersa/biszkopta ale to tylko ma chwile.

Mnie od 12.00 mecza non stop :(

9ewnvfxmgto5niho.png

Lui ja na początku robiłam bete kilkakrotnie bo na początku była malutka i lekarz kazał monitorowac.Naczytalam się dużo na ten temat ze stresu i wszędzie pisało ze w późniejszym czasie beta ma wolniejsze przyrosty. Dziewczyny którym się nie udało utrzymać ciąży pisały ze beta stała w miejscu albo stopniowo spadała.Nie wiem jaki miałaś przyrost ale jeśli rośnie to tak czy owak dobry znak.
Po co się bada tą betę? Mi lekarz tego nie zlecił

reklama
HappyBabyMama ja zrobiłam bo jest dokładniejsza niż test ciążowy.duzo dziewczyn robi żeby potwierdzić test albo zamiast testu. Później robiłam bo wyszedł mi niski wynik na początku i lekarz podejrzewał ciaze pozamaciczna i musiałam powtarzać żeby sprawdzić czy rośnie.

Do góry