reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@aniay mi lekarka powiedziała że to badanie z glukozą wypłukuje magnez. Może przez to skurcze wróciły? Może przez chwilę zwiększ dawkę.
Ja przez to mam przesunięte badanie, bo przez jeden tydzień miałam problemy bólowo ciśnieniowe.

@iryski ja tuż przed wylądowaniem w szpitalu z sączącymi się wodami przez chwilę myślałam o wyprawie do Ikea ;-) Ale zrezygnowałam i byłam w jakimś mniejszym sklepie. Poźniej się zastanawiałam czy jakbym pojechała do ikei to czy jakoś poród by mi sprawniej nie poszedł, he, he. To był dokładny termin z karty ciąży. Ale lekkie skurcze (takie niebolące) powodowały, ze mnie żebra bolały (maluszek, który nie był taki malutki, siedział mi wciśnięty pod żebrami) i powiedziałam dość, wracamy do domu.

reklama
@iryski a jeszcze się dopytam co to za sklepy internetowe? Może znajdę czas żeby je przejrzeć. Coś nie mogę się zmobilizować i jeszcze wyprawki nie zaczęłam kompletować. Niby dużo po starszaku ale dla młodej coś warto byłoby kupić.

Shariotka ciesze się, że dziś się lepiej czujesz:tak:

Kamila na pewno jest wszystko ok, a kiedy masz wizytę?

Aniay i jak, znalazły się ciuszki? Mam nadzieję, że dołek szybko minął. Może na te skurcze relaksująca kąpiel, oczywiście w nie za gorącej wodzie.

Iryski to teraz kciuki za dobry wynik glukozy, dobrze, że lekko to zniosłaś i miałaś towarzystwo, ja pewnie Męża wyciągnę:) ja jestem zakupoholiczką, zwłaszcza jeżeli chodzi o dzieciowe rzeczy, sama przyjemność wybierać jak to wszystko takie piękne:) może jeszcze będziesz mogła trochę pobuszować po normalnych sklepach.

Ikea jest przyjazna dla matek z dziećmi i w ogóle to może by się poczuli w obowiązku, próbuj to się dowiemy haha:D

@MiMeMi h&m on linę, coccodrillo (kombinezonik, dzis przyszedł,b.fajne rozwiazanie bo moze być śpiworkiem albo po rozsunięciu suwaka i zapićiu zatrzasków ma nóżki) i smyk, dzis mi przysłali SMS, ze w 5 10 15 promocja minus 30% z kodem rabatowym. A dzis zaczęłam polowanie na Allegro:)
@ aniay znalazły się rzeczy po córce? Ja wczoraj miałam dola, ale swietnie wiem, ze to wizyta teściowej i siostry męża była przyczyna. Po raz kolejny wysłuchałam, ze to od kobiety i jej głowy zależy donoszenie ciąży i karmienie. Ach, i ze nie ma możliwości, żeby dobrze dostawione dziecko raniło piersi. Jak tak się dzieje, to kobieta złe dostawia i tego typu mądrości. Dzis mi już lepiej, czego i Tobie aniay życzę - jutro będzie lepiej.

@iryski właśnie taki kombinezonik planuję. Ale w weekend na coccodrillo nie znalazłam. Ile zapłaciłaś? Bo w sklepie bodajże 199zl kosztował.
No i w kwestii karmienia to rodzinka ma ciut racji. Inna sprawa to podłączenie takiego małego ssaka. Moja znajoma nawet przy drugim dziecku miała problemy a powinna niby mieć doświadczenie i błędów nie popełniać ... Mnie rany ominęły ale już w szpitalu położna powiedziała żeby kupić nakładki silikonowe bo mam za płaskie sutki i dziecko nie może złapać. Także jak już przystawialiśmy w domu do piersi (przez cc początkowo dostawał w szpitalu butlę) to z nakładkami. A po miesiącu odstawiliśmy nakładki (troszkę późno, ale początkowo położna środowiskowa powiedziała żeby tak karmić po czym doradca laktacyjna powiedziała, że jeszcze chwilę i będzie dramat bo czym starsze dziecko tym silniej ssie). Także nam się udało bez bólu i krwi. W szkole rodzenia chyba pokazują jak przystawiać prawidłowo.

Dzięki lepiej mi to wyjaśniłaś. Zapłaciłam chyba 129zl. Przesyłka gratis. Na forum wyprawkowym wstawiałam link, bo faktycznie jakoś kiepsko w menu się szuka.

Ja miałam wizyty raz w miesiącu i wydawało mi sie ze pod koniec ciąży są częściej a tu odstęp miedzy wizyta wyjdzie 5 tygodni
emoji15.png
i zaczynam sie zastanawiać co u malucha i czy wszystko jest ok.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

ja w ostatnim miesiącu ciąży będę mieć co tydzień. a mając teraz co 3 zawsze się martwię przed wizytą a co 5 to by już była masakra ale na szczęście ruchy mnie uspokajają, ale to też chyba zależy od jak przebiega ciąża jeśli wszystko jest ok to nie ma potrzeby częstych wizyt

[Ja taka zwykle skąpa chyba wpadłam w szał zakupowy. Wcześniej się powstrzymywałem, a teraz buszuje w sklepach on line z dziecięcymi rzeczami.alez to przyjemne! Szkoda, ze nie wolno mi chodzić iwybierac na żywo. Ale już zapowiedziałam mężowi, ze w przerwie po Bożym Narodzeniu jedziemy do ikei po łóżeczko i przewijak itp. Wtedy to już będę mogła rodzic, Matka Polka blisko. Swoją droga ciekawe czy ikea przyznałaby jakieś bonusy za poród w niej

ja też żałuję, że nie mogę wybierać już na żywo :(( ale liczę na to, że mój nakaz leżenia przejdzie na tryb oszczędny po następnej wizycie :) a jak nie to tak jak mówisz - na początku stycznia akurat na zimowych wyprzedażach mogę już rodzić ;)

Jem magnez I juz bylo dobrze, nez skurczow ale wczoraj wrocily I sie dzisiaj nasilily do tego z naciskiem na pecherz.
Do tego właśnie dopadl mnie dolek I siedze ze lzami w oczach I nie wiem czemu.

wszystko się ułoży - ja na takie zmiany nastroju pozwalam sobie na płacz a potem włączam dobrą muzykę albo idę spać ;) a jak są mocne skurcze to nie powinnaś się zgłosić do lekarza?

reklama
Do góry