reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

No w końcu jakiś ruch:-D
Pam będzie dobrze pierwszy dzień jest zawsze okej, ale jak będą kolejne. Mam nadzieję że mu się spodoba:-)
Nina my czy zimno czy deszcz robimy z koleżanką i jej córą 5 km dziennie. Męczymy dzieciaczki przed snem, a przynajmniej nam się tak wydaje, bo te jeszcze zawsze mają siłę na plac zabaw:szok::szok: albo szaleństwa na materacu u którejś w domu:szok::szok:
Żeby nie było maluchy w kaloszach, paltach przeciw deszczowych, z kubeczkami po śmietanie zbierają ślimaki:baffled::baffled:
Kolorowych smów:-D

reklama
jakie zimno???:szok: o matko a u mnie na weekend znowu upal zapowiadaja...juz zreszta dzisiaj zaraz z wczesnego rana czuc ze powietrze takie przepowiadajace goraco. Jak wyszlam z dzieciakami z domu o 8 rano to taka fala ciepla nas owiala a nie chlodek po nocy taki jak wczoraj na przyklad byl, typowy dla koncowki sierpnia. No a w dzien musialam klime zalaczyc, juz teraz pozno jest a jeszcze na chodzie bo nie da sie oddychac. Olis moj od wczoraj jest drugoklasista, nie chcial za bardzo rano wstawac i isc ale w szkole jakos przezyl, wieczorem mi opowiadal ze sie cieszy ze juz wrocil do szkoly, w sumie jeszcze dlugo widno i cieplo wiec po szkole siedza z kolegami na podworku i szaleja az ciemno i czas do lozek. Wczoraj jak go przywiozlam to tylko zjadl cos w biegu i przed dom z chlopakami. Moj najmlodszy tez idzie do przedszkola za tydzien do grupy trzy i czterolatkow. Dawno zna literki nawet proste wyrazy zaczal skladac, liczy teraz do 20-tu, wiec po testach i rozmowach zakwalifikowal sie do przedszkola z trzy i czterolatkami (grupa laczona) z czego oczywiscie jestem dumna. Wczoraj mielismy wieczorek zapoznawczy rodzicow, dzieci i nauczycieli. Zachowal sie dzielnie tam w tym przedszkolu, caly wieczor udany,dzieciaki fajne i mysle ze bedzie z niego pierwszorzedny przedszkolak :tak: Nawet juz dzis sie wybieral ale dopiero 8 wrzesnia zaczynaja sie zajecia na pelnym obrocie. No i tyle u nas, nic nowego ani wielkiego sie nie dzieje.

Witam jaki tu u nas ruch ?Ja Amelki do przedszkola nie posyłam może dopiero do stycznia 2011r zobaczymy u nas dopiero od 3 lat i to tyle dzieciaków że miejsca brak.Ja sprzedaję rodzicom mieszkanie i szukam czegoś do kupienia nie wiem jak to wszystko będzie bo kupiec jest a domu nie więc może jakiś czas na komorne pójdą.
Co do dzidziusia to my się nie decydujemy już chyba że jakaś wpadka!!!
Moje dziecko Wiki idzie do pierwszej klasy ale mam pietra ,blisko mam więc cieszę się że nie będzie autobusami jezdzić.
U mnie wczoraj spotkanie wszystkich mieszkańców bloku było, bo założyliśmy wspólnotę mieszkaniową teraz to jest podwórko nasze więc zamykamy bramę i teren prywatny.Ciekawa jestem co z samochodami które parkowały na naszym podwórku jak dzieci rodzice do szkoły przywozili ,bo u nas parking galanty,pożyjemy zobaczymy.

A to kilka fotek naszych z wakacji

Załączniki

• dziewczyny i pies.jpg
    dziewczyny i pies.jpg
    35,4 KB · Wyświetleń: 29
  • ja w barze.jpg
    ja w barze.jpg
    29,6 KB · Wyświetleń: 31
  • wiki i szop.jpg
    wiki i szop.jpg
    46,8 KB · Wyświetleń: 28
  • amelka na kucyku.jpg
    amelka na kucyku.jpg
    47,1 KB · Wyświetleń: 26
  • amelka biegnie.jpg
    amelka biegnie.jpg
    46,1 KB · Wyświetleń: 30
  • na kucykach.jpg
    na kucykach.jpg
    64,5 KB · Wyświetleń: 35
Hej laski.My dziś pierwszy dzień w przedszkolu i jestem miło zaskoczona.:-)Mały sam poszedł do sali,zajął się zabawkami i nie zwracał na nas uwagi.:tak: A jak poszłam po niego to stwierdził,że on nie chce do domu bo chce się bawić z dziećmi.:-D
Chyba bardziej ja to wszystko przeżyłam niż on.:tak:

Pam, super. Ciekawe jak będzie jutro??
Moja niestety nie jest przedszkolaczkiem ale śpiewa sobie "jeśtem śiobie przedćkolaczek":-D:-D Koleżanka ją nauczyła :-)
U nas dzisiaj słonko i wiatr, ale plac zabaw zaliczony. Wczoraj karmiłyśmy kaczki na stawie, głodomory zjadły 2,5 chleba:szok:
Idę wstawić wodę na kąpiel, bo już trzeci raz nie mamy ciepłej wody:wściekła/y: Ale teraz już niby ostatni raz, do 4 września:baffled: Ciekawe jak będzie zimą:confused:

reklama
Hej.
Jagna ogólnie jest o.k.choć poranki są koszmarne.:tak:Codziennie rano jest taka aria w przedszkolu że szok:szok::szok::szok:.Ale jak mówi pani po kilku minutach się uspokaja i jest ok do samego końca.Ładnie zjada, bawi się, a ulubione miejsce do zabawy to łazienka.Pani go musi wyganiać.:-D:-D:-D:-DMam nadzieje ze za kilka dni się przekona i poranne płacze pójdą w zapomnienie.:-):-)

Do góry