reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Dziekuje bardzo wszyskim za zyczenia
Esti udanej imprezki u tesciów
Mam nadzieje ze niedługo sie uporamy z tymi remontami ja jeszcze czekam na mebelki do kuchni a potem urzadzam pokoik dla dzidzi mam nadzieje ze zdaze
Anja hmmm ja raczej nie nawet nie pomyslałam o tej sprawie Jaki jest koszt tego ??

reklama
Dziewczyny- STO LAT!!!!Niech się spełnią wasze wszystkie marzenia.
Ciekawe jak tam Dzidzia- mam nadzieję,że nie uciekła w ostatniej chwili:-D;-)
Pumi- marne pocieszenie- ale zawsze mozna jeszcze z rodzicami przez telefon pogadac. A z tego co pisałas to masz sie z nimi spotkac w okoloicach wiosny, prawda? Zobaczysz...szybko to zleci:-)
A ja dzis jestem po zakupach...Dla malenstaw nic nie kupiłam- wyrodna matka ze mnie. Chciałam kupic cos w H&M ale byla taka kolejka,że szlag mogl czlowieka trafic stojąc w niej....Wiec odpusciłam. Ale sobie kupiłam kozaki:-D

My dzisiaj biegaliśmy za wózkiem - zdecydowałam się na Mutsy 4Rider'a, ale nie kupię go w końcu w sklepie tylko na necie - 1 000 (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) zł różnicy...
Kupiłam też kocyk i ręcznik dla Małej - niestety kocyk który mi się podobał musiał zostać na półce sklepowej ze względu na cenę - 219 zł za kocyk dla dziecka to chyba przesada???!!!

widze ze remonty ida pelna para. Myszorka najprzyjemniejsze jest zawsze wybieranie dekoracji i dodatkow. Ja to uwielbiam wykonczeniowke.

Asia - rodzicow zapraszam w okolicach kwietnia jak bede organizowac chrzciny. Dzis gadalismy przez skypa- ogladalam jak sie rozpakowywali i rozdawali prezenty -ale sie poryczalam. Wiedzialam ze mi bedzie ciezko jak poleca ale nie sadzilam ze bedzie az tak zal. Dorosla jestem i musze sie wziasc w garsc!
My jutro jedziemy po lozeczko i materac dla malej. Brakuje mi jedynie, kojca do drugiego domu do Pensylwani, w ktorym mala bedzie spac, drugiego kompeltu poscieli do Pensylwani, poduszki na przewijak( mam nadzieje ze dostane na baby shower) i fotela do karmienia. Nie wliczam do listy pampersow ani kosmetykow.
Dzis jak juz wspominalam ide na 2 latka do Patrysia- przynajmniej nie bede miala czasu myslec o zalu ze mama juz w polsce.
Wszystkie mamusie ktore dzis swietuja parapetowki, rocznice, sluby, urodzinki lub inne uroczystosci- bawcie sie dobrze!

Zapomnialam dodac a propos renontow ze za 2 weekendy malujemy sypilanie malej na lekko zlamany bialy kolor. Nie chce takiej razacej bieli jak w szpitalu.
Dzis ulozylam w szufladzie wszystkie ubranka dla mojej kruszynki i stwierdzilam ze wcale tego nie ma duzo. Takze jutro jak pojedziemy do dzidziowego sklepu to moge jeszcze poszalec na ciuszkach hihihi
Co do kocyka- masz racje- tez nie dala bym 200 zl. Ja zrezygnowalam z poscieli za 300$ na rzecz brzydzej ale w cenie 180$. nie cierpie przesady

Wczoraj na szkole rodzenia mieliśmy ćwiczenie w którym tatusiowie (przy pomocy położnej) mieli umiejscowić dziecko w brzuszkach mam. To niesamowite wrażenie - trzymać między palcami główkę swojej dzidzi!!! (przez powłoki brzuszne, ale zawsze...):-)
W ogóle zmieniłam zdanie odnośnie szkoły rodzenia - poszłam tam bo taki był wymóg naszej położnej (to jej szkoła), ale okazało się że jest super - dowiaduję się naprawdę dużo rzeczy, trochę oswajam strach związany z porodem, ale przede wszystkim fajnie spędzam czas z mężem i dzieckiem w ciekawy sposób) - polecam wszystkim przyszłym mamusiom - jeśli tylko macie taką możliwość.

witam młodego położyłam wiec mam chwile i ja tez zaraz ide lulu
dzidzia najserdeczniejsze życzenia na nowej drodze życia

donia76 justice25 dla was również najlepsze życzonka urodzinowe

no i jestem jakaś zdechła wiec tak jak pisałam ide spac kolorowych snów papa

Agnie ja równiez mam ciuszki po "sobie" w bardzo dobrym stanie i moja mała chodziła w niektórych sukienkach :-) fajnie na to popatrzec

o jej- ale wam super! ja ciuszki po mnie ubieralam na lalki a z checia bym je teraz wyprala i zostawila dla Dominiczki.
Okropnie dokucza mi kregoslup - szczegolnie w gornej czesci. Maz dzis rozmasowywal i troszke pomoglo ale ciagle ten bol.....
Zazdroszcze wam szkoly rodzenia. Ja nie mam takiej mozliwosci. Tzn w szpitalu gdzie bede rodzic sa zajecia ale w soboty ( a my wolimy jechac za miasto do lasu do naszego domu) i na Manhatanie. Pawel by mnie nie dal rady wozic co sobote a metrem to za daleka podroz dla mnie w tym stanie.( mam na mysli podroz metrem z zawszonymi murzynami i szczorami a miejsca siedzacego ci nikt nie ustapi i godzine stoisz w trzesacym i szarpiacym, zatloczonym wagonie)
Wrocilismy z imprezki. Bylo mnostwo ludzi, ze ciezko sie bylo pomiescic. Ale ubaw z malymi dzieciaczkami po pachy. Super bylo- juz sie nie moge doczekac az za rok bede tam z moja kruszynka. A moj P. jak sie naogladal walk miedzy dziecmi o zabawki to stwierdzil:" I w co my sie wpakowalismy hihihih?! " Oczywiscie z usmiechem na twarzy
na drugiej fotce mnie nie ma bo ja ja robilam

reklama
ale dzisiaj dym- do siostry Lkiego pietro wyzej przyjechala rodzinka, siedza na dupie i to niby ja mialam gotowac obiadek dla 8osob, zaproponowali mi ,ze maja troche kurczaka mogo mi dac albo zwalic sie do ojej kuchni i "pomoc", poszlisy do siebie i powiedz ze mam to w dupie i nie bede gotowac,bo to codziennie robie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:piepsz to i nie bede gotowac dla 8 osob ktore siedza na dupie i ogladaja film:no::no::sorry::sorry::sorry:lukasz sie wkurzyl i zagrozilam,ze pojade do mojej mamy na tydz to bedzie barxziej respektowal fakt,ze jego ciezarna kobiteta pracuje codziennie a po pracy siedzi w garach.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:zaczal sam gotowac,smierdzi przypalonym teflonem i dymem.jakby nie mogl zaowic zarcia:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:a mial reontowac pokoj, cala rodzinka siedzi dalej na dupie i czekaja na obiadek!!!!!!!!!!!co za buractwo!!!!!

Do góry