reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

czesc Dziewczynki:-) wczoraj bylam tak wykonczona po pierwszym dniu pracy(po urlopie), ze nawet nie mialam sily wlaczyc kompa.... jak narazie w pracy oki- bo nie pislalam Wam, ale szefowa jest osoba o niskim ilorazie inteligencji, w dodatku stara panna... smiac mi sie chcialo, bo okazalo sie, ze w pracy jest kolejna dziewczyna w ciazy i teraz jest nas dokladnie 3:-) ja jestem tam nowa, bo pracuje od grudnia, ale opowiadaly mi, ze przez 9 lat nie bylo rzadnej dziewczyny w ciazy,a teraz jedej sie konczy macierzynski i my w trojke.... ja jestem najmlodsza i wkurzam sie, bo jedna , ktra tez jest w pierwszej ciazy mi matkuje.... czego moge a czego nie moge jesc- ja jem wszystko co mi smakuje i na co mam ochote- tak mi lekarz kazal... wiadomo, ze nie zjem surowego miesa, ale bez przesady wg niej, to ja prawie nic nie powinnam jesc.... albo jak sie dowiedziala, ze jestem w ciazy to takim tesktem mi sypnela: a ten chlopak- ojciec, to wogole Twoj chlopak??
myslalam, ze jej jebne!!! co Ona sobie mysli!!!!
moze jestem mlodziutka, ale to nie byla wpadka, a to, ze slubu nie mamy to kwestia czasu- w sierpinu cywilny a za rok wesele...... nie rozumiem tego... wszyscy mnie obgaduja ze wpadlam itp. a tak naprawde oprocz najblizszych nikt nie wie, ze to bylo planowane....eh.... widze, ze dzis mam humorek.....niech ktos mnie nauczy olewac innych!!!:-(

reklama
co do ciuchow ciazowych, czekam az siora mi ze Stanow przysle, bo sa tam superowe i o wiele tansze:-) a dzieciecymi uwazam, ze spiszoki i kaftaniki to jak najbardziej nowe, ale takie wyjsciowe to czemu nie uzywane?? dziecko szybko rosnie i wiele rzeczy nawet nie zdarzymy Im ubrac... a moje ubrania sie "kurcza" , hihihi tzn bluzki... wkurzaja mnie bo brzuch zaczyna mi wychodzic..... bylam juz na zakupach, ale mam takie szczescie, ze znalazlam tylko jedna sukienke;/
teraz znowu musze jechac cos kupic.... i jakies staniki......

Dzidzia ludzie sa wscibscy i wredni co niektórzy i trzeba olewac poprostu to co mowia i juz ja kiedys tego nie umiałam kazda drobnostka sie przejmowałam co ktos powiedział a teraz to mam to w d... bo inaczej mozna dostac swira
pogoda zrabana troszke strasznie boli mnie głowa

Ja na tydzien lece do Wloch we wrzesniu,na maly relaxik to pewnie tam zaszaleje troche w dzieciecych sklepach:-)

w Holandii też sa tańsze ciuszki ale po przecenach A tam przeceny są cały rok :-) Uwielbiam synka ubierać w H&M a tam promocje sa mega do 80% a najmniej 50% nie to co w Polsce 10% i wielka wyprzedaż

ja chodze jeszcze w swoich ciuchach a ciązowe mam po poprzedniej ciąży Piotrusia rodziłam w grudniu więc pora roku ok

Ja tez nie mam slubu ze swom i co??? Nie przeszkadza "zycie na kocia lape"( kocie lapki sa przesympatyczne);-) by miec rodzine, moze kiedys slub wezmiemy, ale narazie jest OK tak jak jest i nic nikomu do tego, na szczescie moja rodzina i wiekszosc przyjaciol jest dosc liberalna, a jak komus NASZ zwiazek NIE ODPOWIADA to nie moj problem!

pogoda rzeczywiscie nie za dobra... wczoraj tak mnie bolala glowa, ze mimo zmeczenia nie moglam zasnac... polecam amol- albo inny podobny preparat, posmarowalam skronie i luki brwiowe i dopiero ulzylo....
w pracy nie mamy klimy i jest strsznie goraco.... zreszta mysle sobie, ze do wrzesnia popracuje, bo po co mam sie denerwowac, poza tym musze dojzdzac do pracy... a wczoraj o maly wlos nie zwymiotowalam....

Mnie nic nie boli:-) a energia mnie rozsadza pomimo kiepskiej pogody, jezeli porod bede miala rownie lekki(bardzo watpie) jak ciaze do tej pory(odpukac:sorry2: w niemalowane) to super!!! moge miec jeszcze 2 ke raz po raz:rofl2:
Wydaje mi sie, ze zaczyna sie najlepszy czas ciazowy, aby tylko dotrwac do soboty w miare spokojnie, by uslyszec magiczne slowa " WSZYSTKO OK Z DZIECKIEM" i uslyszec serduszko:tak:

reklama
Dzięki za miłe przyjęcie
kiss.gif

Ja zakupy dzieciowe w pierwszej ciązy robiłam po 20tc. Wiedziałam ze będzie chłopak więc kupiłam wszystko niebieskie.

Pumi pewnie, ze jak cię stać to kup. Nikt Ci tego nie zabroni. Znam osby których niebyło stac na taki drogi wózek a i tak go kupiły, bo ładny.
Ja też dostałam ciuszki ciuszki od znajeomej. Ale w tedy w ciązy jeszcze nie byłam. Schowałam je do piwnicy i tam długo leżały, bo w ciąze nie mogłam zajść. A jak zaszłam to straciłam po 7 tygodniach. Ale jak urodziłam już synka, to nawet na tamte ciuszki nie spojrzałam. Były stare i śmierdzące, wszystko oddałam do PCK.

Na tą chwile to wszystko, ide uśpić Igorka. Zaraz wracam, a.

Do góry