reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

A dlaczego, może pójdzie do przedszkola?? Monika puszczaj go jak najszybciej. Przedszkole bardzo rozwija, a ile frajdy małej daje i nam w piątek idziemy na dzień mamy i taty. Aż się doczekać nie mogę :-)
A ja chora aż ledwo gadam. A mała mi nie pomaga w oszczędzaniu gardła. Idę do lekarza po 13 może coś mi przepisze i da chorobowe, bo jak ja tak siądę na kasę, ani nie powiem dzień dobry, a jak się odezwę to klienci zwieją ;-)
Celina dziś była u okulisty oczka zdrowe, jeszcze tylko dziś do alergologa, bo od marca męczy ją alergia i sobie nie radzimy my i pediatra :wściekła/y:

reklama
A dlaczego, może pójdzie do przedszkola?? Monika puszczaj go jak najszybciej. Przedszkole bardzo rozwija, a ile frajdy małej daje i nam w piątek idziemy na dzień mamy i taty. Aż się doczekać nie mogę :-)
A ja chora aż ledwo gadam. A mała mi nie pomaga w oszczędzaniu gardła. Idę do lekarza po 13 może coś mi przepisze i da chorobowe, bo jak ja tak siądę na kasę, ani nie powiem dzień dobry, a jak się odezwę to klienci zwieją ;-)
Celina dziś była u okulisty oczka zdrowe, jeszcze tylko dziś do alergologa, bo od marca męczy ją alergia i sobie nie radzimy my i pediatra :wściekła/y:

Nie może iść teraz bo miejsc nie ma i jest 3 ci na liście rezerwowej

U nas w przedszkolu zrezygnowało, 16 osób. Idź dowiedz się, jeśli zwolniły się miejsca, masz prawo wtedy napisać odwołanie i jeszcze raz rozpatrzą wniosek. Jak się zainteresujesz to większe szanse, że nie pominą Go. Koleżanka tak zrobiła, mała była 30 na liście rezerwowej, a już jest przyjęta. Olali rodziców którzy się nie interesowali;-)

a co powiecie na to ze w naszym miasteczku nie maja otworzyc grupy 3latkow i wiktoria ma czekac jeszce rok, bedzie mogla isc pierwszy raz do przedszkola jak bedzie miala cztery i pol roku. niezle... az jestem zdenrewowana na o co sie tam dzieje.. ale oczywiscie dzieci nauczycieli itp moga chodzic od 2,5roku. czy jest jakis termin do kiedy mozna sie odwolac?

Niby 14 dni, ale masz czas do 30 czerwca do rad pedagogicznych. Przynajmniej tak jest u nas.
Moja nie idzie do państwowego, zostaje w prywatnym, tym bardziej, że u nas ceny się wyrównały, a opieka dużo lepsza. Od września będzie już w grupie 4 latków, tak zdecydowała psycholog dziecięca, bo podobno mam bardzo mądre dziecko i 2 rok w 3 latkach to strata czasu i ona się będzie nudzić.
Celinka umie już pisać 3 literki, wierszyki łapie w mig (podsłu****ąc jak starszaki się uczą;-)). A i mamy diagnozę od alergologa, mała ma podejrzenie astmy i alergie wziewne. W listopadzie idziemy na testy skórne.
Piszcie jak Wasze pociechy:-)

Hej!Mikołaj ma już miejsce w przedszkolu,w pon. jadę złożyć dokumenty.Chrzest Ingi też załatwiony,utargowałam z proboszczem za pół ceny czyli 50 zł,tylko nie mógł zrozumieć czemu prosimy o jeden sakrament jak nie mamy tego najważniejszego,powiedział że nawet za darmo by nam udzielił tylko żeby mąż się zgodził-no ciekawe.
A,i wiecie za bardzo mi nie trół o tym ślubie kościelnym aż byłam zdziwiona.Robię w ostatnią niedz. czerwca.Męża nie będzie bo za kilka dni wyjeżdża na cały miesiąc.Jakoś to będzie,szwagierka ma przyjechać mi pomóc w przygotowaniach i starsza córa skorzysta bo zabierze się z kimś z gości do babci na wakacje.
U nas w lidlu od dwóch dni wyprzedaż o 30% taniej do jutra a potem zamykają na 2 m-ce,jakaś renowacja ma być.Ludzie wariują a właściwie to wczoraj był szał,nie było człowieka z niepełnym koszem zakupów.Ja byłam dziś 2 razy,głównie to pampersy dla małej wzięłam na 2 m-ce gdzieś no i pełno innych rzeczy też że aż syn przyjechał mi pomóc.

Monika to się obłowiłaś:-). Fajnie że Miki dostał się do przedszkola.
A ja się wczoraj popłakałam na Dniu Mamy w przedszkolu, wytrzymałam wszystko, ale na koniec dzieci zaśpiewały "Kochanych rodziców mam" i wszystkie mamy ocierały łzy.
Laski pisać, pisać. widziałyście że jestem nowym moderatorem;-)

A i ja się witam u nas zmiany Amelka chodzi do przedszkola ryczy jak diabli .Aż mi serce pęka ale jestem na dole w kuchni i nieraz ukradkiem popatrzę na nią jak sie bawi tylko jak ją zaprowadzam to beczy ,a potem się uspokaja.
Jagna dopiero teraz zauważyłam gratulacje awansu ha ha...
A co z resztą dziewczyn ?
Monika u nas w polo markecie była taka wyprzedaż ale nie byłam bo dowiedziałam się dopiero po fakcie.Ale za to akcesoria kuchenne mają być w Tesco -75% będę wiedzieć wcześniej bo znajoma robi nas tym dziale,mam zamiar się trochę obłowić.

reklama
Hej Nutka, dziękuję.
Fajnie że Amelka zadowolona, to co że płacze, może to lepiej;-). Moja poleciała bez płaczu i mi było bardzo smutno, i przykro, a tak wiesz że tęskni.
A co do wyprzedaży, dziś w Tesco zabawki 50% taniej:-)

Do góry