reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

No witam witam :-)
u nas dzisiaj cieplo jest w porownaniu do wczoraj :-) ja musze na zakupy sie wybrac takie wieksze ehhh ... mam nadzieje ze babcia podjedzie autem i razem pojedziemy.
Posciel wystawilam na balkon bedzie sie wietrzyc dzisiaj, moj J pojechal do dentysty, my zjedlismy sniadanko i maly szaleje ....

Pawimi nie martw sie tata nie wyjedzie tak na zawsze predzej czy pozniej wroci do was nie martw sie.

reklama
A dziś pochwalę Mikusia-przespał całą noc od 20.40-6.50 i od wczoraj zaraz po obudzeniu jak wyszedł z łóżeczka sam chciał siadać na nocniczku.

cześć wam wczoraj byłam z Kamilkiem na szczepieniu (odra świnka ,różyczka) i kamil byl bardzo dzielny .gorzej bylo ze zwazeniem go wtedy strasznie płakał. waży 13 kilo i mierzy 88cm . Jagna ja mam fotelik firmy wloskiej jest bardzo dobrze zabezpieczony ma oslony od wewnatrz zeby dziecko niewlozylo nozek między szprychy i dodatkowo sa pasy na nozki .pasy sa trzy punktowe z regulacja do wysokosci dziecka mocuje sie go zarowno na rowery z bagaznikiem jak i bez

A ma na nogach od 6:no:! o 8 bylismy juz w szpitalu, małemu pobierali krew i mocz do badań a potem do 11 czekalismy na usg brzucha. Przed samym usg oli zasnął u taty na rękach ale obudził sie podczas badania i bardzo płakał biedactwo moje! jak krew mu pobierali to tez płakał ale tylko chwilkę.
usg wyszło ok, a wyniki badań w poniedziałek.
Oli waży 10 kg, przytył trochę:tak: bardzo się ciesze!
jak widziałam te wszystkie dzieci na oddziale to będę się mocno modliła zeby tam nigdy z małym nie trafić:no:
jutro rano jedziemy z moim tatą na lotnisko do poznania po siostre ale się cieszę!!!:-)

Wiki spi wkoncu hehe po poludniu uciol sobie 2,5 godzinna drzemke :szok::szok::szok: :surprised: :surprised: :surprised: pierwszy raz tyle spal i wstal dopiero przed 18, ale na spacerze sie wyszalal i padl o 21 :biggrin2:

Jutro na urodzinki do szwagierki idziemy na ogrodek to maly sie wyszaleje mam nadzieje :biggrin2: a ja sie troche odchamie miedzy ludzmi znowu :tak:

Nina wszystko bedzie dobrze nic sie nie martw, maly zabkuje caly czas to moze zalapal jakas wewnetrzna infekcje bedzie dobrze.

Witam dziewczyny jeny co za siszszszsza........Amelka już usneła troche spokoju i czasu dla siebie.Wczoraj bylismy nakomuni było fajnie.W tym miesiącu to mam same imprezy jak ja z kasą wydołam to niewiem.31 Maja jeszcze jedna komunia i 4 imprezki imieninowe i dzien mamusi oczywiscie.Nic tylko trzymac sie za portwel,ale co sie ubawie to sie ubawie.

Nutka ja tez mam ten miesiąc bardzo "owocny" w imprezy.Wczoraj byliśmy na Komunii, za 2 tyg. idziemy na wesele i jeszcze rodzice maja 30 rocznicę Ślubu, siostra urodziny no i Dzień Matki jeszcze.:szok::szok::szok:Moje dziecko tak się wczoraj wyszalało na tej Komunii że myślałam że padnie po powrocie do domu jak nic a on szalał do 22.Ja za to byłam tak wykończona tym bieganiem za nim że zasnęłam w 5 minut.Fajnie to wyglądało grupka dzieci 6-7 letnich biegająca po sali i mój łobuz z nimi.:-D:-D:-D

oj dawno mnie tu niebylo ale jakos nie mam weny zeby pisac,,,,
mam nadzieje ze u wwas i waszych pociech wszystko ok!!!!
mam prosbe jak znajdziecie chwile czasu zaglosujcie na bloga kolezanki!!! polecam do czytania jak ktos ma zly humor i nie tylko ...dzieki!!!

http://bobbyy.pl/blog.php?id=199

Hej.
Ja podczytywałam ale czasu brakło na pisanie:zawstydzona/y:.
W środę byliśmy w nowej galerii, największej w kraju, ceny takie se, ale wkońcu jest miejsce gdzie są fajne sklepy, można iść do kina i coś zjeść, bo Lubin pod tym względem był beznadziejny. Kupiłam sobie kieskę z bolerkiem na lato za 30 zł i małej bluzkę i śliczny komplecik na niedzielę do kościoła, albo na extra wyjście:-D.
A wczoraj byłam z małą u pediatry, bo od kilku dni w nocy nam dyszy jak "piesek", trwa to od 30 minut do godziny. Dostaliśmy skierowanie do laryngologa, udało nam się to wczoraj załatwić i to na kasę chorych, CUD się zdarzył;-). Laryngolog stwierdził, że mała jest pod tym względem zdrowa:-D.
Mamy jeszcze skierowanie do kardiologa dziecięcego, miałam opcje iść na kasę chorych, albo prywatnie. Na kasę oczywiście termin na październik:wściekła/y:, prywatnie mamy umówioną wizytę na 30 maja, ale będzie kosztować 300zł:szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Jak i tu lekarz stwierdzi, że wszystko ok to zostaje pulmonolog. Zaczeło się latanie po lekarzach, ale pediatra mówi że dziecko z takim obciążeniem w wywiadzie powinno już dawno być przebadane u kardiologa i pumonologa, bo od pokoleń w rodzinie jest astma i wady serca. Chyba trafiłam na dobrego pediatre;-):-D, bo mała się jej nie boi i ma do niej podejście:-)
Dziewczyny piszcie co u Was!!!! Czy nie macie czasu przez imprezy;-):-p:-p

reklama
HEJ!!!
ja tez podczytywałam ale nie miałam czasu żeby pisać siostra jest jeszcze jutro rano odlatuje:no::-:)-:)-( niestety!
cały czas z nią biegaliśmy i załatwialismy wszystko co jeszcze pozostało nie załatwione do ślubu..
Mały jakis marudny teraz ma katarek, na szczęście wyniki wszystkie ok, a ten węzeł po woli schodzi juz jest mniejszy. dziąsła za to na dole jak balony spuchnięte ale zeby jakieś ząbki szły to nie wiedzę.
juz niedługo dzień matki nasz 2 już! i moje imieninki jakąś małą rodzinna imprezke trzeba zrobić, moze grilla?
żadnych komunii ani innych tego rodzaju imprez u nas nie ma dopiero ślub siostry 25 lipca nadal nie mam nic kupione do ubrania dla siebie i małego, mojemu P garnitur kupić mozna bez problemu ale dla siebie nic nie mogę znależć.
umówiłam sie na założenie tipsów i pedicure, funduje sobie prezent na 26 maja!
pozdrawiam wszystkie mamusie i ich maleństwa:tak::tak::tak:

Do góry