reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
a u nas wyszły nastepne dwie dwójki, pewnie dlatego mała nie chciala jeść, i przez ostatni tydzień nie spała normalnie, chociaż wczoraj już do 5tej pospała...

u nas nigdy nie było smoczka, jedynie w zabawkach leżał bo kupiłam w ciąży i okazały się zbyteczne:tak:

ha ha ha właśnie zauważyłam ze Zosia ma 1 rok, 1 miesiąc, 1 tydzień i 1 jeden dzień:rofl2:
No to najlepszego dla Zosieńki hihi.:-):-):-).
Mój też wcina za trzech - przynajmniej narazie :-D:-D:-D.
My niestety używamy smoczka choć staramy się powoli go wyeliminować.Narazie w dzień leży na pólce i młody dostaje go tylko jak idzie spać. No i na noc oczywiście bo bez niego niezaśnie.

pawimi strasnie się cieszę, że zobacze siostre, jutro o tej porze juz będzie w Polsce!!!!
a co do smoczków, to niestety uzywamy, jak mały idzie spać to musi mieć i jak sie w nocy przebudzi i płacze to tez smok pomaga, ale w dzień tez sobie go do buzi wkłada, zacczęłam mu go chować, próbuje odzwyczaic małego od smoka!
dostałam radę od znajomej odnosnie smoczka, kazała go przeciąć wzdłuż zeby były 2 części to podobno dziecko nie będzie chciało go brac do buzi ciekawe czy to działa moze spróbuje!

ja postanowilam ze do 2 roku zyia maly bedzie mial smoka do spania potem mu zabierzemy (tzn oduczymy) moja kuzynka szybko zostala odstawiona od smoka i pozniej palec ssala, ze man bylo to samo ;-D tyle ze 21 lat temu :-) wole zeby ssal smoka niz palec, ja musialam aparat nosic ehh...
smoka ma tylko do spania albo jak sie maruda robi to sam przychodzi zeby mu dac smoka, chyba ze gdzies sobie w zabawkach schowa i znajdzie to znim chodzi ale dostaje paluszka i smoka oddaje :-)

musze sie pochwalic ze wiki nauczyl sie schodzic z lozka :-) teraz juz nie musze tak uwazac na niego :-) i mowi ta (tak) jak cos chce ja mowie co a on mowi ta :-)

obiad zjadl jako tako, deser zato wsunol caly zobaczymy jak bedzie z kasza na noc ... strajk glodowy to chyba tak ale podejzewam ze wikusiowi idzie reszta zabkow no bo ma dopiero 9 heheh :-)

Ostatnia edycja:
vincent teraz tez zamiast lanczu wychlastal butle z mlekiem, troszke deserku owocowego i niecaly jogurt. Wlasnie skonczylam z nianka rozmawiac bo juz wychodzi za 15 minut i raport z dnia zdawala....podobno 4 razy go przebierala tak sie spul na calej dlugosci koszulki i paluchy nonstop w buzi trzyma grzebiac sobie tam gdzies tak daleko. My tez sie smoczkujemy ale tylko do zasniecia, jak juz spi to sam go wypluwa.

Olivierowi tez chyba zabki ida, górne dwójki, mam nadzieję, że sie długo nie będzie męczył!
a ja się pochwalę, że chodzenie prawie opanowane, dzisiaj oli chodził po całym pokoju bez upadku, bo wczesniej co chwilkę na pupe siadał!!!
jak go zawołam to cały pokój albo cała długość korytarza przejdzie!!:-)

reklama
Olivierowi tez chyba zabki ida, górne dwójki, mam nadzieję, że sie długo nie będzie męczył!
a ja się pochwalę, że chodzenie prawie opanowane, dzisiaj oli chodził po całym pokoju bez upadku, bo wczesniej co chwilkę na pupe siadał!!!
jak go zawołam to cały pokój albo cała długość korytarza przejdzie!!:-)
No to gratulacje dla Olisia.
Mój też sobie coraz śmielej popyla.Dziś przyszedł z pokoju do kuchni na własnych nogach a zawsze robił kilka kroków i bęc na czworaki.Rozkręcają nam się dzieciaczki.:-D

Do góry