reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Bo za mało waży!4640g i nie obchodzi ją nic innego tylko ta waga!Wyniki krwi ma super, mocz ok , rozwija sie nadksiazkowo ale to co z tego!Waga, waga waga jest najwazniejsza na swiecie!

Wredne babsko:wściekła/y:. Oliś waży tyle ile waży i co z tego, wazne że dobrze się rozwija i jest pogodny. :-):-):-)
U mnie Celinka ważona jest zazwyczaj 2 dni po szczepieniu, wtedy kiedy lekarz nie przyjmuje i nie ma pacjentów, waga stoi w poczekalni. Lekarki nigdy nie obchodziła jej waga ani wzrost, widzi ją na wizytach, a że ma tylką ją z takich maluszków to pamięta, jak wyglądała przedtem.

Ostatnia edycja:
reklama
my po spcaerku :-) maly jak zwykle juz spi mam nadzieje ze znowu przespi noc bez zadnych scen ...
Gratulacje dla Natalki z okazji kolejnych zabkow i dla Olisia spryciarza ze juz sam wszystko robi :-)

Masiek słuchaj apropos Leonka, czy jemu to minie z miesniami i w sumie nie doczytałam albo nie napisałas jak Leonek przeszedł badanie neurologiczne??

Badania i badania ma ciągle. Miał usg, tomografię mózgu i na szczęście tam jest wszystko w porządku.
A problemy z napięciem mięśniowym, to dość częsta przypadłość wcześniaków.
Lekarze i pani rehabilitantka uprzedzali, że czasem na efekty trzeba trochę poczekać, a ja taka niecierpliwa... Ale najważniejsze, że jest lepiej. Co mnie najbardziej cieszy to to, że Leo nie jest już taki nerwowy, a to znaczy, że napięcie się zmniejszyło.

Esti współczuję bo tylko nerwów sobie napsujesz. Olisiek zdrowy, szybko się rozwija i co waga ma do całokształtu:cool2::confused:

wszystkiego najlepszego na 6miesiączników:-):-):-)

Mała spi ale mleka nie wypiła tylko troszke i usneła,zacznie sie kręcić to jej dam.Aja niewidze u niej ząbalbo jeszcze niema albo ślepa jestem.Jestem zla bo starsza córka była niegrzeczna i miała kare a ona do nas że jej niekochamy ani niecałujemy tylko Amelka i Amelka.I bądz człowieku nienerwowy, nieraz wysiadam .Chyba za wiele Wiktori pozwalamy a potem ona nam odpłaca(wiem że to taki wiek i to jej minie,ale to boli jak dziecko tak mówi).Doradzcie czy mam ją zaraz przytulać i anulować kare czy przeczekać aż jej złość minie i jak przyjdzie i mnie przeprosi to dopiero przytulić.Niewiem normalnie jak z tym dzieckie postepować zeby nieczuła sie zaniedbywana,doradzcie.

Mała spi ale mleka nie wypiła tylko troszke i usneła,zacznie sie kręcić to jej dam.Aja niewidze u niej ząbalbo jeszcze niema albo ślepa jestem.Jestem zla bo starsza córka była niegrzeczna i miała kare a ona do nas że jej niekochamy ani niecałujemy tylko Amelka i Amelka.I bądz człowieku nienerwowy, nieraz wysiadam .Chyba za wiele Wiktori pozwalamy a potem ona nam odpłaca(wiem że to taki wiek i to jej minie,ale to boli jak dziecko tak mówi).Doradzcie czy mam ją zaraz przytulać i anulować kare czy przeczekać aż jej złość minie i jak przyjdzie i mnie przeprosi to dopiero przytulić.Niewiem normalnie jak z tym dzieckie postepować zeby nieczuła sie zaniedbywana,doradzcie.
Nutka nie wiem jak Ci pomóc:-(. Może pomoże zaangażowanie małej w opiekę nad Amelką (np: podawanie pieluszki, pomoc przy kąpaniu, wybór ubranka które masz Amelce ubrać).
Nie tylko dzieci są zazdrosne o młotsze rodzeństwo, mój brat ;-) jest zazdrosny o Celinke jak nie wiem, zwłaszcza jeśli chodzi o naszą mame, tylko że on zdaje sobie z tego sprawę.

nutka, pomoc przy Amelce jest najlepszym wyjściem!! angażuj Wiktorię wwe wszystko!! w przygotowanie posiłku, w pomoc przy ubieraniu, nawet w pchanie wózeczka!! i przytulaj ją tez osobno, czytaj bajkę, żeby wiedziała że masz też czas tylko dla niej1!

Nadusia pozdrawia:-D
A Niebieska sukienka z dzwoneczkiem byla moja:tak: tylko ja w nia wchodzilam jak 1.5 roku mialam:sorry2:

reklama
Do góry