reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Dziewczyny współczuję niewyspania :-( u nas też się popsuło, bo mały wcześniej spał w łóżeczku i tylko na karmienie go brałam, a teraz całe noce z nami bo zbyt często się budzi - a ja zbyt wygodna jestem, żeby tyle razy wstawać i sen sobie przerywać :-p
Co prawda jest niewygodnie ale wolę to niż wstawanie, z nami mały śpi jak aniołek, wybudza się tylko na cyca i jak idę w nocy siku, skubaniec, od razu płacze:baffled: najgorsze że my nie mamy z mężem w ogóle czasu dla siebie hmmm, mały praktycznie nie śpi już sam, od razu się budzi, zresztą budzi się też na każdy dźwięk ehhh jak tak dalej pójdzie, to nie będzie miał rodzeństwa bo jak???

Suseł byliśmy u 2 fizjoterapeutów i u neurologa dziecięcego, wszystko z nim ok tylko leń :baffled: nie wymaga rehabilitacji
Mysza no więcej nie chce jesc... pocieszam się, ze do roku mleko to podstawa a on dużo pije i często... chociaż ostatnio już mało przybiera i spadl z 50-75 centyla na poniżej 50. Chodzi spać 22-23 razem z nami praktycznie... wstajemy razem 8-9, także długo śpi a ja z nim :-pliczę, że jak zacznę wstawać do pracy 6.30 to on też będzie się tak budził i wtedy może szybciej zaśnie wieczorem? Jak test??

reklama
Mysza z niecierpliwością czekamy :) Ja przyznam szczerze, że mimo małego brzdąca planujemy kolejnego dzidziusia na 2016 :)

Emilchen nie stresuj się, że dziecko nie robi tego czy tamtego nie wszystkie dzieci idą wg kalendarza, nasz bardzo szybko robił kroki milowe, bo od 2 miesiąca był intensywnie rehabilitowany (ok. 3 godz. dziennie teraz 1,5 godz.).

A my się w końcu wysypiamy :) pobudka na butle o 23, ok.4-5, a później 7 :-D odkąd zaczął przyjmować leki odczulające śpi dobrze, nie budzi się w nocy z krzykiem nie wiadomo o co i mamie pozwala się wyspać :-D

Uśpiła potworka, zrobiłam test. Juz przestaje się bzykac, sex to sport dla odważnych ludzi nie na moje nerwy. Musze się napić wieczorem koniecznie! Cale szczęście jest tylko pół jeden kreseczki !! Przysięgam myślałani, ze zemdleje w tej łazience. Wybaczcie musze się położyć.....dzięki wszystkim za wspracie....no jak pijana ...dobranoc

Mysza, moze poprostu lepiej sie zabezpieczajcie, zamuadt sie stresowac. Wiadomo, ze zadne forma antykoncepcji nie daje 100% pewnosci, ale sorry, kalendarzyk w pierwszym roku po porodzie, gdzie jeszcze wszystkie hormony zyja wlasnym zyciem to jak skok na glowke do pustego basenu, no chyba ze lubicie adrenaline ;)

reklama
Do góry