reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

sprite, Tantum Rosa w butelce z dzióbkiem uratowało mi dupę :-D O nakładkach na piersi nie wspominając!!! Krwawiłam żywą krwią z sutków... Gratuluję urlopu ;-)

femme, zdrówka dla Ninki!!!

Doggi, a nie piekło Cię krocze po Octanisepcie? Cholera, Tosia też coś dziś kicha :-(

reklama
Nulini trochę tak ale ja "lubię" jak piecze bo wiem ze działa ;) i położna mi to poleciła bo octanisept niby działa tak że szybciej się goi i u mnie się sprawdziło bo po tygodniu juz wszystko zagojone było ale mnie id początku nie bolało i czułam się tam na dole super ;)

Emilchen ja podejrzewam ze mi tez spadnie skoro w 4tygodnie ze 170 do 130 polecialo:/ A juz wtedy gin mowil ze moglo byc wiecej. To mnie pocieszylas:/ W czwartek dopiero gin. Poki co kupie sobie b12 bo kwas biore. A jaka diete przy tym stosuje sie? Trzymam za ciebie kciukasy!

Femme zdrowka dla malej!

Nulini ja mialam psikac octaniseptem rane po cc i nic nie pieklo:)

Ostatnia edycja:
Doggi, mnie w sumie po Tantum Rosa też w przeciągu tygodnia przeszły wszelkie dolegliwości, ale może teraz wypróbuję Octanisept :-D

Laski, zapraszam na sernik z rodzynkami i karmelem :-D

O mamuniu, zaje.biście słodki, ale zaje.biście pyszny!!!

Ino szybko - 20 minut temu wyjęłam z piekarnika i już pół nie ma :-D:-D:-D

Hey,
przepraszam, że wczoraj się nie odzywałam ale cały dzień miałam zalatany. Jak wyszłam o 8 rano tak wróciłam dopiero o 21 i padłam. Dziś otrzymałam wyniki morfologii i mam lekką anemią, hemoglobina 10,7. Dlatego pewnie cały czas bym spała :))) Pewnie lekarz mi każe brać żelazo, zobaczymy w poniedziałek. Przepraszam, że się do Was nie odniosę ale dziś też od rana mam zalatany dzień i dopiero teraz przysiadłam a jeszcze musze mężą obciąć. Wkurzyłam się jeszcze bo nasz zadządca dopiero wczoraj wywiesił kartkę, że jutro wymieniają liczniki w godz. 11-18 więc jestem uziemiona w domu. Wrrr...

Dziewczyny Wrocławianki czy my się spotykamy czy czekamy na wszystkie dziewczyny bo Suseł czy Stokrotka pisała, że dopiero po 20 może? Ja niestety jak napisałam jutro jestem uziemiona ale np. niedziela mi pasi :))) Chyba, że chcecie ostatni ciepły weekend z rodzinką spędzić? Ja jestem otwarta na propozycje tylko niestety jutro jutro nie mogę :((((

Nulini, sernik z karmelem, mmmmmmmmmmm... sernik + karmel, no nie moge!!!! mniaaaaaaaammmm... robiłam kiedyś sernik snikers i też był zajebisty. uwielbiam wszystko co jest z karmelem! ach :tak::tak::tak::tak:

ja miałam nacinane krocze i tantum rosa dawała mi ulgę, chociażby przy oddawaniu moczu.

a sio choróbska! NIENAWIDZĘ! a jak młodego coś bierze, tj. zazwyczaj katarem się zaczyna, to od razu wyciagam swój zestaw:
1. wit C 3x dziennie
2. calcium 2x dziennie
3. do gardła hascospet 3x dziennie
4. nurofen forte 2x 2,5ml przez pierwsze dwa dni (mimo braku gorączki-przeciwzapalnie)
5. pod nos maść majerankowa
5. pulmex baby na plecy, piersi i stopy na noc
6. sól fizjologiczna na zmianę z wodą morską do nosa i częste smarkanie (a wcześniej odsysanie aspiratorem)
7. nebulizacja sola fizjologiczną 2x dziennie aż do ustąpienia objawów
8. oklepywanie
9. w razie kaszlu jakiś syrop dla dzieci zazwyczaj stodal

normalnie w nocy mnie obudzicie to to wyrecytuje ;-)

strasznie przeżywam każde jego katarek, bo jak miał 9 miesięcy, to złapał zapalenie krtani i cudem obyło się bez szpitala. lekarka wtedy powiedziała, że jak taki maluch ma zapalenie krtani to znaczy, że to będzie do niego często wracać. nie powtórzyło się, więc mam nadzieję, że to był po prostu przypadek.

mnie za to pierwszy raz dopadł ból pleców. współczuję Dziewczynom, które takie bóle mają codziennie :-:)-:)-( nie wiem, jak sie położyć, żeby tego nie czuć :-:)-:)-(

kasiek to faktycznie w krótkim czasie sporo Ci spadło, ale może teraz już się zatrzyma, bądź dobrej myśli. Przynajmniej poziom wyjściowy miałaś dobry :tak: Polecam ten Prewenit (nie prewentic bo to mi zawsze chcą dawać w aptece a to co innego :-p) bo tam masz duuużo b12, trochę kwasu foliowego i jeszcze chyba b6? Diety na to nie ma chyba! Tak czytałam, ktoś tam pisał, że próbował z jakąś dietą na poprawę płytek a one ani drgnęły. Musisz to kontrolować ale jeśli nie spadnie poniżej 100 to bez tragedii. Ja za 2 tyg znowu mam zrobić morfologię, lekarka mi odpisała, że na razie utrzymujemy tę dawkę sterydu, którą biorę. MUSI być dobrze! U Ciebie i u mnie i u każdej!

Hej! Dzis witam z ranca bo sis Ł o 5 wrocila z holandii i wszystkich pobudzila ;-)nadrobie wiec wczorajszy dzien :-)

Alecta nie wiem o co kamam z takim ubezpieczeniem w trakcie. My je placilismy teraz przy uruchomieniu kredytu.

Karpanna ze mnie leci cale dnie. Gin powiedzial ze jak nic nie boli nie swedzi nie szczypie i normalny kolor itp to sie nie ma co martwic. Mowil ze przez to ze macica tak ukrwiona to z niektorych kobiet tak leci i to norma

Laydeek dlatego ja wyznaje zasade brania kredytu w walucie w jakiej zarabiam...

Ojjj raid i moskitiery to beda u mnie w domku bo u tesciow mecze sie strasznie

Dziewczyny majace juz listy wyprawkowe zrobione pod siebie- jak mozecie wstawcie je na forum zeby nam niedoswiadczonym latwiej bylo ;-) ja z kilku list zamierzam jedna stworzyc ;-)

Emilchen super jesli o ruchy chodzi ;-) moj wczorzj wiecxorem fikal, troche w nocy i teraz pare razy fiknal :-) nooo i fajnie z ta polozna, ze jest taka Pani w miescie:-)

Bada dadza rade sobie chlopaki sami :-) w koncu starsi bracia :-)

Indi nie zazdroszcze schodow przy kupnie domu :-( my dzis o 15mamy goscic pana co robi porzadniemi da wycene. Ciekawe ile skasuje :-\

My mielismy w poznaniu akwarium i Ł w ogole nie mial czasu. Uparl sie ze tsraz w gabinecie tez chce miec tylko ciekawe jak znajdzie xzas przy pracy, firmie i dziecku ja wczesniej przy jednej pracy go nie mial...

Mi gin w razie skurczy kazal brac nospe. Ja poki co mam bardzo rzadko,xale czasem zdarza sie ze biore.

Bada gratki dla szwagierki! :-)

Sprite ja wlasnie tez mysle nad silikonowymi nakladkami. Ponoc pomagaja tez bobasowi ktory nie umie ssac. A wystarcza jedne takie czy wiecej trzeba miec? Super ze juz urlop :-)

Sprite mi na bole plecow pomaga poducha motherhood. Jest niezastapiona wtedy

Emilchen i bedzie u wszystkich dobrze i tego sie trzymamy!!!

Uf nadrobilam wczorajszy dzien :-) teraz moze kimne sie chociaz z 30min keszcze

reklama
Agulqa my też placilismy coś tam przy umowie kredytowej, ale raty nam sporo spadły, bo spadał wibor i teraz bank aż tak na nas nie zarabia.

Te silikonowe nakładki u mnie się nie sprawdziły.
Kupiłam je, bo młody mi strasznie cycki pogryzl i karmiąc go dosłownie płakałam, ale z nakładkami było mi niewygodnie, slizgaly mi się i w ogóle mnie wkurzaly.

Emilchen głową do góry, bo musi być dobrze.

Nie ma to jak w sobotę kiedy nie trzeba dzieci do przedszkola odwozic obudzić się już o 6:30 i mieć gały jak 5 zł...
Może w ciągu dnia uda mi się kimnac, a na razie idę kończyć Niksonową czapkę :-)

Do góry