reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Aladyna dziwna teoria z tym duphastonem:'(
To silny lek i nikt go raczej nie przepisze dla hecy, w szpitalu jak byłam niedawno to duphaston jest na porządku dziennym i czasami nawet bierze się do końca ciąży jak jest zagrożenie.

reklama
Aladynka, mi lekarz powiedział, że nie ma dowodów na to, że podawanie progesteronu pomaga utrzymać ciążę, ale i tak wypisał mi luteinę, dla spokoju.

Mój młodszy jeszcze lata, ale już po kolacji, a starszy myje naczynia;)

Ja też słyszałam,że Duphaston nie ma badań udawadniających,że rzeczywiście ma wpływ na utrzymanie ciąży,ja biorę,ale w poniedziałek mam wizytę i jak mi jeszcze gin przepisze to nie będę już wykupywała,tym bardziej,że oni to przepisują dla św. spokoju,a ja robiłam progesteron w cyklu ,w którym już byłam w ciąży i swój mam wysoki ,a w ciąży jeszcze rośnie,więc u mnie chyba trochę na wyrost został przepisany,co nie znaczy,że komuś kto ma niedobór progesteronu nie pomoże :dry:

mi mój gin dał skierowanie na progesteron, stwierdził, że będę robić wyniki przed każdą wizytą i jak dwie kolejne będzie oki to będziemy odstawiać duphaston

reklama
Mój gin mówił, że np. w UK w ogóle się nie podtrzymuje takiej początkowej ciąży bo to naturalna selekcja. U nas jednak dają dla "świętego spokoju". Bo po co kobieta ma przyjść później do lekarza z pretensjami, że poroniła, że lekarz jej nic nie dał na plamienia a inny koleżance dał. Lekarz więc woli przepisać by móc powiedzieć, że zrobił wszystko co w jego mocy by ciążę udało się utrzymać.

Ja duphaston biorę już od tygodnia - plamienia jak miałam tak mam.

Do góry