reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2015

reklama
kasiekz dzięki też to dziś już czytałam,ale po 1 nie mam tamtego wyniku,bo gin mi nie oddał,tylko w kartę ciąży mam wpisane IgG 554,a teraz wyszło niby 82,00,ale nie wiem czy to te same jednostki,a ta awidność wyszła mi 0,57 (normy-wysoka awidność-powyżej 0,3-wyklucza zakazenie w ciągu ostatnich 3-4 miesięcy, i ja rozumuje,że tak jest właśnie u mnie,ale pewna nie jestem )

Weźcie mnie zastrzelcie po prostu! Jadę do mojej promotorki na 9. O 10 ona wychodzi, tłum przed salą i oznajmia, że ona wychodzi bo ma egzamin...chcemy zapytać o cokolwiek, kiedy znowu można przyjść, jedna dziewczyna tłumaczy, że jechała do niej pociągiem 3 godziny, a ona zaczyna na nas krzyczeć, że na ostatnią chwilę, że ona nie ma czasu, że jest spóźniona...mówię wam, po prostu porażka. Mój M to już nie wytrzymuje nerwowo. Dobrze, że go tam nie było bo by jej chyba głowę urwał...
Jedyny plus tego wszystkiego to para zakupionych białych bodziaków na 56 cm dla bobasiątka ;)

McPearl- zawsze to jakiś pozytyw całej tej sytuacji.

A ja się czuję okropnie, nagle zrobiło mi się niedobrze, zaczeła bolec głowa i krzyż i tak mnie już trzyma z godzinę.

jezyk poodpoczywaj jak możesz :happy: ja też dziś słabo się czuje,a muszę pakować graty z pokoi,bo zaczynamy remont,a moje dzieci mają niezliczoną ilość gier,kolcków i różnych przydasi

Ale u nas gorąco bezchmurne niebo
Dzisiaj sporo zrobiłam jestem z siebie dumna :p musze jeszcze młodej pokój ogarnąć i jakieś kartony na małe rzeczy zorganizować póki nie będę miała szafki ;-)

Mcpearl tez bym głowę urwała... Dobrze ze znalazł się jakiś pozytyw :-)

Alecta dziwny lekarz mnie nawet rodziny o zwolnienie pytał mój na każdej wizycie tez pyta czy chce... Może tak źle wyglądam haha :-D

Nulini dobrze ze wyniki ok ;-)

Mnie nic nie boli na szczęście bo bym panikowala... Jedynie dzisiaj brzuch mi stwardnial ale to pewnie temu że dużo nosiłam

Ja nie miałam pomocy bo mieszkaliśmy dalej te pierwsze miesiące ale też pomocy nie potrzebowałam później bardziej się przydało jak chcieliśmy wyvhodzic ale to jak się przeprowadziliśmy to nie było problemu ;-)

Od niedawna mam gadajacy brzuch :-D przed wczoraj przed snem to lalysmy z koleżanką ze śmiechu :p nie wiem czy dzidzia tak się kręci czy co ale takie mam burczenie i bąbelki nie wiem jak to opisać :-D z Niną tak samo było :p

Ja się modlę żeby mi z piersi nie zaczęło tak szybko lecieć jak w pierwszej ciąży bo wtedy to od 4 miesiąca juz z wkładkami :-/

a ja wlasnie ostatnio zaczelam sie zastanawiac kiedy zaczyna lecie. i mama i powiedziala ze ona dopiero po porodzie jak przystawiala do piersi to lecialo, a tak to nic. nawet nie wiedzialam ze w tak wczesnej ciazy moze juz cos kapac :szok:

Co do stanikow to ja nie potrafie bez. Przed ciaza mialam D a teraz to E wiec nie chce miec zwisow pozniej :-p

jesli moge spytac gdzie kupujesz taki rozmiary ? u mnie to jakas masakra, albo kupie taki za 150zl albo nie szans by dobrze dobrac. zastanawiam sie nad internetem. moze ktoras z Was moze cos doradzic?

Pisałyście o wyprawianiu męża do pracy i mój zawsze mi wypomina,że nigdy w życiu go nie wyprawiałam,kanpek nie szykuje, ale dla mnie 5:30 to noc i śpie,a i tak twierdzę,że on tylko siebie musi wyszykować a ja całą naszą trójkę do szkoły i pracy

ja tez wyrodna jesten. nigdy Łukaszowi do pracy kanapek nie robilam i obiadu nie wozilam ;p za to on przewaznie mi robil ;)

jezyk, nieobecna
fajnie ze piszecie o tej opiece. nie mialam pojecia ze jest cos takiego a warto wykorzystac:)

Dziewczyny nie chcę zapeszać, ale chyba mdłości minęły mi całkowicie.

tez mysalam tak do wczoraj. wczoraj o 19 jak mnie sieklo to przeszlo dzis o 10.30. jakas tragedia. nie zycze Wam powrotu mdlosci! nie wiem, moze cos zjdlam. ale jadlam to co zwykle... bleee

Jezyk no właśnie mnie ciągle on boli, a czasem aż mnie zgina.
Z Tymkiem też tak miałam, a w 15 tygodniu zaczęłam krwawić i musiałam brać luteine i leżeć no i nie chciałabym tego powtórzyć.
Nospe muszę brać nawet 3 razy dziennie czasami.

porozmawiaj z lekarzem. ja mialam zalecona nospe przez krwiaka. bralam 3razy dziennie po 2tabletki. poniewaz od prawie dwoch tyg nie plamie, kilka dni temu sama zmniejszylam dawke nospy. biore raz 2szt i dwa razy jedna. jest wszystko ok. brzuch czasem pobolewa ale nie silnie, po prostu czuje go bardziej. zdecydowalam sie zmniejszyc bo jak wychodzilam ze szpitala zalecenia byly 3x1szt, pozniej zwiekszyli na dwie bo plamienie wrocilo. wiec chyba moge ;> ;) mam nadzieje ze w pon na usg bedzie lepiej i moze duphaston zaczniemy tez zmniejszac.

alecta o fuck! ja sobie nie wyobrazam chodzic teraz do pracy. w te upaly! to jakas masakra. mnie pytal czy skoro nie plamie chce wrocic. ale ja pracuje w poznaniu, nie bede codziennie 120km dojezdzac po to by siedziec w 40stopniach upalu. powiedzialam ze nie planuje do pracy wracac i juz. z reszta jak dowiedzial sie o moim zawodzie to powiedzial ze w sumie racja. ale podziwiam Was - pracujace ciężaróweczki ;)
Weźcie mnie zastrzelcie po prostu! Jadę do mojej promotorki na 9. O 10 ona wychodzi, tłum przed salą i oznajmia, że ona wychodzi bo ma egzamin...chcemy zapytać o cokolwiek, kiedy znowu można przyjść, jedna dziewczyna tłumaczy, że jechała do niej pociągiem 3 godziny, a ona zaczyna na nas krzyczeć, że na ostatnią chwilę, że ona nie ma czasu, że jest spóźniona...mówię wam, po prostu porażka. Mój M to już nie wytrzymuje nerwowo. Dobrze, że go tam nie było bo by jej chyba głowę urwał...
Jedyny plus tego wszystkiego to para zakupionych białych bodziaków na 56 cm dla bobasiątka ;)

podziwiam za wytrwalosc. ale ja tez tak jezdzilam miedzy kaliszem poznaniem a łodzią :/ nooo i zazdroszcze bodziakow!!!! :)

kasiekz, ja miałam robione oba te badania i z Tosią i teraz :tak:

bada m., ja resztę wyników poznam dopiero za tydzień w czwartek, też jestem ciekawa, czy wszystko OK...

McPearl, ech... Moja promotorka była prof. dr. hab. zw., zasiadała w radzie wydziału, do tego kandydowała w wyborach na prezydenta miasta, WIECZNIE jej nie było, wiecznie się spóźniała, wszystko i wszystkich w dupie miała, jedyny plus był taki, że kazała sobie wybrać pytania na obronę i przed wejściem cichcem dać jej karteczkę, żeby mogła przeczytać :-D

U mnie pół dnia leje, jestem tak śpiąca, że nawet nie wiem kiedy odpadłam na godzinę...
Młodą z nudów roznosi, a ja nie mam na nic siły i ochoty :crazy:
Za to na kolację zrobię sobie smażony, panierowany żółty serek :-D

A przy odbiorze wyników - babka pyta, czemu lekarz kazał mi powtórzyć badanie na HIV za 12 tygodni, czy w przeciągu 3 miesięcy współżyłam bez zabezpieczenia.
Mówię, że tak, ona patrzy i pyta, czy w ciąży jestem i czy tylko z mężem współżyłam, zaśmiałam się, że tak, a ta stwierdziła, że lekarz chory na głowę, bo ona by mi teraz musiała wystawić zalecenie powtórnego badania, ale skoro tylko z mężem sypiam, to raczej logiczne, że nie ma sensu (w rogi mnie nie wali, wiem ;-))

mcpearl no tak, muchy w nosie promotorki. Gratki bodziaków!

jezyk a jak mnie łeb dziś boli, aaaa taki ciężki. Ciśnienie ok więc nie wiem o co chodzi.

bada ooo to szybkiego i udanego remontu;)

alecta w poprzedniej ciąży pracowałam do 22tc aż wylądowałam w szpitalu. Teraz jestem na wychowawczym, więc siedzę w domu, ale mój gin zawsze na każdej wizycie pytał czy potrzebuję zwolnienie i czy ma wypisać. Może do innego?

nulini to masz z głowy powtórkę:) Ja nie wiem czemu nikt nigdy mi tego nie zalecał, ani o to nie pytał, więc olewam no chyba że jeszcze się coś lekarzowi przypomni;)

Lasencje a jakie miałyście zalecone teraz podstawowe badania? Pytam o podstawowe, bo wiem, że niektóre po kilku stratach czy długich staraniach i miały jakieś dodatkowe;) Ja miałam mocz + posiew, krew z rozmazem, cukier, vdrl, tarczyce + ft3 i ft4, toksoplazmoze i przeciwciała rh (to dodatkowe, bo mam -).

reklama
Do góry