reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Maż dziś ma urodziny. Nie chciał tortu więc wg życzenia zrobiłam mu ciacho czekoladowe z truskawkami i pizze własnoręcznie;)

elutka właśnie na taki sucho-mokry podawałam sinecod.

reklama
Hey, my wczoraj do 3 w nocy gości mieliśmy ale to jak co weekend :)) Dziś pojechaliśmy nad jeziorko, mały się wyszalał a ja ciut opaliłam więc niedziela udana.

Doggi zazdroszczę takich jeziorek. Czy to to: Kaltwasser - kolorowe jeziorka ?

Nulini kolorek super :)

KasiaZ mój od tygodni anie może się o murzynka doprosić bo ja to nienawidzę kuchni...

hej dziewczyny!

dopiero dzis wrocilam do Tuczna od rodzicow i chcialam zaczac Was nadrabiac. tyle naskrobalyscie przez tydzien wiec kilka dni mi to zajmie biorac pod uwage ze jutro wycieczka do Torunia z Ł jesli bede na silach.

jusia zdrówka! Trzymaj się! W ciąży zawsze masz 100%.

nie zawsze, jak lekarz nie wpisze odpowiedniego kodu to 80%

Elutka to musiałabym szukać jeszcze trzeciego lekarza... Jestem pod opieką dwóch, prywatnie i inaczej się nie da. Mogłabym do rodzinnego ale to też muszę dojechać 15 km i jeśli nawet mi da skierowanie to na które? na te najtańsze. Te witaminy nie są na pewno refundowane, tak samo jak ta heparyna. Nie opłaca się tym bardziej, że dojazd i jeszcze kogoś fatygować jako kierowcę, a moi wszyscy pracują i też nie wszystkie godziny im pasują...

Na początku jeszcze lepiej było, bo jednorazowo zapłaciłam ponad 700 (też nierefundowane - pod kątem tocznia, immunologiczne), potem 300, potem takie mniejsze kwoty i teraz znowu 300. Podejrzewam, że taki pakiet będę robić tak co 2 miesiące. No ale np. grupa krwi mi odpadnie już ;)

nas tabletki i wizyty u gina pochlaniaja, dlatego zapisalam sie tez dp jakiegos gina na nfz by dawal skierowania na badania ;)

Najwięcej mi zeszło w salonie orange 2,5h :no::wściekła/y: wyobrażacie to sobie ? tytle czasu nienormalne to .... no i mam do sprzedana Nokie Lumie 630 może któraś by chciała ?:-D

ja mialam lumie 610 i nigdy wiecej zadnych nokii i innych tel na windowsie ;)

Ja w sumie się nie orientuję o co chodzi z tymi pakietami?? U nas to w ogóle niepopularne musi być, nikt nie ma żadnych pakietów... może dlatego, że do dużego miasta daleko?? Czy Wy dziewczyny macie to indywidualnie wykupione czy w pracy? No ciemna jestem w temacie, a widzę, że akurat mnie by się taki pakiet przydał :-p

nie tylko Tobie, ale u nas w pracy tez nie ma :/

emilchen grupa krwi ważna. Ja mam -, a mąż + i mieliśmy konflikt krwi więc musiałam robić w ciąży badania przeciwciał i dostałam też zastrzyk z immunoglobuliny anty-d.

ja tez mam -, Ł + wiec musze robic chyba co 2-3 miesiace badania i zobaczymy co dalej

Ja już nie będę się powtarzać odnośnie cen,bo pisalam nieraz że wspolczuje Wam i ceny mnie pozwalają, bo ja płacę tylko co miesiąc za wizytę 50 zł cała reszta za darmo.

pozazdroscic!

dzis dotarlam jedynie do 484 strony. od jutra czesc dalsza, niestety nie jestem w stanie wszystkiego od razu nadrobic. a i kilka dni temu zaczal swedziec brzuszek i piersi wiec kupilam sobie krem na rozstepy z ziaji dla kobiet w ciazy. ciekawe czy sie sprawdzi ;)

dobrej nocki!

aza u nas też są tj. niedaleko. Polecam Rudawy Janowickie (okolice Jeleniej Góry). Piękne kolorowe jeziorka i można pływać w tym zielono-niebieskim;) https://www.google.pl/search?q=kolorowe+jeziorka+rudawy+janowickie

agulqua ja musiałam robić tylko raz ok. 20tc (ale u mnie inaczej, bo to była druga ciąża i byłam już po zastrzyku z anty-d). Ciekawe jak teraz będę miała robić te badanie.

Idę piwkować z mężem, w końcu końcówka jego urodzin. Ja tylko na Lechu free, ale zawsze to jakaś imitacja piwka:p

Cześć dziewczyny,
Witam z rana! Ja już jestem w pracy. Ale mi się nie chce. Jeżeli będzie taki upał jak wczoraj to się wykończę.
Jakoś muszę wytrzymać do końca tygodnia a od przyszłego poniedziałku mamy urlop :D

od samego rana udanego dnia!!

yggam dasz radę!! to tylko 5 dni ;-) ja też z rana do pracy i oczywiście nie chce mi się, ale urlopuję od piątku;-)

Witam z rana :-)
Dzisiaj chyba znowu bedzie taki upał jak wczoraj. ..
Ja zaraz dzwonię do.pediatry i pojadę później z młodym bo kaszle okropnie...mam nadzieję, że to tylko kaszel...
Miłego!

I ja się witam z rana :)
Dzisiejsza noc dużo, dużo lepsza.
Elutka- zdrowka dla synka, niech go lekarz oslucha zawsze będziesz spokojniejsza.

Nie sprawdzalam listy, ale jeśli któraś ma, to trzymam kciuki za wizyty.

Witam się i ja :)
Ach z rana jest takie fajne rzeskie powietrze.
Popołudniu niestety nie da się już wytrzymać, bo słońce daje czadu po stronie naszego pokoju.

Na razie planów na dziś brak.
Starsze dziecię jeszcze śpi, a młodsze już zażądało bajki.
Ja też odliczam do urlopu, ale to jeszcze miesiąc buuu.

reklama
Dzień dobry porannie! :)

Od dzisiaj Młodego już mam 24h/dobę więc będę tylko czasem zaglądać do Was.. :(

My wczoraj zaliczyliśmy Kraków - była super pogoda. Najpierw zoo, potem obiad u kolegi w zakonie Dominikanów, potem Msza św. u jezuitów i próba zakupów. Młody niestety nie potrafi spać w wózku więc pod koniec dnia już darł się bez powodu. A i wieczorem przez zmęczenie nie mógł zasnąć i walczył z godzinę.

Za to dzisiaj z rana powtórka z soboty - chyba kupa w pieluszcze zaczyna mu przeszkadzać, bo znowu całe łóżeczko mi upaćkał. Hitem było wsadzenie przez niego obsmolonego smoka do buzi. Jak tak dalej to będzie wyglądało to mimo upałów będzie spał w pajacu by nie móc się dobrać do majtek. Ehhh. Do tego budził się kilka razy w nocy, a jak nie on to ja nie mogłam spać.. i jestem padnięta.
No ale dziś u nas pogoda super, więc jak tylko wstanie po porannej drzemce lecimy na spacer. :)

Do góry