reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

U nas też walka przy przebieraniu :) Czasami muszę zakładać młodemu pieluchę na siedząco, ubieranie na siedząco standardowo :-)
I w końcu doszłam do tego co powodowało permanentne odparzenia... maść cynkowa, a wszyscy mi wmawiali, że mam leczyć to maścią cynkową i to było błędne koło. Sudocrem odstawiłam już w 1 miesiącu, bo po pierwszym użyciu miał podrażnienia. A teraz miałam przeróżne oczywiście z cynkiem. No cóż zwalałam to na alergie pokarmową, bo to jest jeden z objawów, a tu masz. Po zastosowaniu zwykłej mąki ziemniaczanej po kilku godzinach pupa zrobiła się gładka i tak już od tygodnia.:-)
Nasze dziecko już zrobi kilka kroków przy drabince i na szczęście w końcu zaczął ładnie ustawiać stopę, bo wcześniej jak widziałam jak ją układa na śródstopiu po stronie grzbietowej aż truchlałam :-)
Po wtorkowym szczepieniu oczywiście nie było się bez biegunki, marudzenia i straszliwej potliwości dzisiaj już jest dobrze :)

reklama
Może byście Mi jeszcze poradziły w jednej kwestii; jak młodemu myć główkę jeżeli nie chce położyć się na leżaczek a rondo się nie sprawdziło bo ściąga sobie, nie nadążam mu zakładać, jestem jakaś upośledzona z tym wszystkim.

Ps. jak pampersa na siedząco założyć ?:-)

U nas Jagoda kąpie sie w dużej wannie bez leżaczka,leży na dnie i tylko lekko podtrzymujemy główke.myjemy na leżąco właśnie,zreszta i tak te włosy moczą sie w trakcie każdej kąpieli.

U nas przy myciu włosów też jest raban , bo nie chce leżeć ,ale czasem musi :-p
Gniewko oprócz spania w ogóle nie leży, a do tego tak urósł, że ściąga już rzeczy ze stołu jak są na brzegu przez zapomnienie.
A pampersa na stojąco też nie bardzo potrafię zmienić :sorry:

angelika po prostu dziecko siedzi, najlepiej zajęte czymś :-) lekko podnosisz dziecko - trzymam go ręką z przodu pod pachami, w sekundę wkładasz wcześniej przygotowaną i rozłożoną pieluchę pod pupę, szybko smarujesz i równie szybko zapinasz rzepki i gotowe :-D

Ja myję tylko wodą więc nie ma problemu, polewam prysznicem :-) Kąpiemy na siedząco póki co.

Przewijam na szybko. Czasem zagadam, czasem coś dam, a czasem siłą trzymam niestety :-D Jak na siedząco... Sadzasz na pieluchę i zapinasz :-D:-D To samo na stojąco :-)

U nas też wesoło:

Zobacz załącznik 711038

:sorry:

Jak widać nie tylko staje ;) czort, z moim by się dogadał ;) Stachu też waryjot, dziś wlazl do kominka.... Już nie mam czym zostawiać tych ciekawych miejsc :/

reklama
Do góry