reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Laydeek, kurde no moj tez nie slucha I co zrobic, no co Robic pytam sie?

Jenn, Piotruś jak sie zmienil!!!! :)

Aga, dokladnie! To, ze np bierzemy dzieci na basen, czy uczymy grac na,wiolonczeli, to nie zmuszanue ich do tego. Jak np widze, ze moj sie cieszy pluskajac sie w wodzie, to bedziemy dalej chodzic, bynajmniej nie dlatego, ze nam ambicje zeby moj syn zostal plywakuem olimpijskim :) a poza tym np za 5 lat moze akurat bedzie chcial malowac, albo lepic ludziki z plasteliny, albo tanczyc, albo moze nic mu sie nie bedzie chcialo :)

Ostatnia edycja:
reklama
Witamy się i mówimy dobranoc, ja i mój Kwęk już chyba tradycyjnie idziemy spać koło północy ....
W Zakopanym super, ale nie mam siły pisać.
Kasia ja bym jeszcze nie dawała.
MójaMoj męczy bula je co 2-3 h i nie mamy do tej pory ŻĄDNEGO rytmu dnia i nocy ani posiłków ani snu ani spaceru....może jak skończę z ko....walczę do końca juz nie 6 a 7 msc a w sierpniu się zobaczy....

Witajcie

Nadrobiłam ale nie pamiętam co miałam odpisać :eek::sorry:
Miałam ciężki weekend :-p ale tak pozytywnie. Ja wyrodna matka oddałam dzieci do dziadków na noc- młodą pierwszy raz :zawstydzona/y: (już usłyszałam od życzliwych, że to za szybko i krzywdę dziecku robię) ale muszę przyznać, że zniosła to dzielnie :tak:
Szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko :-D zrobiliśmy grilla z ogniskiem i oczywiście % :tak: naładowałam baterie na kolejne kilka tygodni :sorry:

Suseł- ja podaję wodę, dziennie wypija jakieś 50 ml to pewnie za mało... Próbowałam te herbatki z hippa pół na pół z sokiem i faktycznie wypiła by całą butlę od razu... więc jeszcze popróbuję z wodą. Gutek do dziś tylko woda lub ew sok jabłkowy, nie znosi kubusiów plejów i tego typu... mimo, ze czasami babcie kupują, nie lubi i to samo z gazowanym :)

Miłego dnia :-)

miłego dzionka :happy::-) ja też nie słyszałam o prezencie za "kto pierwszy ujrzał zęba" ,za to wróżkę zębuszka i mnie przynosiła pieniążek pod poduszkę ;-)

G pije soki rozrobione i herbatkę melisa z jabłkiem oraz malina z dziką różą na zmianę,ale czasami udaje mi się przemycić zwykłą wodę-oby jak najczęściej :tak:

malinka super,że masz komu podrzucić malutką,bo u mnie brak chętnych (G wszędzie z nami ciągany) ,nawet na kilka godzin,nie mówiąc o nocy :-D

Jenn duży Piotruś :happy:

G je butle co 3 h czasami troszkę krótsze przerwy,a czasami jak więcej wypije w między czasie to i dłużej wytrzyma ,strasznie chce jeść z nami ale to co my mamy na talerzach,nie to co dla niego przeznaczone,więc skubię mu po troszkę różności:tak:czasami mam wrażenie ,że on nie lubi papek

Mysza, my I tak zawsze chodzimy spac przed 12, tak jakos wychodzi. W ciagu dnia nie mam na nic czasu, wiec jak maly zasnie na nic, to dopiero mam czas dla siebie.

U nas byla 1 pobudka w nocy o 4, potem sie obudzil przed 6 na kupe I jeszcze o dziwo pospal do 8. Moze byc tak, ze od brokula kupa zielona I twarda? U nas tymi kupami to od samegi poczatku jest problem :(

Tutaj skwar, 30°, ogrodek to syf kila I malaria, nie ma nawet gdzie koca rozlozyc. Chyba potwirzastego gdzies zabiore jak sie obudzil, chociaz on tez tak srednio lubi byc na dworze jak jest tak goraco.

Hej, u nas niby dzien niejGorszy ale ze ja niewyspana to i tak niezadowolona ;)

Rob ma obnizone lozeczko wrzucone zabawki i dzis bawil sie z dobre 20min sam

Kupilismy mm, w sierpniu wesele wiec chcialam dac i sprawdzic jak bedzie spal, liczac ze pobawoe sie na wlasnym weselu
Mlody mial zrobione 120ml, wypil 90 o 20.10 i o 21.37 bylismy juz po pobudce z kp

Jednak jest cycoholikiem ;)

reklama
Cześć wszystkim :-)

W poniedziałek byłam z Natalką na kontroli u neurologa i waży już 8470 i ma 73cm, więc kawał baby, ale zjeść też potrafi, np. dziś:
6:30- 210ml mm
11 - 180ml mm
14- deser ze słoiczka
16- 180ml mm
19:30 210ml mm
i kolejne karmienie będzie ok godz.6

Brokuł i groszek to złoooooo, krzywi się i aż nią telepie jak próbowałam jej dawać, wszystko inne bez problemu.

U mnie też kicha z piciem, najlepiej smakują herbatki gotowe z hippa.

O prezencie za zęba też nie słyszałam.

Wszystkim dumnym mamą gratulację zdolnych dzieci :-)

Do góry