reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

reklama
Dziewczyny ale Szybko Piszecie

Nie mam czasu i.siły nadrobić czytania bo mnie rozstroj żołądka dopadł.

Chciałam tylko.powiedzieć ze ja nie mam od nikogo żadnej pomocy a Domi to.wulkan energii

Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka

dziewczyny, które macie już dzieci, szczerze podziwiam Was. teraz zdaję sobie sprawę z tego jak musiałoby mi być ciężko jeszcze przy dziecku. teraz w zasadzie zostaje sama tylko na kilka godzin dziennie więc daje rade w okół siebie zrobić co trzeba, ale przy zaleceniu leżenia, jeszcze z dzieckiem byłoby trudno. dzielne kobitki jesteście :)

Booooooże, jak mnie ten burdel w domu wkurza!
Pranie leży, drugie już 4 dni się suszy. Zmywarka nieopróżniona, kosz na śmieci pełen, wszędzie walą się zabawki Młodego i ubrania Starego.

Nie da się leżeć w takim syfie, idę sprzątać!

nieobecna nie wyglupiaj się nie patrz ci jest naokoło włącz dobry film i nie zwracaj uwagi na to co dookoła! Ty masz leżeć lala!

reklama
Oj skąd ja to znam.... też już bałagan mnie wkurza ale co posprzątam to zaraz Dominika przeleci przez pokój jak tornado i robi się burdel
Oczywiście mamuśka i ojiec tego nei rozumieją bo powinno być wszyskto jak w pudełeczku

Powiem Wam że chwilami nie mam siły. Dominika daje w kość, to bardzo aktywne i absorbujące dziecko. Sama nawet chwilę nie posiedzi, muszę być cały czas z nią, nic przy niej nie da się zrobić.

Wsparcia nie mam od nikogo. Mąż wychodzi do pracy o 5, wraca koło 16-17. W czwartek do 21 pracuje. Wracam zmęczony ale w miarę możliwosći pomaga. Wykąpie Domi, czasem zrobi obiad. Rodzice i siostra .... więcej zrobią zamieszania, napsują mi nerwów niż pomogą. Jak wezmą Domi to na 15 minut i tyle bo ich męczy i chcą odpocząć

Co do rodzeństwa to mam młodszą o 7 lat siostrę ale nie mamy dobrego kontaktu. A to wszystko to wina metod wychowawczych moich rodziców. Ona jest dla nich idealna, nigdy nie dostała kary. Siedzi z mamą i wszystkie ploty znosi. Pracy sobie sama nie umie załatwić a jak ja jej zorganizowałam u mnie w pracy to teraz słucham że ją na coś więcej stać. Normalnie wstyd mi za nią. Kase od rodziców, ciągnie ,samochó dostąła, tatuś tankuje....
Ogólnie szkoda gadać bo mi nic nei pomagają a też łatwo nie mam

Mama tłumaczy to tym że młodsze zawsze ma lepiej.... i że zrobię o samo jak będę miałą drugie dziecko

Do góry